تجمع کارگران خدماتی شهرداری تبریز
شماری از کارگران خدماتی شهرداری تبریز روز دوشنبه در اعتراض به معوقات بیمهای خود در مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، مطالبات بیمهای کارگران خدماتی شهرداری تبریز چندین ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده و آنها در تمدید و تعویض دفترچههای درمانی خود دچار مشکل شدهاند.
کارگران شهرداری تبریز به ایلنا گفتند: شهرام دبیری، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، با حضور در بین کارگران، وعده پیگیری مطالبات را داده است.
پرداخت نشدن دستمزدها و مزایای مزدی کارگران شهرداریها در ایران در ماههای اخیر خبرساز شده است.
تجمع گروهی از کارگران شهرداری دزفول
گروهی از کارگران شهرداری دزفول صبح روز دوشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی خود اعتصاب و در محدوده ساختمان شهرداری تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، یکی از منابع خبری در شهرداری دزفول گفت: این کارگران در واحد فضای سبز شهرداری دزفول بهصورت قراردادی مشغول کارند.
بر اساس این گزارش،کارگران اعتصابی گفتند: «چندین سال است مطالبات مزدی و بیمهای معوقه داریم. در حال حاضر نیز دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه پرداخت نشده و حق بیمهها نیز چند ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. این موضوع باعث شده تا تامین اجتماعی از تمدید و تعویض دفترچههای درمانی کارگران خودداری کند».
این کارگران تاکید کردند: حداقل حقوق دریافتی، کفاف زندگی خانوادگیشان را نمیدهد و با این وجود، بسیاری از مزایای مزدی کارگران فضای سبز همانند اضافهکاریها و تعطیلکاریها پرداخت نمیشود.
کارگران شهرداری دزفول همچنین با اعلام اینکه نگران ابتلا به ویروس کرونا هستند، افزودند: مدیریت شهری دزفول هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پیشگیری کارگران از ابتلا به کرونا انجام نداده و لوازم بهداشتی همانند ماسک و دستکش در اختیار کارگران قرار نداده است.
آنها اشاره کردند که تاکنون ۱۵ تن از همکارانشان به کرونا مبتلا شدهاند.
در ماههای اخیر، گزارشهای بسیاری در مورد اعتصاب و یا تجمع کارگران شهرداریها در مناطق مختلف ایران به دلیل پرداخت نشدن دستمزد و حق بیمههایشان منتشر شده است.
اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه وارد بیست و دومین روز شد
کارگران شرکت نیشکر هفت تپه روز دوشنبه در بیست و دومین روز اعتصاب خود دوباره در خیابانهای شهر شوش راهپیمایی کردند.
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه خواستار پرداخت دستمزد و حق بیمه معوقه، لغو خصوصیسازی شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراجی و بازداشت فوری امید اسدبیگی هستند.
امید اسدبیگی، مدیر عامل شرکت نیشکر هفتتپه، همراه با مهرداد رستمیچگینی، رئیس هیئتمدیره این واحد کشاورزی - صنعی، و چند تن دیگر متهم به سوءاستفاده یک و نیم میلیارد تومانی هستند.
شرکت نیشکر هفتتپه با ۲۴ هزار هکتار مساحت در زمستان سال ۹۴، در قبال پیشپرداختی شش میلیارد تومانی به امید اسدبیگی و مهرداد رستمیچگینی واگذار شد که از آن پس مشکلات این واحد افزایش یافت. این وضع منجر به تاخیر طولانی مدت در پرداخت دستمزد و مزایای هزاران کارگر شرکت نیشکر هفتتپه شد که آنها در واکنش به این وضعیت، بارها اعتراض کرده و خواستار بازگشت مالکیت دولتی و یا واگذاری آن به خود کارگران شدهاند.
کارگران نیشکر هفتتپه در هجدهمین روز اعتصاب در مقابل فرمانداری شوش تظاهرات کردند
کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز پنجشنبه برای هجدهمین روز پیاپی دست از کار کشیدند و در خیابانهای شهر شوش دست به تظاهرات زدند.
به گزارش کانال تلگرامی کارگران مستقل هفتتپه و سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، تظاهرات کارگران در مقابل ساختمان فرمانداری شوش، با حضور نیروهای انتظامی و ممانعت آنها روبرو شد.
