دادستان شوش: اطلاع لحظه به لحظه از وضعیت اسماعیل بخشی ندارم
مصطفی نظری، دادستان عمومی و انقلاب شوش، با اعلام اینکه «ضرب و شتم اسماعیل بخشی را تایید نمیکند» درباره وضعیت جسمانی این نماینده زندانی کارگران نیشکر هفتتپه گفت: «من اطلاع لحظه به لحظه» از وضعیت او ندارم که «بدانم وضعیت سلامتش چطور است».
پیشتر سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه با اعلام ملاقات خانوادههای آقای بخشی و سپیده قلیان، فعال مدنی، با آنان نوشته بود که این دو «شدیدا مضروب و تحت فشارهای روحی و جسمی شدید بوده و هستند».
این ملاقات در پی انتشار اخبار مربوط به شکنجه اسماعیل بخشی و سپیده قلیان از سوی شماری از تشکلهای کارگری و صنفی و تکذیب آن از سوی مقامهای قوه قضائیه و دولتی انجام شد.
به گفته سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان «از نظر جسمی وضعیت بسیار وخیمی داشتهاند. آنان در ملاقات حتی قادر به تشخیص زمان و اینکه چه وقت از شبانهروز است هم نبودهاند و کماکان تحت فشار و در انفرادی نگهداری میشوند".
به گزارش خبرگزاری ایلنا، دادستان شوش خبر دیدار خانوادههای اسماعیل بخشی و سپیده قلیان را تایید کرد ولی به طور مستقیم، بیانیه سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه را تکذیب نکرد.
او اشاره کرد که در حال استعلام وضعیت سلامت بازداشتیهای هفتتپه است و در پاسخ به این پرسش که آیا در زندان نظارت کافی وجود دارد که بازداشتیها مورد ضرب و شتم قرار نگیرند، گفت: «من که هر لحظه بالای سر زندانیان نمیروم. هم پزشک زندان و هم قاضی ناظر زندان در آنجا مستقر هستند. آنها باید گزارش بدهند».
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان روز ۲۸ آبان و در جریان اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفتتپه در شوش به دست ماموران امنیتی بازداشت شدند.
ازداشت آنان اعتراض شماری از تشکلهای کارگری و صنفی را به همراه داشته است.
«اسماعیل بخشی به زندان کارون اهواز منتقل شده است»
کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری اعلام کرد که اسماعیل بخشی، نماینده زندانی کارگران نیشکر هفتتپه، به بند هشت زندان کارون در اهواز منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، بند هشت زندان کارون تحت نظارت سپاه پاسداران قرار دارد.
اسماعیل بخشی روز ۲۸ آبان همراه با ۱۷ کارگر و نماینده کارگران نیشکر هفتتپه و سپیده قلیان، فعال مدنی، بازداشت شد.
در حال حاضر، آقای بخشی و خانم قلیان به اتهامهای امنیتی در زندان به سر میبرند.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه روز سهشنبه خبر داد که خانوادههای این دو با آنان ملاقات کردهاند و مشاهدات آنها حاکی از وضعیت وخیم جسمانی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان به دلیل فشارهای جسمی و روحی بوده است.
پیش از این دادگستری استان خوزستان شکنجه آقای بخشی را تکذیب کرده بود.
پرونده جدید قوه قضائیه علیه علی نجاتی
اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد که مقامهای دادستانی در اندیمشک پرونده جدیدی علیه علی نجاتی، عضو زندانی هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، مطرح کردهاند.
بر اساس این گزارش، آقای نجاتی که پنجشنبه هفته گذشته به دست ماموران امنیتی و نیروی انتظامی در منزل خود بازداشت شد، به «اخلال در نظم عمومی و هدایت اعتصاب کارگران» متهم شده است.
این فعال کارگری در حال حاضر در بازداشتگاه امنیتی اهواز زندانی است.
