پرداخت یک ماه از سه ماه دستمزد معوقه ۴ هزار کارگر گروه ملی صنعتی فولاد اهواز
حسین آقاجری، مدیر امور مالی گروه ملی صنعتی فولاد ایران، در اهواز از پرداخت حقوق تیرماه چهار هزار کارگر این واحد خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزد خود در روز دهم مهر در محوطه این واحد تجمع کرده بودند.
دستمزد دو ماه کارگران در شرایطی پرداخت نشده است که خطوط تولید در شهریورماه راهاندازی شده و کارخانه در حال فروش محصولات خود است.
در این ارتباط، به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به مدیریت این واحد مهلت داده بودند تا آخر هفته جاری دستمزدهای معوقه همه کارگران را پرداخت کند.
۵ تن دیگر در ارتباط با اعتصاب کامیونداران در گلپایگان بازداشت شدند
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان گلپایگان از بازداشت پنج تن از افرادی که به گفته او، در جادههای این شهرستان به کامیونها «سنگپرانی میکردند» خبر داد.
به گزارش خبرگزاری میزان، متعلق به قوه قضائیه، حسین بساطی بازداشت شدگان را متهم کرد که به گفته او، «به صورت شبانه در محورهای مواصلاتی شهرستان گلپایگان ... با سنگپرانی به سمت کامیونهای حامل بار، زمینه ناامنی و نارضایتی» رانندگان وسایل نقلیه سنگین را فراهم کرده بودند.
در روزهای اخیر بیش از ۲۳۰ تن در ارتباط با اعتصاب کامیونداران بازداشت شدهاند. مقام های دولتی، نیروی انتظامی و قوه قضائیه، آنان را متهم به ممانعت از عبور کامیونها کرده و تهدید کرده اند که با آنان به مانند قطاع الطریق برخورد خواهند کرد.
به رغم این بازداشتها و تهدیدها، گزارش شبکه های اجتماعی حاکی از ادامه اعتصاب کامیونداران در روز پنجشنبه است. دور جدید اعتصاب کامیونداران در برخی از مناطق ایران از روز ۳۱ شهریور آغاز شده است.
پایان تجمع پنج روزه دهها تن از کارکنان دفاتر سهام عدالت در تهران
تجمع پنج روزه کارکنان دفاتر سهام عدالت در مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی در تهران پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، ۸۰ تن در اعتراض به پرداخت نشدن ۴۳ ماه دستمزد و همچنین بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود تجمع کرده بودند.
تجمع کنندگان به ایلنا گفتند که به نیابت از ۱۵۰۰ تن از کارکنان سهام عدالت برای پیگیری مطالبات صنفی خود تجمع کرده بودند که در پنجمین روز اعتراض خود، با اعتماد به وعده مسئولان وزارتخانه اقتصاد و دارایی به طور موقت به اعتراض صنفی خود پایان دادند.
شش ماه مطالبات مزدی ۳۰۰ کارگر پیمانی شهرداری شوشتر پرداخت نشده است
شش ماه مطالبات مزدی حدود ۳۰۰ کارگر شاغل در شهرداری شوشتر که تحت نظارت شرکتهای پیمانکاری فعالیت میکنند پرداخت نشده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، پرداخت حق بیمه کارگران نیز به تاخیر افتاده و اداره تامین اجتماعی شوشتر از تیرماه از تمدید و تعویض دفترچههای درمانی آنها خوداری کرده است.
بر اساس این گزارش، پیشتر همه کارگران تحت مسئولیت مستقیم شهرداری مشغول کار بودند اما برخلاف نظر کارگران، از دی ماه سال ۹۶ همه قراردادها به پیمانکاری تبدیل وضعیت شد.
۱۰ ماه دستمزد ۱۰۰۰ کارگر شاغل در سد چمشیر پرداخت نشده است
فرماندار گچساران با اعلام اینکه دستمزد کارگران سد در حال ساخت چمشیر از ۱۰ ماه پیش پرداخت نشده است، گفت: شرکت سازنده سد ۴۰۰ میلیارد ریال بابت حق بیمه تأمین اجتماعی و دستمزد کارگران بدهکار است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، عبدالرحیم رحیمی روز سهشنبه افزود: مجموع بدهی این سد بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال است.
به گفته او، بیش از یک هزار تن در این پروژه مشغول کار هستند.
به نوشته ایرنا، در سالیان اوج فعالیت عمرانی در این سد بیش از دو هزار تن مشغول کار بودند که شمار آنان در پایان سال ۹۶ به یک هزار تن کاهش یافت.
نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: کسی به فکر حل مشکلات کامیونداران نیست
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس روز چهارشنبه گفت: کامیونداران نزدیک ۲۰ روز است که اعتراضهای صنفی خود را مطرح میکنند ولی کسی به فکر حل مشکلات آنان نیست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، زهرا سعیدی با اشاره به غیر سیاسی بودن اعتصاب کامیونداران افزود: آنها بارها اعتراضهای صنفی خود را با نامه، مکاتبه و مراوده بیان کردند اما سر راه این افراد بسته میشود.
این نماینده مجلس با طرح این پرسش که مسئول مستقیم رسیدگی به امور کامیونداران در دولت کیست، اشاره کرد که وزارتخانههای مختلف مثل صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و وزارت کشور مسئولیتها را به هم سوق میدهند و از پاسخگویی سرباز میزنند.
