اعتصاب غذای جعفر عظیمزاده در زندان رجاییشهر کرج
جعفر عظیمزاده، رئیس زندانی اتحادیه آزاد کارگران ایران، اعلام کرده که از روز یکشنبه در اعتراض به منتقل نشدن به بیمارستان برای مداوای بیماری کرونا اعتصاب غذا کرده است.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آقای عظیمزاده خبر اعتصاب غذای خود را در ملاقات با خانوادهاش در زندان رجاییشهر کرج اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، به این فعال کارگری زندانی که در بند هشت زندان اوین بود، گفته شده بود که به بیمارستان طالقانی انتقال خواهد یافت اما او یکشنبه شب به زندان رجاییشهر کرج منتقل شد.
آقای عظیم زاده در ملاقات با خانوادهاش به رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی در مقابله با بیماری کرونا و نیز نشر اخبار دروغ درباره نبود کرونا در زندان اوین از طریق تلویزیون اعتراض کرد.
این فعال کارگری که به اتهامهای امنیتی، زندانی است، چندی پیش دوباره به ۱۳ ماه زندان دیگر محکوم شد.
اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه ۶۶ روزه شد
کارگران نیشکر هفتتپه روز چهارشنبه در اعتراض به تحقق نیافتن خواستههای خود به اعتصاب ادامه دادند.
کارگران نیشکر هفتتپه در شرایطی در شصت و ششمین روز اعتصاب خود در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند که دو ماه از دستمزد معوقهشان پرداخت شده و گفته شده که دفترچههای بیمه شان نیز تمدید شده است.
با ان همه، کارگران همچنان بر اجرای مطالبه اصلی خود، یعنی لغو مالکیت خصوصی شرکت تاکید می کنند.
آنها همچنان خواستار بازگشت به کار همکاران اخراجی و نیز بازداشت امید اسدبیگی، مدیرعامل شرکت، هستند. امید اسدبیگی همراه با شماری دیگر، به سوءاستفاده یک و نیم میلیارد دلاری متهم هستند.
در این حال، شماری از کارگران نیشکر هفتتپه در جریان بازدید سعید عمرانی، معاون دادستان کل کشور، از این شرکت، اعتراضهای خود را مطرح کردند.
شرکت نیشکر هفتتپه با ۲۴ هزار هکتار مساحت، در بهمن سال ۹۴، در قبال پیش پرداختی شش میلیارد تومانی به امید اسدبیگی و مهرداد رستمیچگینی واگذار شد.
دولت افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حقمسکن ماهانه کارگران را تصویب کرد
محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، روز چهارشنبه از تصویب شدن افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن ماهانه کارگران در هیئت دولت خبر داد.
به این ترتیب، حق مسکن ماهانه کارگران مشمول قانون کار به ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
در این ارتباط، تاخیر حدودا ۶۰ روزه دولت حسن روحانی در تصویب افزایش حق مسکن کارگران، انتقادهای زیادی را به دنبال داشت.
شورای عالی کار در ۱۷ خرداد، حق مسکن ماهانه کارگران را از ۱۰۰ هزار به ۳۰۰ هزارتومان افزایش داده بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، افزایش حق مسکن ماهانه کارگران از تیر ماه اجرایی خواهد شد. این در شرایطی است که تشکلهای کارگری مورد حمایت جمهوری اسلامی بر اجرای آن از ابتدای سال جاری تاکید میکردند.
تجمع گروهی از کارگران شرکت پروفیل ساوه
گروهی از کارگران شرکت پروفیل ساوه روز سهشنبه با تجمع در مقابل اداره تعاون، کار و رفاهاجتماعی این شهرستان، خواستار بهرهمندی از مزیت سخت و زیان آور در عناوین شغلی خود و بازنشستگی از این طریق شدند.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاهاجتماعی ساوه در این مورد به خبرگزاری ایرنا گفت: پس از بررسیهای لازم از سوی کارشناسان بهداشت و تهیه گزارش لازم از شرایط شغلی و اندازهگیری میزان سختی و زیان آور بودن شغل این کارگران، مشخص شد که نوع کار آنها با شاخص مذکور همخوانی ندارد.
حسن حق پرست بدون توضیح بیشتر در مورد این ارزیابی افزود: رای کمیته بدوی بر همین اساس صادر شد و کارگران معترض باید به جای تجمع، به توصیف او، از مسیر قانونی از طریق کمیته تجدیدنظر مشاغل سخت و زیان آور به این رای اعتراض کنند.
بر اساس قانون، بیمهشدگانی که دارای ۲۰ سال سابقه کار متوالی یا ۲۵ سال سابقه کار متناوب با پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیانآور باشند، بدون لحاظ کردن شرایط سنی، مشمول مزیت بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیانآور خواهند شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران: نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی درصدد قتل جعفر عظیمزاده هستند
اتحادیه آزاد کارگران ایران روز سهشنبه در بیانیهای، نهادهای امنیتی را متهم کرد که به توصیف این بیانیه، قصد کُشتن جعفر عظیمزاده، رئیس زندانی هیئت مدیره این تشکل کارگری، را دارند.
