دولت کنیا همزمان با انتشار اولین سرشماری سراسری حیات وحش از موفقیت اقدامات خود در مبارزه با شکار غیرقانونی حیوانات خبر داد و آن را عامل مهمی در حفظ محیط زیست و تنوع جانوری کشور توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه براساس نتایج این سرشماری اکنون بیش از ۳۶ هزار راس فیل در کنیا زندگی میکنند که در مقایسه با سال ۲۰۱۴ و دوران اوج شکار فیل برای عاج این حیوان ۱۲ درصد افزایش را نشان میدهد.
در بخشی از نتایج این سرشماری که ۳۰ گونه جانوری و حدود ۵۹ درصد از مساحت کنیا را دربرمی گیرد گفته می شود«به نظر می رسد که تشدید مجازات برای جرایمی که به شکار جانوران در معرض خطر مربوط می شود ثمربخش بوده است.»
اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در مارس امسال هشدار داد که در سالهای اخیر شکار فیل ها برای عاج این جانوران و تبدیل مرغزارها به اراضی کشاورزی در سطح قاره آفریقا باعث از بین رفتن تعداد کثیری از این جانوران شده است.
جمعیت فیلهای ساکن دشت های آفریقا طی نیم قرن اخیر حداقل ۶۰ درصد کاهش یافته و به همین دلیل اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت در جدیدترین فهرست خود فیلها را از جمله «جانوران در معرض خطر» طبقه بندی کرده است.
در سرشماری دولت کنیا گفته می شود که تعداد شیرها، گورخرها و کل چهار چشم (گونه ای از تیره گاوان) و سه گونه زرافه نیز افزایش یافته ولی تعداد دقیق این جانوران و درصد افزایش شمار آنها در مقایسه با سالهای قبل را اعلام نکرد.
براساس نتایج این سرشماری در حال حاضر هزار و ۸۳۹ کرگدن، از جمله دو گونه کرگدن شمالی سفید و حدود ۸۹۷ کرگدن سیاه و ۸۴۰ کرگدن جنوبی سفید در این کشور زندگی میکنند.
در گزارشی که همراه با نتایج سرشماری منتشر شده گفته می شود که در منطقه حفاظت شده «ماسای مارا» که در سالهای اخیر به یک نقطه گردشگری پرطرفدار بدل شده است حدود ۴۰ هزار جانور وحشی سکونت دارند.
نجیب بالالا، وزير حيات وحش كنيا در بخشی از این گزارش گفت:«جمع آوری اطلاعاتی با این وسعت و دقت به سیاستگذاری و برنامه ریزی بهتر با هدف بهبود فعالیت های ما در زمینه حفاظت از حیات وحش و محیط زیست کمک خواهد کرد.»
اوهورو کنیاتا، رئیس جمهور کنیا ضمن ستایش از موفقیت در مبارزه با شکار جانوران از نهادهای مسئول خواست روشهای جدیدی برای حفاظت از حیات وحش به کار بگیرند.
در بخش دیگری از گزارشی که همراه با نتایج سرشماری منتشر شد روی حفاظت از گونههای مختلف شاخ درازان یا بز گوزن ها تاکید ویژه ای شده چون تعداد برخی از این گونهها به زیر صد راس کاهش یافته و اگر اقدامات اضطراری انجام نشود ممکن است نسل آنها کاملا منقرض شود.
این گزارش میافزاید که رشد سریع جمعیت انسان، گسترش کشاورزی و دامپروری و قطع درختان برای تامین سوخت می تواند دستاوردهای سالهای خیر در زمینه حفاظت از حیات وحش را به خطر بیاندازد.
کنیا همچون بسیاری از کشورها در قاره آفریقا تلاش میکند بین حفاظت از حیات وحش و خطر ناشی از حملات جانوران وحشی در جستجوی آب و غذا به روستاهای کوچک و دور افتاده تعادل برقرار کند.
رئیس جمهور کنیا در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت انتشار نتایج این سرشماری گفت:«حیات وحش میراث ماست و به فرزندان ما تعلق دارد. برای حفاظت از آنچه که داریم باید آن را بهتر بشناسیم و با انجام اقدامات صحیح در این زمینه پیشرفت کنیم. اين میراث ملی را بايد مايه افتخار بدانیم.»