در سالیان اخیر، شماری از کارگران و فعالان کارگری به اتهامهای امنیتی بازداشت و محکوم به زندان شدهاند.
کارفرمای روغن نباتی جهان یک ماه از ۱۰ ماه مطالبات معوقه کارگران را پرداخت
کارفرمای کارخانه روغن نباتی جهان یک ماه از ۱۰ ماه مطالبات معوقه کارگران این واحد را پرداخت کرد اما کارگران میگویند مطالبات بیمه آنها ناقص پرداخت شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در زنجان گفتند: روز شنبه و تقریبا سه روز بعد از پایان اعتراض صنفی دوهفتهای کارگران، آنها معادل یک ماه از مجموع ۱۰ماه معوقات مزدی خود را دریافت کردند.
این کارگران اشاره کردند: در حال حاضر، به جز یک ماه معوقات مزدی پرداخت شده که مربوط به تیر ماه سال جاری است، هنوز «دستمزد پنج ماهه سال جاری و دیگر مطالبات مربوط به سال ۹۶ (یک ماه) و ۹۵ (سه ماه) خودرا از کارفرما طلبکاریم».
به نوشته ایلنا، کارگران روغن نباتی جهان با بیان اینکه ۱۹ همکار اخراجیشان نیز به کار سابق خود بازگشتهاند، گفتند: طبق وعده کارفرما، تقریبا هر ۱۵ روز یکبار باید یک ماه از مطالبات مزدی ۱۰ ماههی خود را دریافت کنیم.
تجمع شماری از اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد در مقابل شورای شهر و شهرداری تهران
شماری از کارگران عضو پروژه «سپیدار دو و سه» تعاونی مسکن کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز سهشنبه با تجمع و راهپیمایی در مقابل شورای شهر و شهرداری تهران به تعویق پنج ساله واگذاری مسکنشان اعتراض کردند.
به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، تعاونی مسکن، تحت مدیریت این شرکت اداره می شود.
به گفته این تشکل صنفی، مدیریت شرکت واحد اتویوسرانی تهران و حومه از پولهای کارگران در تعاونی «سوء استفاده» کرده و پروژه ساخت مسکن کارگران «نیمه کاره» رها شده است.
پیش از این هم اعضای این پروژه اقدام به برگزاری تجمع کردهاند.
ادامه اعتصاب و اعتراض کارگران فولاد اهواز
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز سهشنبه به اعتصاب و اعتراض خود در اهواز ادامه دادند.
بر اساس فیلم های انتشار یافته در شبکه های اجتماعی، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در بیست و پنجمین روز اعتصاب و نوزدهمین روز تجمع خود در اهواز شعار دادند: «کارگر زندانی آزاد باید گردد» و «کارگر هفت تپه آزاد باید گردد».
اشاره آنها به اسماعیل بخشی، نماینده زندانی کارگران نیشکر هفت تپه، بود که بیش از دو هفته از بازداشت او میگذرد.
از جمله شعارهای دیگر کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، «کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است»، «ما کارگران فولاد علیه ظلم و بیداد میجنگیم میجنگیم»، «ما کارگران آهنیم ریشه ظلمو میکنیم»، «نه تهدید نه زندان دیگه فایده نداره» و «نصر من الله و فتحا قریب مرگ بر این دولت مردم فریب» بودند.
آنها همچنین شعار دادند: «حسین حسین شعارشون دزدیها افتخارشون»، «کلید ساز دروغگو کلید تدبیرت کو»، « کارگر میمیرد ذلت نمیپذیرد»، «نه حاکم نه دولت نیستن به فکر ملت» و «فلسطین سوریه عامل بدبختیه».
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خواستار پرداخت سه ماه دستمزد معوقه و راهاندازی تولید در این مجتمع بزرگ صنعتی هستند.
