اسرائیل از سازمان ملل متحد خواست تا یهودیان ایران و نیز کشورهای عرب را که به دلیل تحولات سیاسی و انقلابها بعد از تاسیس اسرائیل عملا از سرزمینهای خود رانده و «پناهنده» شدهاند، به رسمیت بشناسد.
دانی دنون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز سهشنبه، ۱۲ آذر، در سخنانی در نشست مجمع عمومی این سازمان مجموع «یهودیان پناهنده» از ایران و کشورهای عرب را ۸۵۰ هزار تن اعلام کرد.
به گزارش فاکس نیوز و سایر رسانههای آمریکایی، سفیر اسرائیل گفت، در سازمان ملل همواره مطالب بسیاری در مورد پناهندگان فلسطینی بیان میشود اما تاکنون کسی به یهودیانی که عملا از زادگاه خود رانده شده و باید آنها را «پناهندگان فراموش شده» نامید، سخنی نگفته است.
دانی دنون گفت «پناهندگان یهودی فراموش شده» شامل یهودیان اخراج شده از کشورهای عربی پس از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ و یهودیان ایرانی است که به دلیل انقلاب اسلامی، عملا از زادگاه خود رانده شدند.
سفیر اسرائیل نام عراق، مصر، مراکش و سایر کشورهای عربی را ذکر کرد که یهودیان دیگر نتوانستهاند در آن زندگی کنند و سیاستهای حکومت آنها را به ترک میهن خود کرد اما به گفته وی، «جامعه جهانی فاجعه زندگی آنان را فراموش کرد».
آقای دنون افزود، خشونتهای صورت گرفته در قبال این یهودیان، ظالمانه بود و اموال بسیاری از آنان غصب شد و در اکثر موارد، با دست خالی، زادگاهشان را پشت سر گذاشتند.
دانی دنون گفت اسرائیل طرحی برای به رسمیت شناختن این افراد به عنوان «پناهندگان رانده شده» از ایران و کشورهای عربی تهیه کرد که به سازمان ملل ارائه میکند.
وی گفت، به رسمیت شناختن این پناهندگان نه تنها برای گرامیداشت یاد آنان، بلکه برای پندآموزی است.
به گفته سفیر اسرائیل، سازمان ملل و نهادهای جهانی همواره در تلاش کمک به پناهندگان فلسطینی بودهاند در حالی که شمار آنها هنگام تاسیس اسرائیل ۷۰۰ هزار تن بود ولی فراموش کردن سرنوشت ۸۵۰ هزار رانده شده یهودی، «نشان از سیاستی تبعیضآمیز و رویه ناانسانی و غیرمتوازن» دارد.
از حدود ۱۲۰ هزار کلیمی ایرانی تا پیش از انقلاب، تنها چند هزار تن باقی ماندهاند.
تمامی یهودیان عراق و مصر بعد از انقلابهای نیمه قرن بیستم، نظر به حکومتهای ضد اسرائیلی و یهودستیز که روی کار آمد، کشور خود را ترک کردند.
از مجموع صدها هزار یهودی مراکش، تونس، الجزایر، یمن و کشورهای دیگر، تنها شمار معدودی باقی ماندند و وجود جوامع یهودی در این کشورها، تقریبا به تاریخ پیوسته است.
درخواست اسرائیل برای به رسمیت شناختن «پناهندگان یهودی فراموش شده» یک روز پس از آن ارائه شد که سازمان ملل این هفته پیشنویس قطعنامه ادامه کمک مالی و انسانی به پناهندگان فلسطینی را در چارچوب اونرا، آژانس ویژه این سازمان برای کمکرسانی به فلسطینیان، تنظیم کرد.