خانم سعیدی گفت که کامیونداران نمیتوانند هزینه سفره زندگیشان را تامین کنند و موضوع غیرقابل قبول برای آنها این است که نمیتوانند هزینه سبد کامیونهایشان را تامین کنند.
در همین ارتباط، فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشاندهنده ادامه اعتصاب کامیونداران در چندین شهر از جمله اصفهان است. بر اساس این فیلمها، شماری از رانندگان کامیون در مقابل فرمانداری اصفهان تجمع کردند.
دور جدید اعتصاب کامیونداران با خواستههای صنفی از روز ۳۱ شهریور آغاز شده است.
در این مدت، بیش از ۲۰۰ تن به اتهامهایی مانند ممانعت از عبور کامیونها در استانهای مختلف ایران بازداشت شدهاند.
تجمع چهار روزه دهها تن از کارکنان سهام عدالت در مقابل وزارت اقتصاد
خبرگزاری ایلنا گزارش داد که اعتراضات آرام صنفی حدود ۸۰ تن از کارکنان دفاتر سهام عدالت در مقابل ساختمان وزارت اقتصاد روز سهشنبه وارد چهارمین روز خود شد.
بر اساس این گزارش، ۴۲ ماه دستمزد صدها تن از کارکنان دفاتر سهام عدالت پرداخت نشده است و همچنین وضعیت شغلی آنان مشخص نیست.
یکی از معترضان به ایلنا گفت: سوال ما این است که چرا باید کارکنان سهام عدالت که سالها عمر خود را صرف خدمت به دولت و مردم کردهاند، برای دریافت حداقلهای مزدی در مقابل نهادهای دولتی تجمع کنند.
پیش از این نیز تجمعهایی از سوی کارکنان دفاتر سهام عدالت برگزار شده است.
عقب افتادگی دستمزد کارگران به یک میلیون و ۴۲ هزار تومان رسید
رئیس کمیته مزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، روز سهشنبه گفت: بر اساس آخرین محاسبات انجام شده، ۸۰۰ هزار تومان عقب افتادگی دستمزد کارگران، تبدیل به یک میلیون و ۴۲ هزار تومان شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، فرامرز توفیقی همچنین بر لزوم برگزاری نشست شورای عالی کار برای بهبود وضعیت کارگران تاکید کرد و از موضع سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره منتفی دانستن برگزاری چنین جلسهای انتقاد کرد.
وی چند روز پیش به خبرگزاری ایلنا گفته بود که قدرت خرید کارگران در ششم مهرماه سال جاری نسبت به ابتدای سال جاری، ۹۰ درصد کاهش یافته است.
چند هفته پیش، کمیته دستمزد شورای عالی کار سبد معیشت کارگران را چهار میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام کرد. این در شرایطی است که حداقل دستمزد ماهانه کارگران یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان است ولی به گزارش برخی از خبرگزاریها، همین مقدار دستمزد هم در کارگاههای کوچک پرداخت نمیشود.
ادامه اعتصاب کامیونداران؛ درخواست «اشد مجازات» برای بازداشتیها
محسن کرمی، سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب قزوین اعلام کرد که دادسرای این استان، اشد مجازات را برای ۱۷ تن که در ارتباط با اعتصاب کامیونداران بازداشت شده اند، تقاضا کرده است و اگر جرم محاربه آنها محرز شود، احکام سنگینی همچون اعدام برای آنها صادر خواهد شد.
پیش از این، مقام های قوه قضائیه، بازداشت شدگان در برخی از مناطق ایران را به برخورد شدید تهدید کرده بودند.
در این ارتباط، بر اساس فیلمهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، اعتصاب کامیونداران در چندین شهر، از جمله در شیراز و تبریز ادامه داشته است.
دور جدید اعتصاب کامیونداران با خواستههایی مانند تعیین کرایه بر مبنای تن بر کیلومتر، کاهش قیمت کامیون و قطعات یدکی و لاستیک، افزایش دستمزد رانندگان و کرایه کامیون، تعيين سهميه سوخت ناوگان حملونقل و نوسازی تشکلهای صنفی رانندگان و کامیونداران از طریق انتخابات آزاد آغاز شده است.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران: تشکیل نشدن جلسات شورای عالی کار خلاف قانون است
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران روز دوشنبه تشکیل نشدن جلسات شورای عالی کار از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را خلاف قانون دانست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ابوالفضل فتح اللهی گفت: قانون کار سازوکار برگزاری جلسات را مشخص کرده و وقتی درخواست نمایندگان جامعه ۴۰ میلیون نفری کارگری برای برگزاری جلسات شورای علی کار ارائه و با آن مخالفت میشود، یعنی عملا ارادهای برای شنیدن دغدغهها و مطالبات کارگران وجود ندارد.
در روزهای اخیر، درخواستهای زیادی برای تشکیل جلسه شورای عالی کار به منظور رسیدگی به کاهش قدرت خرید کارگران مطرح شده است.
فرامرز توفیقی، رئیس کمیته مزد کانون شوراهای اسلامی کار ایران، هفته گذشته اعلام کرد که قدرت خرید کارگران از ابتدای سال جاری تا روز ششم مهر ۹۰ درصد کاهش یافته است.
حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال جاری،یک میلیون و ۱۱۴ هزار تومان است.
با این همه، به گزارش خبرگزاری ایلنا، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی فعلا قصد ندارد جلسه شورای عالی کار را برگزار کند.