پیش از این، مقامهای دولتی گفته بودند که دستمزد کارگران تا روز جمعه نهم آذر، پرداخت میشود اما بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، از جمله در کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران، مرتضی اکبریان، یکی از نمایندگان کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، روز شنبه دهم آذر، در سخنرانی برای همکارانش اشاره کرد که سخنان مقامهای دولتی در مورد پرداخت دو ماه از سه ماه دستمزد معوقه چهار هزار کارگر این مجتمع دروغ است و در عین حال، خبری از راهاندازی تولید در این واحد نیست.
وی بر ادامه اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران تا پرداخت کامل دستمزدهای معوقه و راهاندازی تولید تاکید کرد.
خبرگزاری ایلنا هم روز یکشنبه به نقل از کارگران نوشت که «دوماه حقوق معوقه فقط برای حدود ۱۲۰ تن از کارگران زیر دیپلم پرداخت شده است».
در همین ارتباط، کریم یاوری، نماینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای واحدهای مشکلدار استان خوزستان» که هفته گذشته قول پرداخت دستمزدهای معوقه را تا روز جمعه گذشته داده بود، روز یکشنبه ۱۱ آذر، به خبرگزاری ایلنا گفت: «دو هزار کارگر این واحد صنعتی تا دو روز آینده (روز سه شنبه ۱۳ آذر) دستمزد دو ماه خود را دریافت میکنند».
پرداخت نشدن دستمزدهای معوقه از سوی کارفرمایان در سالیان اخیر به یکی از مشکلات بزرگ کارگران در ایران تبدیل شده و اعتراض و اعتصاب کارگران را در مناطق مختلف ایران به همراه داشته است.
گزارش سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه از فشارهای روحی و جسمی بر اسماعیل بخشی و سپیده قلیان
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه اعلام کرد که اسماعیل بخشی، نماینده کارگران این شرکت، و سپیده قلیان، فعال مدنی، "شدیدا مضروب و تحت فشارهای روحی و جسمی شدید بوده و هستند".
این تشکل کارگری با اعلام اینکه خانواده های آقای بخشی و خانم قلبان با آنان ملاقات کرده اند، نوشت: "آنها از نظر جسمی وضعیت بسیار وخیمی داشته اند. آنان در ملاقات حتی قادر به تشخیص زمان و اینکه چه وقت از شبانه روز است هم نبوده اند و کماکان تحت فشار و در انفرادی نگه داری می شوند".
بر اساس این گزارش، "سپیده قلیان به طور مشهودی بسیار لاغر و نحیف شده و هنگامی که مادرش او را در آغوش گرفته تن او به درد آمده است. همچنین وضعیت جسمی اسماعیل بخشی بسیار وخیم مشاهده شده و از جمله به علت ضرب و شتم، بر پیشانیش هنوز آثار کبودی وجود دارد".
به گزارش سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، "اسماعیل بخشی که بر اساس مشاهدات ملاقات کنندگان، از نظر وضعیت جسمی شرایط وخیمی داشته، پس از شنیدن خبر حمایت هایی که از وی انجام شده، لبخندی بر چهره رنج کشیده و تکیده اش نقش بسته است".
این تشکل کارگری ضمن محکوم کردن شدید "شرایط جسمی و روحی ایجاد شده برای اسماعیل بخشی و سپیده قلیان"، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنان شد و اعلام کرد که مسئولیت تمام زجر، آزار، ضرب و شتم آنان مستقیما بر عهده دولت ایران و حفظ سلامت و امنیت آنان وظیفه مقامات قضایی امنیتی و دولت است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه همچنین با اعلام نگرانی عمیق درباره جان آقای بخشی و خانم قلیان "از تمام کارگران #هفتتپه، ایران و جهان،از تمام نهادهای جهانی کارگری،رسانه ها و نهادهای مرتبط، خواهان حمایت فوری،عملی و حداکثری برای آزادی آنان و نیز علی نجاتی، یکی از اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه" شد.
