لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۱
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه
Radio Farda -- Special Graphic for weekly program "Karnameh" کارنامه

کارنامه مردادماه ۹۹

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در مردادماه ۹۹ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۱۹:۴۳ ۲۳.۵.۱۳۹۹

اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه دستمزد؛ کارگران شرکت بازیافت اهواز تجمع کردند

کارگران شرکت بازیافت اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه دستمزدشان در مقابل شهرداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از کارگران گفت: بیش از ۱۵۰ کارگر زن و مرد در شرکت بازیافت زیر نظر سازمان پسماند شهرداری اهواز کار می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ تن از کارگران، زن هستند، افزود: در سه سال اخیر، با سه پیمانکار قرارداد داشتیم که «هر کدام ۶ ماه کار و ۶ ماه هم فرار می‌کردند».

این کارگر اضافه کرد: هر پیمانکار به پرداخت عیدی و سنوات که می‌رسید، متواری می‌شد. حتی از طریق دادگستری حکم جلب گرفتیم ولی فراری هستند.

بر اساس این گزارش،‌ کارگران به نهادهای مختلف از جمله شورای شهر، دفتر امام جمعه و شهرداری این شهرستان مراجعه کرده‌اند ولی تاکنون گره‌ا‌ی از مشکل آنها باز نشده است.

در سالیان اخیر، انتقادهای زیادی متوجه عملکرد شرکت‌های پیمانکاری در ایران شده و کارگران مناطق زیادی در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود اعتصاب یا تجمع کرده‌اند.

۱۹:۵۶ ۲۳.۵.۱۳۹۹

حمایت کنفدراسیون ملی اتحادیه کارگری رومانی از اعتصاب‌های کارگران در ایران

بوگدان ایولیا هوسو، رئیس کنفدراسیون ملی اتحادیه کارگری رومانی، حمایت این سازمان کارگری از اعتصاب‌های کارگران پالایشگاه‌های نفت و پتروشیمی و همچنین نیشکر هفت تپه اعلام کرد.

او در بیانیه ای با اشاره به اینکه کارگران ایرانی در ۴۰ سال گذشته رنج بسیاری کشیده‌اند، جمهوری اسلامی را رژیمی توصیف کرد که به طور سیستماتیک، حقوق کارگران را نقض کرده است.

بوگدان ایولیا هوسو نوشت:‌ دستمزد کارگران پرداخت نشده است و آنها تهدید به اخراج شده‌اند و همچنین مرتب از سوی نیروهای امنیتی دولت مورد حمله قرار گرفته‌اند. همچنین برخی از فعالان کارگری زندانی شده‌اند و با تهدید ابتلا به کرونا در زندان‌ها مواجه هستند.

رئیس کنفدراسیون ملی اتحادیه کارگری رومانی خواستار پرداخت دستمزد معوقه تمام کارگران اعتصابی، متوقف شدن اخراج کارگران و آزادی بی‌قید و شرط تمام کارگران زندانی شد.

۲۰:۱۵ ۲۳.۵.۱۳۹۹

«پرداخت» مطالبات ۳۵۰۰ کارگر در پارس جنوبی

رئیس کل دادگستری استان بوشهر روز پنجشنبه اعلام کرد که مطالبات کارگران هشت شرکت پیمانکاری فعال در منطقه ویژه پارس جنوبی پرداخت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی جمادی با ااشره به اینکه این هشت شرکت در مرحله بحرانی و مشکلات قرار گرفته بودند که با ورود دادستانی شهرستان عسلویه، مشکلات برطرف شدند، دستمزد ۳۸۰۰ تن از کارگران این شرکت‌ها به طور کامل پرداخت شد و آنها به سر کار بازگشتند.

سخنان این مقام قضایی در شرایطی اعلام شده که تاکنون منبع دیگری این خبر را تایید یا تکذیب نکرده است.

در روزهای اخیر، هزاران کارگر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در چندین استان ایران،‌از جمله در پارس‌جنوبی در اعتراض به مشکلات معیشتی خود اعتصاب کرده بودند.

این نخستین اعتصاب هماهنگ در این صنعت در ۴۰ سال گذشته به شمار می‌رفت.