بر اساس این گزارشها، کارگران با ادامه تجمع خود، شعارهایی سر دادند.
از جمله خواستهای کارگرانِ اعتصابی هفتتپه، پرداخت فوری حقوق معوقه و تمدید دفترچه بیمه، بازگشت به کار فوری کارگران اخراج شده، لغو فوری مالکیت خصوصی شرکت و بازداشت فوری امید اسدبیگی، مدیرعامل شرکت نیشکر هفتتپه، هستند. امید اسدبیگی همراه با مهرداد رستمی چگینی، رئیس هیئت مدیره این شرکت، و شماری دیگر در حال محاکمه به اتهام سوءاستفاده یک و نیم میلیارد دلاری هستند.
۴ سندیکا و تشکل خواستار عدم سکوت در قبال احکام اعدام برای بازداشتشدگان آبان ۹۸ شدند
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، کانون صنفی معلمان اسلامشهر، انجمن صنفی معلمان کردستان- شاخه مریوان و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در بیانیه مشترکی، اعلام کردند که سکوت در برابر صدور احکام اعدام برای بازداشتشدگان قیام فرودستان در آبان ۹۸ منجر به قربانی شدن تعداد بیشتری از شرکت کنندگان خواهد شد.
این چهار سندیکا و تشکل کارگری و صنفی با اشاره به اینکه در اعتراضهای سراسری آبان ۹۸، صدها تن از معترضین به فقر، گرانی و فلاکت روزافزون با شلیک هدفمند، جان باختند، افزودند: بیش از هشت هزار تن از معترضان، عموما از محلههای زحمتکشانِ فرودست، بازداشت و زندانی شدند.
آنها پاسخ حکومت جمهوری اسلامی به این اعتراضها را خشونت حداکثری دانستند و اضافه کردند: هیچ گام ناچیزی برای تغییر شرایط اسفبار برای کارگران، مزدبگیران و فرودستان برداشته نشد زیرا به گفته این بیانیه، صاحبان قدرت هیچ برنامه اقتصادی برای بهبود شرایط اسفبار روز افزون معیشت کارگران و زحمتکشان و مردم فرودست ندارند.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، کانون صنفی معلمان اسلامشهر، انجمن صنفی معلمان کردستان- شاخه مریوان و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران حمایت خود را از امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی و دیگر معترضان آبان ۹۸ که برایشان حکم اعدام صادر شده است، اعلام کردند.
آنها به گلوله بستن، صدور احکام زندان و انواع فشارهای پلیسی و امنیتی بر معترضان را محکوم کردند و خواستار آزادی فوری بازداشتشدگان آبان ۹۸ و دی ۹۶ شدند.
در این بیانیه گفته شده که نمیشود به بهانه تحریم، همه فشار اقتصادی متوجه کارگران، مزدبگیران و فرودستان شود و در همان حال، همین تحریمها فرصتی برای مالاندوزی بیشتر سرمایهداران، مسئولان و آقازادهها باشد.
سندیکاها و تشکلهای امضاکننده بیانیه خواستار آن شدهاند که روشهای اداره کشور و قوانین و مصوبات باید فورا به گونهای تغییر یابد که از فشارها به طبقه کارگر کاسته شود و فشار بحران به اقشار مرفه، سرمایهداران دولتی و خصوصی و مقامات حکومتی که مسئول این وضعیت هستند، منتقل شود.
«استان خوزستان، بدترین وضعیت را در بحث کارگران دارد»
کریم حسینی، نماینده اهواز از مجلس اعلام کرد که استان خوزستان، بدترین وضعیت را در بحث کارگران، از جمله در تعدیل و اخراج آنان دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس، او اشاره کرد که شرکت هواپیمایی کارون در روز روشن، کارگران خود را به بهانههای مختلف اخراج میکند.
کریم حسینی افزود: از استاندار خوزستان درخواست کردیم مطالبات کارگری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان، آبفار، را پیگیری کند.
این نماینده مجلس همچنین بر لزوم تامین امنیت شغلی کارگران تاکید کرد و گفت: در این روزها، چندین تجمع کارگری داشتیم.
در سالیان اخیر، استان خوزستان بیشترین میزان اعتراضهای کارگری در ایران را داشته است.
