وزیر امور خارجه اسرائیل میگوید که این کشور به دلیل «سیاستهای افراطی ضداسرائیلی دولت ایرلند» سفارت خود در دوبلین را خواهد بست.
گیدئون سعار، روز یکشنبه با اعلام این تصمیم بار دیگر به موضوع حمایت ایرلند از فلسطین و به رسمیت شناختن آن اشاره کرد و این اقدامات را رویکردی علیه اسرائیل خواند.
وزیر امور خارجه اسرائیل در بیانیهای که در اینباره منتشر شده تاکید کرده که سفیر خود را پس از آنکه ایرلند اعلام کرد فلسطین را به رسمیت میشناسد، از دوبلین فراخوانده است.
سایمون هریس، نخستوزیر ایرلند، در واکنش، این تصمیم را «عمیقاً تأسفبار» خواند و در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من قویاً این ادعا که ایرلند ضداسرائیل است را رد میکنم».
او افزود: «ایرلند خواهان راهحل دو دولتی و زندگی مسالمتآمیز و امن اسرائیل و فلسطین در کنار یکدیگر است و همواره از حقوق بشر و قوانین بینالمللی دفاع خواهد کرد».
هفته گذشته، ایرلند از شکایت آفریقای جنوبی علیه اسرائیل و متهم کردن این کشور به نسلکشی در دیوان دادگستری بین المللی حمایت کرد.
مایکل مارتین، وزیر خارجه ایرلند، بهار امسال گفته بود هرچند تصمیمگیری در مورد وقوع نسلکشی بر عهده دیوان بینالمللی دادگستری است، اما باید به روشنی گفت که حمله حماس در ۱۵ مهرماه سال گذشته و آنچه اکنون در غزه رخ میدهد «نقض آشکار قوانین بینالمللی بشردوستانه در مقیاسی وسیع است».
روابط ایرلند و اسرائیل در یک سال اخیر متشنج بوده است.
حملات مرگبار اسرائیل به غزه
این در حالی است که در جریان حملات روز یکشنبه نیروهای اسرائیلی به اهدافی در غزه دستکم ۲۲ فلسطینی کشته شدند.
به گفته امدادگران و ساکنان، بیشتر این افراد در شمال غزه کشته شدند و شماری از آنها در مدرسهای که پناهجویان غزه پناه گرفته بودند جان باختند.
آنها گفتهاند دست کم ۱۱ نفر از کشتهشدگان در سه حمله هوایی جداگانه اسرائیل به خانههایی در شهر غزه، ۹ نفر در شهرهای بیتلاهیا، بیتحانون و اردوگاه جبالیا در غزه شمالی و دو نفر نیز در حمله پهپادی در رفح جان باختند.
ارتش اسرائیل که بیش از دو ماه است در این مناطق فعالیت حملاتی انجام میدهد، اعلام کرده که سه خانه در شهر غزه متعلق به شبهنظامیانی بود که در حال برنامهریزی برای حملات قریبالوقوع بودند.
ارتش با انتشار عکسی که تسلیحات کشف شده از جمله مواد منفجره و دهها نارنجک را نشان میداد، ادعا کرده که این حملات را برای کاهش خطر و آسیب به غیرنظامیان انجام داده است.
به گفته ارتش اسرائیل دهها شبهنظامی را از هوا و زمین هدف قرار داده و برخی افراد را نیز در شهر بیتحانون در نوار غزه بازداشت کرده است.
نیروهای امدادی و ساکنان اعلام کردند که چندین نفر در این یورش کشته و زخمی شدند و ارتش بسیاری از مردان را بازداشت کرد. شمار دقیق کشتهشدگان هنوز مشخص نشده است.
فلسطینیها اسرائیل را به پاکسازی قومی برای خالی کردن مناطق شمالی متهم میکنند تا یه منطقه حائل ایجاد کند.
اسرائیل این اتهام را رد کرده و میگوید این عملیات برای هدف قرار دادن شبهنظامیان حماس و جلوگیری از تجدید قوا آنها صورت میگیرد. گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته میشود.
جنگ از ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ و با حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل آغاز شد و به گفته مقامات اسرائیلی ۱۲۰۰ کشته برجا گذاشت که عمدتا غیرنظامی بودند. بیش از ۲۵۰ نفر نیز به عنوان گروگان به غزه برده شدند.
پس از آن، اسرائیل حملات هوایی، دریایی و زمینی گستردهای را آغاز کرد که بر اساس اعلام مقامات در نوار غزه که تحت کنترل حماس است، تاکنون تقریباً ۴۵ هزار نفر که عمدتاً غیرنظامی هستند کشته شدهاند.
تلاشهای مصر، قطر و ایالات متحده برای دستیابی به آتشبس در هفتههای اخیر شدت گرفته، اما تاکنون خبری از پیشرفت در این زمینه منتشر نشده است.