۱۶:۵۳ ۲۴.۵.۱۳۹۹

گزارش کانال مستقل کارگران هفت‌تپه از «حمله به منازل» دو نماینده کارگران

کانال مستقل کارگران هفت تپه روز جمعه از تیراندازی به سوی منزل پدری محمد خنیفر و آتش زدن در منزل یوسف بهمنی،‌ دو تن از نمایندگان کارگران هفت تپه در روزهای اخیر خبر داد.

این خبر از سوی جمعی از سوی کارگران هفت تپه انتشار یافت و یکی از کارگران این شرکت هم در گفت و گو با رادیو فردا، آن را تایید کرد.

پیش از این نیز فیلمی از سخنان آقای خنیفر در نشستی با عبدالنبی موسوی‌فرد، نماینده علی خامنه‌ای در استان خوزستان و امام جمعه شهر اهواز،‌ در نیشکر هفت‌تپه منتشر شد که او به این دو حمله اشاره کرد و گفت که ۱۸ گلوله به منزل پدری‌اش شلیک شده است.

به نوشته کانال مستقل کارگران هفت تپه،‌به آقای خنیفر و خانواده اش آسیبی نرسیده است.

در این خبر به تاریخ این حملات اشاره نشده است.

خبر در شرایطی منتشر شد که کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه روز جمعه شصت‌و‌یکمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه بارها خواستار لغو مالکیت خصوصی این شرکت و بازگشت مالکیت شرکت به دولت و اداره آن تحت نظارت کارگران و یا واگذاری این واحد کشاورزی – صنعتی به خود کارگران شده‌اند.

کارگران همچنین خواستار پرداخت ۳ ماه دستمزد، تمدید دفترچه‌های بیمه، بازگشت به کار همکاران اخراجی و محاکمه امید اسدبیگی،‌ مالک خصوصی شرکت، هستند که همراه با ۱۱ تن دیگر در حال محاکمه در پرونده سوء‌استفاده صدها میلیون دلاری هفت‌تپه است.

۱۴:۴۲ ۲۵.۵.۱۳۹۹

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در چندین شهر ایران

شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی شهرهای مختلف روز شنبه با برگزاری تجمع‌هایی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، یکی از این تجمع‌ها در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران برگزار شد.

آنها نسبت به آنچه فرمول‌های ناعادلانه متناسب‌سازی که سابقه سخت و زیان‌آور را برای‌شان در نظر نگرفته است، و همچنین به پایین بودن افزایش مستمری‌ها در سال جدید اعتراض کردند.

این بازنشستگان با اعلام اینکه قادر به تامین هزینه‌های زندگی خود نیستند،‌ خواستار دریافت خدمات درمانی رایگان شدند.

به گزارش شبکه‌های اجتماعی، تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در چندین شهر، از جمله ساری، اصفهان، کرج، اهواز، رشت، تبریز، مشهد، بجنورد و ایلام برگزار شد.

به نوشته ایلنا،‌ تجمع کنندگان در مقابل سازمان تامین اجتماعی در تهران از این سازمان خواستند تا طلب ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی خود را از دولت بگیرد تا بتواند خدمات مناسبی به بازنشستگان تامین اجتماعی ارائه دهد.

۱۶:۱۸ ۲۵.۵.۱۳۹۹

اعتصاب کارگران نیشکر هفت‌تپه ۶۲ روزه شد

اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه،‌ روز شنبه وارد شصت و دومین روز شد.

به گزارش کانال مستقل کارگران هفت‌تپه، کارگران اعتصابی همزمان با ادامه اعتصاب خود، ‌در مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.

بر اساس گزارش‌ها، لغو مالکیت خصوصی شرکت نیشکر هفت‌تپه، مطالبه اصلی کارگران اعتصابی است.

کارگران نیشکر هفت‌تپه خواستار بازگشت مالکیت شرکت به دولت و اداره آن تحت نظارت کارگران و یا واگذاری این واحد کشاورزی – صنعتی به کارگران هستند.

آنها همچنین بر لزوم پرداخت ۳ ماه دستمزد، تمدید دفترچه‌های بیمه، بازگشت به کار همکاران اخراجی و محاکمه امید اسدبیگی،‌ مالک خصوصی شرکت، تاکید می‌کنند. امید اسدبیگی و ۱۱ تن دیگر در حال محاکمه در پرونده سوء‌استفاده صدها میلیون دلاری هفت‌تپه هستند.