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پس از آن انتشار یافت که اعلام شد آقای عظیم زاده که به کرونا مبتلا شده است، یکشنبه شب به جای انتقال به بیمارستان،از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. این در شرایطی بود که اعلام شده بود این فعال کارگر زندانی به بیمارستان طالقانی انتقال خواهد یافت.
به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، جعفر عظیم زاده از زمان انتقال به زندان رجایی شهر، در سلول انفرادی بدون اجازه تماس با خانواده اش نگه داشته شده است.
این فعال کارگری که به اتهامهای امنیتی، زندانی است، چندی پیش دوباره به ۱۳ ماه زندان دیگر محکوم شد. در ماه گذشته نیز دو زندانی به قصد قتل آقای عظیمزاده، به او حمله کردند که با دخالت دیگر زندانیان، موفق به انجام این کار نشدند اما تهدید آنان به قتل وی در حضور مسئولین بند، واکنشی را از سوی مسئولین به دنبال نداشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود نسبت به بروز هر اتفاقی برای جعفر عظیمزاده هشدار داد و مسئولیت آن را بر عهده نهادهای امنیتی و نیز قوه قضائیه و دولت دانست.
«هزاران کارگر پیمانکاری شرکتهای نفتی و پتروشیمی و صنایع نیروگاهی از دو هفته پیش در اعتصاب هستند»
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیهای نوشت که هزاران کارگر بخشهای پیمانکاری شرکتهای متعدد نفتی و پتروشیمی و همچنین صنایع نیروگاهی در اعتصاب به سر میبرند.
این تشکل کارگری با اشاره به اینکه حدود کارگران حدود ۴۰ شرکت و کارخانه با خواست افزایش سطح دستمزد و نیز پرداخت دستمزد معوقه، اعتصاب کردهاند، افزود: کارگران همزمان خواستار حذف قراردادهای موقت کاری و برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری هستند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران اشاره کرد که کارگران در بسیاری از این مراکز خواستار تعیین ۱۲ میلیون تومان به عنوان حداقل دستمزد ماهانه شدهاند و اضافه کرد که افزایش سرسامآور هزینههای زندگی و ابتداییترین مایحتاج خانوادهها و افزایش تورم، زندگی میلیونها خانواده کارگری را به نابودی کشانده است.
در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان است که با محاسبه مزایا، برای یک کارگر متاهل به حدود سه میلیون تومان می رسد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در بیانیه خود به اعتصاب در مراکز صنعت نفت و پتروشیمی، هپکوی اراک و شهرداریها در چندین شهر ایران در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها اشاره کرد و نوشت: پرستاران پیمانی و معلمان حقالتدریسی در روزهای اخیر در چندین شهر و در اعتراض به تفاوت زیاد حقوقشان با همکاران رسمی تجمعهای گسترده ای برگزار کردند.
به نوشته این بیانیه، کارگران نیشکر هفتتپه نیز دوماه است که در اعتصاب به سر میبرند.
این تشکل کارگری، اعتصاب های روزها و هفته های اخیر در ایران را نقطهعطف بزرگی در جنبش مبارزاتی طبقه کارگر ایران دانست و اشاره کرد که خواست افزایش دستمزدها و پرداخت به موقع آن، باید به رکن و پرچم اصلی جامعه تبدیل شود.
اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه هپکو ۱۴روزه شد
اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه هپکو روز سهشنبه وارد چهاردهمین روز شد.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، کارگران معترض هپکو با انتقاد از اینکه مسئولان به وعدههای خود عمل نکردند، گفتند: دو ماه دستمزدشان پرداخت نشده است و ارادهای برای جلب رضایت کارگران وجود ندارد.
به نوشته ایلنا، کارگران هپکو خواستار برکناری مدیریت فعلی کارخانه و استقرار مدیریت قوی دولتی هستند و معتقدند تا زمانی که تولید در هپکو از سر گرفته نشود، اوضاع به همین منوال خواهد بود.
کارخانه هپکو پس از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات بسیاری مواجه شد تا اینکه در سال گذشته، میزان تولید در آن به صفر رسید.
در پی اعتراضهای کارگران و نیز انتقادها از واگذاری هپکو، این کارخانه از بخش خصوصی پس گرفته شد ولی تاکنون وضعیت روشنی نداشته است.
در سالیان اخیر، سیاست خصوصیسازی از سوی جمهوری اسلامی با انتقاد گسترده کارگران، فعالان و تشکلهای کارگری و نیز شماری از اقتصاددانان منتقد همراه بوده است.
تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در مقابل استانداری قزوین
جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران روز یکشنبه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی و ۲۶ ماه مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران معترض گفتند: با گذشت پنج ماه از تعطیلی کارخانه، که به بهانه کرونا اتفاق افتاد، مدیریت کنونی هنوز اقدامی در جهت بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام نداده است.
بر اساس این گزارش، حدود ۲۶ ماه معوقات مزدی ۱۳۶ کارگر کنتورسازی پرداخت نشده است و آنها مدیریت کارخانه را متهم میکنند که هیچ برنامهای برای پرداخت آنها ندارد.
به نوشته ایلنا، کارگران اشاره می کنند که مسئولان نیز واکنشی در این مورد از خود نشان نمیدهند.
در این شرایط، به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران، امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری برای آنان وجود ندارد.
کارگران پروژهای پایپینگ پالایشگاهها، شرکتهای پتروشیمی و نیروگاهها خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند
کارگران پروژهای پایپینگ پالایشگاهها، شرکتهای پتروشیمی و نیروگاههای سراسر ایران در نامهای خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، در این نامه که برای عالیترین مقامات ایران و سران سه قوه ارسال شده، آمده است: «کارگران پروژهای بخش اجرایی اکیپ مرتبط به پایپینگ و سیویل در پالایشگاه و پتروشیمی و نیروگاههای سراسر ایران باتوجه به شرایط سخت و دشوار بیکاری، تورم بیسابقه، خالیشدن سفره و یخچال کارگران و ناتوانیشان در خرید اقلام خوراکی پوشاک و تهیه کالاهای جهت جهیزیه و خرید خودرو و مسکن»، خواستار حل این مشکلات هستند.
این کارگران همچنین بر «الزام شرکتها و پیمانکاران به پرداخت ماهیانه و بدون وقفه دستمزدها همراه با تمامی مزایای کار و پرداخت حق بیمه با نوع شغل و محاسبه آن، مطابق شغل کارگر و نه به عنوان کارگر ساده برای استادکاران ماهر و فنی» تاکید کردند.
«تغییر زمان کار روزانه از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت به علت آلودگی آب و هوا و آلایندههای صنعتی مناطق نفت خیز جنوب، پتروشیمیها و نیروگاهها در ایران و تشکیل هیئت نظارتکننده حقوقی از طرف وزارت نفت، وزارت کار و هیئت بازرسی، از دیگر مطالبات کارگران پروژهای پایپینگ پالایشگاهها، شرکتهای پتروشیمی و نیروگاههای سراسر ایران هستند.
آنها در نامه خود نوشتند: «باتوجه به آلودگی مناطق صنعتی و بیماریهای خطرناک در اکثر پروژههای نفت و گاز، ۲۴ روز کار و ۶ روز مرخصی لحاظ میشود که واقعا طاقتفرساست و با توجه به نیروی بیکار در کشور و قوانین کار اقماری، تمامی شرکتها و پیمانکاران باید به رعایت قانون اقماری ۱۴روز کار و ۱۴روز استراحت ملزم شوند.
برکناری پیمانکاران جزء که با ثبت شرکت و گرفتن کارهای بزرگ، از پرداخت مزایای کامل و حق و حقوق نیروها خودداری میکنند و سود میلیاردی که حق کامل مزایای نیروهاست را میبلعند، هم از مطالبات این کارگران است.
آنها در بخش دیگری از نامه خود خواستار آن شدند که تمامی نیروها برای شرکتهای مادر کارفرما، با تمام مزایا و شرایط کارمندان مشغول کار شوند.
«پرداخت سایر مزایا جدا از حقوق از جمله بدی آب و هوا، عیدی، سنوات، حق اولاد، بن کارگری و بیمه تکمیلی همراه با اجازه تشکیل سندیکای قانونی کارگری و حضور نماینده سندیکا در مجلس برای گزارش مستقیم مشکلات کارگران به مسئولین و ارائه تسهیلات ویژه بانکی و خرید مسکن و خودرو و تهیه اقلام جهیزیه فرزندان با کمترین بهره بانکی برای نیروهای اجرایی در پالایشگاهها، شرکتهای پتروشیمی و نیروگاهها مطابق مشاغل لیست اکیپ مرتبط به پایپینگ» نیز از جمله مطالبات این گروه از کارگران اعلام شده است.
اعتراض کارگران کارخانه فولاد شهیدجهانآرای خرمشهر به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل
جمعی از کارگران کارخانه فولاد شهیدجهانآرا در خرمشهر به اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل در محدوده محل کار خود، اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، منابع کارگری در این کارخانه گفتند: نزدیک به ۶۰۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری هستیم که خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در این واحد تولیدی هستیم.
به گفته کارگران این کارخانه، در قانون کار، بر لزوم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰ تن تاکید شده است.
آنها اضافه کردند: مسکوت ماندن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در قبال جمعیت ۶۰۰ نفری کارگران باعث شده است که درآمد مزدبگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
به گفته آنها، یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، همسان شدن دستمزد کارگران قراردادی و پیمانی با کارگران رسمی است که به عنوان آنچه مشکلات مالی مینامد، قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارد.
این کارگران با اشاره به ماده ۵۰ قانون کار گفتند: بر اساس این ماده، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلتهای تعیین شده مشاغل کارگاههای خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
اما به گفته آنها، مسئولان این وزارتخانه در مورد مسکوت ماندن اجرای این طرح در کارخانه فولاد شهیدجهانآرای خرمشهر پاسخگو نیستند و ظاهرا در این زمینه پافشاری نکردهاند.