«مدیرعامل اسبق آذرآب اراک، ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه خارج کرده بود»
مدیرعامل شرکت آذرآب اراک میزان سرمایه خارج شده از این شرکت از سوی مدیرعامل اسبق این شرکت را ۱۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود که ارزش کنونی این رقم شاید ۱۵۰۰ میلیارد تومان باشد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عیسی میرمحمودی گفت: این خروج سرمایه، آذرآب را به یک ابر بدهکار تبدیل کرد و در صورت بازگردانده شدن این مبلغ، مشکلات شرکت رفع میشود.
او با اشاره به محسبات انجام شده افزود: بخشی از سرمایه آذرآب در سالهای ۹۵ و ۹۶ از سوی فریبرز پرنا، مدیرعامل وقت شرکت، خارج شده و در حال حاضر، پرونده این موضوع در دادگاه باز است.
شرکت صنایع آذرآب اراک از صنایع پیمانکاری عمده در ایران است که در سال ۶۴ آغاز به کار کرد. این شرکت در سال ۸۹ به بخش خصوصی واگذار شد.
«بهترین راه خانهدار شدن، خانههای اجاره به شرط تملیک است»
رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و قراردادی، بهترین راه خانهدار شدن اقشار متوسط و کم درآمد، به ویژه کارگران، را خانههای اجاره به شرط تملیک دانست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، فتحالله بیات گفت: اگر وامهای بانکی و ودیعه مسکن را به کارگری که دستمزد پایینی دریافت میکند، بدهیم، گرفتار و مقروض میشود و ناچار است از معیشت خانوادهاش بزند تا اقساط وام را بپردازد.
او با اعلام اینکه خانهدار شدن، برای بسیاری از کارگران، آرزویی محال است، اضافه کرد: در طرح اجاره به شرط تملیک، کارگران مستاجر هستند و ماهانه مبلغی به عنوان اجاره میپردازند و بعد از چند سال صاحبخانه میشوند.
اصل ۳۱ قانون اساسی میگوید: داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است و تاکید میکند دولت موظف است با رعایت اولویت برای آنها که نیازمندترند به خصوص روستانشینان و کارگران، زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
آزادی ۱۰ پرستار بازداشتی در مشهد
دبیرکل خانه پرستار خبر داد که ۱۰ پرستاری که در تجمع مقابل دادگستری مشهد، بازداشت شده بودند، آزاد شدهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، محمد شریفی مقدم گفت که شماری از پرستاران در اعتراض به مشکلات شغلی خود قصد تجمع صنفی آرام و مسالمتآمیز در مقابل دادگستری مشهد داشتند، اما ۱۰ تن از آنها بازداشت شدند.
در این ارتباط، گزارشهایی در شبکههای اجتماعی انتشار یافت که حاکی از برخورد خشونت آمیز نیروی انتظامی با پرستاران است.
دبیرکل خانه پرستار اشاره کرد تجمعهای پرستاران همواره آرام و با در دست داشتن پلاکارد برگزار شده است و چنین برخوردهایی، به توصیف او، آنها را مایوس میکند.
آقای شریفی مقدم گفت: جبران کمبود کادر پرستاری و افزایش فشار کار در روزهای مقابله با کرونا، رفع تبعیض بین گروههای پزشکی با پرستاری، رفع تبعیض میان نیروهای ستادی با بالینی، پرداخت کارانههای مربوط به اردیبهشت و خرداد و برقراری فوقالعاده ویژه از جمله مهمترین مشکلات شغلی پرستاران مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
خط فقر در تهران ۴.۵ میلیون تومان است
انوشیروان محسنیبندپی، استاندار تهران، خط فقر در تهران را ۴ میلیون و۵۰۰ هزار تومان و در استانها ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام کرد.
این در شرایطی است که به گزارش خبرگزاری ایلنا، کمیته مزد کانون شوراهای اسلامی کار کشور، در فروردین ماه، سبد معیشت ماهانه را شش میلیون تومان دانست.
در همین حال، خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: در ۲۸ ماه گذشته، قیمت سکه ۴۰۱ درصد، نرخ ارز ۲۹۱ درصد و قیمت مسکن ۲۰۷ درصد افزایش یافته است.
از سوی دیگر، به گزارش شماری از خبرگزاریها، بر اساس تصمیم جلسه کارگروه تنظیم بازار، قیمت انواع لبنیات بهطور رسمی ۲۲ تا ۲۸ درصد افزایش یافت.