تاکنون و پس از برگزاری دو نشست در مجلس، وعده‌هایی به کارگران درباره پرداخت دو ماه دستمزد، تمدید دفترچه های بیمه و احتمال بازگشت به کار پنج کارگر احرای شرکت به کار مطرح شده است. در این ارتباط،‌ سازمان خصوصی‌سازی به نقل از اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، گفته که سرنوشت شرکت نیشکر هفت تپه باید در نشست سران قوا تعیین شود که این موضوع،‌ انتقاد کارگران این شرکت و نیز نمایندگان مجلس را به همراه داشته است.

۱۷:۳۵ ۲۵.۵.۱۳۹۹

اعتراض کارگران کارخانه فولاد شهیدجهان‌آرای خرمشهر به اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل

جمعی از کارگران کارخانه فولاد شهیدجهان‌آرا در خرمشهر به اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل در محدوده محل کار خود، اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، منابع کارگری در این کارخانه گفتند: نزدیک به ۶۰۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری هستیم که خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این واحد تولیدی هستیم.

به گفته کارگران این کارخانه، در قانون کار، بر لزوم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ تن تاکید شده است.

آنها اضافه کردند:‌ مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در قبال جمعیت ۶۰۰ نفری کارگران باعث شده است که درآمد مزدبگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی بماند.

به گفته آنها، یکی از دلایل مخالفت کارفرما با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، همسان شدن دستمزد کارگران قراردادی و پیمانی با کارگران رسمی است که به عنوان آنچه مشکلات مالی می‌نامد، قصد عملیاتی کردن این طرح را ندارد.

این کارگران با اشاره به ماده ۵۰ قانون کار گفتند: بر اساس این ماده، وظیفهٔ پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، چنانچه کارفرمایان مشمول این قانون در مهلت‌های تعیین شده مشاغل کارگاه‌های خود را ارزیابی نکرده باشند، برعهدهٔ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

اما به گفته آنها، مسئولان این وزارت‌خانه در مورد مسکوت ماندن اجرای این طرح در کارخانه فولاد شهیدجهان‌آرای خرمشهر پاسخگو نیستند و ظاهرا در این زمینه پافشاری نکرده‌اند.

۱۸:۳۰ ۲۵.۵.۱۳۹۹

کارگران پروژه‌ای پایپینگ پالایشگاه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌ها خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند

کارگران پروژه‌ای پایپینگ پالایشگاه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌های سراسر ایران در نامه‌ای خواستار تحقق مطالبات صنفی خود شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، در این نامه که برای عالی‌ترین مقامات ایران و سران سه قوه ارسال شده، آمده است: «کارگران پروژه‌ای بخش اجرایی اکیپ مرتبط به پایپینگ و سیویل در پالایشگاه و پتروشیمی و نیروگاه‌های سراسر ایران باتوجه به شرایط سخت و دشوار بیکاری، تورم بی‌سابقه، خالی‌شدن سفره و یخچال کارگران و ناتوانی‌شان در خرید اقلام خوراکی پوشاک و تهیه کالاهای جهت جهیزیه و خرید خودرو و مسکن»، خواستار حل این مشکلات هستند.

این کارگران همچنین بر «الزام شرکت‌ها و پیمانکاران به پرداخت ماهیانه و بدون وقفه دستمزدها همراه با تمامی مزایای کار و پرداخت حق بیمه با نوع شغل و محاسبه آن، مطابق شغل کارگر و نه به عنوان کارگر ساده برای استادکاران‌ ماهر و فنی» تاکید کردند.

«تغییر زمان کار روزانه از ۱۰ ساعت به ۸ ساعت به علت آلودگی آب و هوا و آلاینده‌های صنعتی مناطق نفت خیز جنوب، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها در ایران و تشکیل هیئت نظارت‌کننده حقوقی از طرف وزارت نفت، وزارت کار و هیئت بازرسی، از دیگر مطالبات کارگران پروژه‌ای پایپینگ پالایشگاه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌های سراسر ایران هستند.