بیانیه این تشکل کارگری در شرایطی انتشار یافته که به گزارش خبرگزاری ایلنا، دادگستری خوزستان در اطلاعیهای در روز نهم آذر اخبار منتشر شده در مورد خونریزی بر اثر «شکنجه کارگر بازداشتی شرکت کاغذسازی هفتتپه، اسماعیل بخشی و وخامت حالش را در راستای تشویش اذهان عمومی و تخریب قوه قضائیه» دانسته و به شدت تکذیب کرده بود.
دادگستری این استان گفته بود که آقای بخشی «در جریان رسیدگی مقدماتی از تمام حقوق قانونی برخوردار بوده و روز پنجشنبه هشتم آذر، نیز با خانواده خود تماس تلفنی برقرار کرده است».
نامه به خامنهای؛ ۸۰ تشکل و سندیکا از سرکوب معلمان و کارگران در ایران انتقاد کردند
بیش از ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در نامهای به آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن حمایت از خواستههای معلمان و کارگران ایران، از آنچه سرکوب آنان نامیدند، انتقاد کردند.
به نوشته کانال تلگرامی سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه، این سندیکاها و تشکلها همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط اسماعیل بخشی، نماینده کارگران این واحد کشاورزی - صنعتی، سپیده قلیان، فعال مدنی، و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه شدند.
آقای بخشی و خانم قلیان حدود دو هفته قبل و آقای نجاتی پنجشنبه هفته گذشته بازداشت شدند.
بیش از ۸۰ سندیکا و تشکل کارگری در جهان در نامه خود به رهبر جمهوری اسلامی اشاره کردند که ایران به عنوان عضو سازمان بینالمللی کار نشان داده است که تعهداتش به توافقنامههای این سازمان، به ویژه حق کارگران برای ایجاد تشکل های مستقل را رعایت نمیکند.
در سالیان گذشته نیز اتحادیههای کارگری و سازمانهای حقوق بشری در جهان بارها از برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با کارگران و معلمان انتقاد کردهاند.
احضار بیش از ۲۰ کارگر شرکت نیشکر هفت تپه به اداره اطلاعات شوش
همزمان با انتشار اخبار مربوط به پایان اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه، گزارش شبکههای اجتماعی حاکی از احضار بیش از ۲۰ تن از کارگران این شرکت به ادراه اطلاعات شوش است.
همچنین سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفتتپه اعلام کرد که محمد امیدوار و همسرش، شهین پیشاهنگ، دو فعال کارگری این واحد کشاورزی – صنعتی، روز جمعه در ارتباط با اعتصاب و اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفتتپه به اداره اطلاعات شوش احضار و بازجویی شدند.
تاکنون مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به این اخبار واکنش نشان ندادهاند.
بیست و چهارمین روز اعتصاب؛ کارگران فولاد اهواز در مقابل نماینده رهبر جمهوری اسلامی در خوزستان تجمع کردند
فیلمهای انتشار یافته در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه و در بیست و چهارمین روز اعتصابشان در اهواز، راهپیمایی و در مقابل مراکز دولتی و همچنین دفتر نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خوزستان تجمع کردند.
بر اساس این گزارشها، کارگران معترض که از ۱۸ روز پیش اعتراض خود را به بیرون از گروه ملی صنعتی فولاد ایران کشاندهاند، در کنار شعارهای اعتراضی خود از حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، هم انتقاد کردند و شعار دادند: «کلیدساز دروغگو، کلید تدبیرت کو؟».
«نه حاکم نه دولت، نیستن به فکر ملت»، «کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است»، «اسلامو پله کردین مردمو ذله کردین» و «دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست» از شعارهایی بود که به گزارش کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران از سوی کارگران در مقابل دفتر آیتالله محمدعلی موسوی جزایری سر داده شد.
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خواستار پرداخت دستمزدهای معوقه و راهاندازی تولید در این مجتمع بزرگ صنعتی هستند.