لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۶

یک فرمانده سپاه خواستار برخورد قضایی با دولت روحانی شد


محمدعلی جعفری، فرمانده قرارگاه بقية‌الله
محمدعلی جعفری، فرمانده قرارگاه بقية‌الله

در ادامه انتقاد از دولت روحانی در پی «تصمیم بنزینی»، محمدعلی جعفری، فرمانده قرارگاه بقية‌الله سپاه، نیز روز چهارشنبه «اصل» دلیل اعتراضات اخیر در ایران را «بی‌توجهی» دولتمردان به مردم دانست و خواستار برخورد قضایی با دولت حسن روحانی شد.

فرمانده سابق سپاه پاسداران این اظهارات را در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم بیان کرد که روز چهارشنبه، ششم آذر، منتشر شد.

آقای جعفری با کنایه به دولت، از این که «مسئولین برای مذاکره با خارجی‌ها وقت زیادی می‌گذارند» انتقاد کرده و افزود: «اگر درصد کمی از این زمانی که برای گفت‌وگو و اقناع خارجی‌ها و راضی کردن آنها گذاشتند و می‌گذارند را برای گفت‌وگو با مردم صرف می‌کردند مردم اقناع می‌شدند.»

وی در ادامه ضمن حمایت از برخورد بسیار خشن نیروهای امنیتی و نظامی با معترضان، خواستار برخورد با افرادی شد که با «بی‌تدبیری و بی‌توجهی به مردم» زمینه‌ساز ناآرامی‌ها می‌شوند.

آقای جعفری به صراحت گفت:‌ «چرا با مسببین و زمینه‌سازان چنین فضایی که با بی‌تدبیری و بی‌توجهی به مردم، تصمیمی را بد اجرا می‌کنند و زمینه را برای ناامنی‌ها ایجاد می‌کنند، برخورد نمی‌شود؟»

این فرمانده سپاه با اشاره به شعار «تدبیر و امید» دولت حسن روحانی گفت: «در انجام مسائل اجرایی، چه امیدی برای مردم باقی گذاشته‌اند؟ به نظرم دستگاه‌ قضایی در اینجا وظیفه مهمی دارد... لازم است با سوءتدبیرها، بی‌توجهی‌ها و سوء مدیریت‌ها هم برخورد قانونی شود.»

وی در عین حال خواستار «باز شدن مسیر» پاسخگویی مسئولان جمهوری اسلامی شده و اضافه کرد که باید «مسئولین نسبت به تصمیماتی که می‌گیرند و یا نحوه اجرای تصمیمات، در محاکم مربوطه پاسخگو باشند.»

او همچنین دولت روحانی را با دولت‌های اکبر هاشمی رفسنجانی که دولت «سازندگی» خوانده می‌شد مقایسه کرده و افزود که این دولت‌ها، «نسبت به خواست و مشکلات مردم بی‌توجه بودند و هستند و شرایط مردمی که تحت فشار اقتصادی هستند را درک نمی‌کنند.»

جعفری همچنین دولت را به مقدم‌ دانستن «سیاسی‌بازی و سیاسی‌کاری بر اغلب تصمیمات، اقدامات و مناسبات» متهم کرده است.

جایگاه مجلس تنزل پیدا کرده است، مرد استعفا هم نبودند

فرمانده قرارگاه بقية‌الله در بخش دیگری از اظهاراتش، به نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در اعتراض به افزایش قیمت بنزین استعفا یا «استعفای نمایشی» کردند هم انتقاد کرده است.

جعفری افزوده آنها با آن که از جریان سیاسی حامی دولت بودند، اما «مرد این کار هم نبودند».

وی به صراحت از «تنزل جایگاه» مجلس شورای اسلامی سخن گفته و علت آن را نیز «عدم شفافیت آرای نمایندگان» عنوان کرده است.

آقای جعفری در عین حال با تقدیر از حمایت رهبر جمهوری اسلامی از افزایش قیمت بنزین، علت ورود وی به این ماجرا را «جلوگیری از گسترش ناامنی‌ها» عنوان کرد.


وی کنار گذاشتن طرح لغو افزایش قیمت بنزین در مجلس را بی‌ارتباط با حمایت علی خامنه‌ای از تصمیم سران قوا در این زمینه دانست و گفت که این «معنی این نیست که مجلس و یا هر نهاد دیگری، فعالیت خودش را متوقف کند.»

این در حالی است که هفته گذشته خبری منتشر شد مبنی بر این که رهبر جمهوری اسلامی مستقیما مانع ورود مجلس به این موضوع شده است.

به گفته فرمانده قرارگاه بقية‌الله، «برخی از نمایندگان از روی بی‌انصافی و سیاسی‌کاری و برخی دیگر با ملاحظه‌کاری، وادادگی‌ها و بی‌عملی، کم‌کاری‌های خودشان را توجیه می‌کنند.»

وی مدعی شد «دشمنان توطئه‌ای را طراحی کرده بودند که طبق آن، ادامه پیدا کردنِ اغتشاشات و ناامنی‌ها و فشار مردم منجر به استعفای رئیس جمهور شود.»

اظهارات وی پس از آن بیان می‌شود که در پی برخورد خشونت‌بار با معترضان به افزایش قیمت بنزین و حمایت حسن روحانی و سایر اعضای دولت وی، انتقادهای بسیاری به وی مطرح شده است.

قطع اینترنت برخلاف وعده‌های انتخاباتی روحانی که کماکان در برخی نقاط کشور ادامه دارد نیز انتقادهای گسترده‌ای را در کشور ایجاد کرده و حتی شماری از افرادی که در انتخابات ریاست جمهوری به روحانی رای دادند، از اقدام خود ابراز پشیمانی کرده‌اند.

در مقابل انتقاد اصولگرایان، حسن روحانی و اطرافیانش تلاش کرده‌اند نشان دهند که تنها یکی از تصمیم‌گیران در مورد بنزین بوده‌اند.

در این تلاش‌ها آقای روحانی آن قدر پیش رفت که روز چهارشنبه در تازه‌ترین اظهارات خود ادعا کرد که او نیز همچون سایر مردم، اصلا از زمان افزایش قیمت بنزین مطلع نبوده و این موضوع را به شورای امنیت کشور واگذار کرده بود.

این سخنان وی با انتقادهای بسیار گسترده‌ در فضای مجازی فارسی‌زبان مواجه شد.

XS
SM
MD
LG