آنها در نامه خود نوشتند: «باتوجه به آلودگی مناطق صنعتی و بیماری‌های خطرناک در اکثر پروژه‌های نفت و گاز، ۲۴ روز کار و ۶ روز مرخصی لحاظ می‌شود که واقعا طاقت‌فرساست و با توجه به نیروی بیکار در کشور و قوانین کار اقماری، تمامی شرکت‌ها و پیمانکاران باید به رعایت قانون اقماری ۱۴روز کار و ۱۴روز استراحت ملزم شوند.

برکناری پیمانکاران جزء که با ثبت شرکت و گرفتن کارهای بزرگ، از پرداخت مزایای کامل و حق و حقوق نیروها خودداری می‌کنند و سود میلیاردی که حق کامل مزایای نیروهاست را می‌بلعند، هم از مطالبات این کارگران است.

آنها در بخش دیگری از نامه خود خواستار آن شدند که تمامی نیروها برای شرکت‌های مادر کارفرما، با تمام مزایا و شرایط کارمندان مشغول کار شوند.

«پرداخت سایر مزایا جدا از حقوق از جمله بدی آب و هوا، عیدی، سنوات، حق اولاد، بن کارگری و بیمه تکمیلی همراه با اجازه تشکیل سندیکای قانونی کارگری و حضور نماینده سندیکا در مجلس برای گزارش مستقیم مشکلات کارگران به مسئولین و ارائه تسهیلات ویژه بانکی و خرید مسکن و خودرو و تهیه اقلام جهیزیه فرزندان با کمترین بهره بانکی برای نیروهای اجرایی در پالایشگاه‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و نیروگاه‌ها مطابق مشاغل لیست اکیپ مرتبط به پایپینگ» ‌نیز از جمله مطالبات این گروه از کارگران اعلام شده است.

۱۴:۱۹ ۲۶.۵.۱۳۹۹

تجمع کارگران کارخانه کنتورسازی در مقابل استانداری قزوین

جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران روز یکشنبه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی و ۲۶ ماه مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، این کارگران معترض گفتند: با گذشت پنج ماه از تعطیلی کارخانه،‌ که به بهانه کرونا اتفاق افتاد، مدیریت کنونی هنوز اقدامی در جهت بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام نداده است.

بر اساس این گزارش، حدود ۲۶ ماه معوقات مزدی ۱۳۶ کارگر کنتورسازی پرداخت نشده است و آنها مدیریت کارخانه را متهم می‌کنند که هیچ برنامه‌ای برای پرداخت آنها ندارد.

به نوشته ایلنا،‌ کارگران اشاره می کنند که مسئولان نیز واکنشی در این مورد از خود نشان نمی‌دهند.

در این شرایط، به دلیل پرداخت نشدن بخشی از حق بیمه کارگران، امکان دریافت مقرری بیمه بیکاری برای آنان وجود ندارد.

۱۸:۵۰ ۲۸.۵.۱۳۹۹

اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه هپکو ۱۴روزه شد

اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه هپکو روز سه‌شنبه وارد چهاردهمین روز شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا،‌ کارگران معترض هپکو با انتقاد از اینکه مسئولان به وعده‌های خود عمل نکردند، گفتند: دو ماه دستمزدشان پرداخت نشده است و اراده‌ای برای جلب رضایت کارگران وجود ندارد.

به نوشته ایلنا، کارگران هپکو خواستار برکناری مدیریت فعلی کارخانه و استقرار مدیریت قوی دولتی هستند و معتقدند تا زمانی که تولید در هپکو از سر گرفته نشود، اوضاع به همین منوال خواهد بود.
کارخانه هپکو پس از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات بسیاری مواجه شد تا اینکه در سال گذشته، میزان تولید در آن به صفر رسید.

در پی اعتراض‌های کارگران و نیز انتقادها از واگذاری هپکو، این کارخانه از بخش خصوصی پس گرفته شد ولی تاکنون وضعیت روشنی نداشته است.

در سالیان اخیر، سیاست خصوصی‌سازی از سوی جمهوری اسلامی با انتقاد گسترده کارگران، فعالان و تشکل‌های کارگری و نیز شماری از اقتصاددانان منتقد همراه بوده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG