لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۰

برگزاری رزمایش «تسلط بر غزه» در جنوب اسرائیل


ارتش اسرائیل سه‌شنبه ۲۶ تیر در رزمایشی در جنوب این کشور در نزدیکی مرز غزه، احتمال تسلط دوباره بر این باریکه فلسطینی‌نشین را تمرین می‌کند.

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، رزمایش یگان نظامی ۱۶۲ ارتش اسرائیل، که عملیات جنگی در غزه را شبیه‌سازی می‌کند، «بزرگ‌ترین» تمرین سال‌های اخیر است.

سرهنگ عودِد بسیوک، فرمانده این یگان، به پایگاه خبری وای.نت گفته‌است، «اگر فردا وارد غزه شدیم، کسی تعجب نکند».

این نظامی اسرائیلی افزوده‌است که این تمرین، «می‌تواند آخرین رزمایش پیش از جنگ دیگری در جنوب باشد».

همزمان، آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، که سه‌شنبه از رزمایش نظامی بازدید کرد، در مصاحبه با رسانه‌های کشورش گفت که مفهوم آمادگی ارتش «باید برای حماس روشن باشد».

همزمان به گزارش خبرگزاری‌ها، اسرائیل به فلسطینیان و ماهی‌گیران غزه هشدار داد که از سه مایلی ساحل فاصله بگیرند؛ محدودیتی که تا پیش از این شش مایل بود؛ این هشدار ظاهراً با تدارکات احتمالی برای حمله تازه به غزه ارتباط دارد.

اسرائیل ۱۳ پیش در اقدامی یک‌جانبه، در نتیجه تصمیم دولت وقت به نخست‌وزیری آریل شارون، پس از ۳۸ سال تسلط بر غزه، این باریکه را ترک کرد. حماس از یازده سال پیش تسلط غزه را در دست دارد.

در سال‌های ۲۰۰۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴، اسرائیل به انگیزه واکنش به «ترور» از سوی حماس، عملیات نظامی وسیعی را در غزه انجام داد.

حماس در ۴ ماه گذشته تظاهرات «بازگشت» را در امتداد مرزهای غزه و اسرائیل، همزمان با هفتادمین سال تأسیس اسرائیل، ترتیب داد؛ اعتراض‌هایی که کماکان ادامه دارد و تا حال، حدود ۱۴۰ کشته و ۱۶ هزار زخمی داشته‌است.

اسرائیل می‌گوید، تعرض جدید فلسطینیان که در جریان اعتراض‌های «بازگشت» آغاز شد، از طریق فرستادن بادبادک‌های آتش‌زا به سوی آسمان اسرائیل، «ترور» است و این امر، می‌تواند انگیزه حمله دوباره ارتش به غزه شود.

به گفته اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ بادبادک و بالن آتش‌زای فلسطینیان، که حدود هفتصد تا از آن در مزارع جنوب اسرائیل فرود آمده، خسارات سنگینی به کشاورزانش وارد کرده‌است.

اسرائیل و حماس در روزهای گذشته با یکدیگر درگیر شدند؛ اسرائیل «گسترده‌ترین» حملات هوایی به اهداف حماس در غزه را انجام داد، و همزمان، شبه نظامیان حماس ده‌ها راکت به جنوب اسرائیل شلیک کردند.

حملات متقابل، شدیدترین درگیری اسرائیل و حماس در چهار سال گذشته، بعد از حمله ارتش اسرائیل به غزه در تابستان سال ۲۰۱۴ بود.

با وجود این، آتش‌بسی نانوشته بین دو طرف، که ظاهراً با میانجی‌گری مصر و عوامل دیگر بدست آمد، اوضاع جنوبی اسرائیل و غزه را تا حدی در عصر یک‌شنبه و دوشنبه آرام کرد.

اما سران حماس یکشنبه گفته بودند که شلیک راکت از سوی گروه‌های «مقاومت»، «با هدف ایجاد توازن»، اسرائیل را وادار به آتش‌بس کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یکشنبه گفت آتش‌بس به این معنی است که هیچ تعرضی از سوی فلسطینیان انجام نشود و هوا کردن بادبادک‌های آتش‌زای فلسطینیان به سوی اسرائیل نیز باید متوقف شود.

پیام «هشدار» نتانیاهو برای هنیه

نیکلای ملادنوف، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور منطقه، یک‌شنبه در سفری چند ساعته به غزه با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، دیدار کرد. به ادعای برخی از رسانه‌های عربی، آقای ملادنوف حامل پیام «هشدار» نتانیاهو برای هنیه بود.

اما به گزارش شین‌هوا، خبرگزاری چین، آقای ملادنوف، در پی دیدار با هنیه، فلسطینیان و اسرائیل را به «شکیبایی» فراخواند.

از سوی دیگر، هم اسرائیل سه‌شنبه گذرگاه مرزی «کرم شالوم» را بست و هم مصر گذرگاه مرزی رفح خود با غزه را بست؛ اقدامی که به نوشته رسانه‌های اسرائیل، ظاهراً با هدف ایجاد فشار مضاعف بر حماس، برای رعایت آتش‌بس با اسرائیل، انجام شده‌است.

غزه با جمعیت حدود دو میلیون نفر، بزرگ‌ترین تراکم جمعیتی دنیا را دارد و فلسطینیان آن را «زندان» می‌دانند؛ اما اسرائیل می‌گوید با قطع حمایت حماس از «ترور» از غزه، وضع ساکنان این باریکه بهبود خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG