محمدعلی ابطحی روز پنجشنبه سوم آذرماه به یک مطلب صبح صادق، نشریه منتسب به سپاه پاسداران در خصوص موضعگیری اخیر محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران واکنش نشان داده است.
نشریه صبح صادق با اشاره به اظهارات اخیر محمد خاتمی در باره اعتراضات در ایران که گفته بود «براندازی نه مطلوب است و نه ممکن» است، این سخنان را مصداق «مرزبندی» رئیس جمهوری پیشین ایران با «دشمن و براندازان» برشمرده بود.
محمدعلی ابطحی، رئیس دفتر سابق محمد خاتمی در دوران ریاستجمهوری، با اشاره این مطلب صبح صادق در اینستاگرام خود نوشته است:«یکی از روزنامههای منتسب به سپاه که سخنرانی آقای خاتمی را خوب اما ناکافی دانسته بود، خیلیها تصور کردهاند که این دعوت حاکمیت از آقای خاتمی است. نه هیچ اتفاقی نیفتاده. فقط یک مقاله برای اختلاف افکنی است و نظرات همیشگی اصلاحخواهانه آقای خاتمی مورد قبول حاکمیت قرار نگرفته است.»
او اضافه کرده است: «میدانم خیلیها در این ایام از اصلاح ناامید شدهاند و از آن گذر کردهاند و راهکاری غیر براندازی و تغییر رژیم ارایه نمیکنند اما صادقانه خوب است روشن باشد که خاتمی، فرصتطلبانه نمیتواند از هویت خودش فاصله بگیرد.»
محمدعلی ابطحی نوشته است:«در اعتراضات اخیر، علیرغم مکاتبه آقای خاتمی با رهبری و ملاقات اصلاحطلبان با مسئولان عالیرتبه برای جلوگیری از خشونت و اصلاح امور، نشانهای از اینکه خواستهها مورد توجه حاکمیت قرار گرفته باشد، نیست.»
محمد خاتمی که از رهبران جریان سیاسی اصلاحطلب در درون حکومت جمهوری اسلامی محسوب میشود، به مدت هشت سال ریاست قوه مجریه را در جمهوری اسلامی برعهده داشت. در دوره او، مجلس ششم نیز در اختیار طیف اصلاحطلبان بود ولی آنها بهدلیل مخالفتهای رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای انتصابی نتوانستند کاری از پیش ببرند.
در حالی رئیس دفتر سابق محمد خاتمی در خصوص عدم توجه مقامهای عالیرتبه جمهوری اسلامی به خواستههای اصلاح طلبان در مورد اعتراضات سخن گفته است که طی روزهای اخیر گزارشهایی در خصوص دیدار برخی از چهرههای اصلاحطلب با مقامهای ارشد جمهوری اسلامی برای رایزنی درباره رویکرد جمهوری اسلامی در برابر اعتراضات گسترده اخیر منتشر شده است.
علی شکوری راد، سخنگوی جبهه اصلاحات در باره جزئیات دیدار هیئت رئیسه جبهه اصلاحات با رئیس قوه قضائیه و دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: «در این دیدارها تحلیلی از آنچه که این روزها در ایران جریان دارد ارائه شد. همچنین توضیحاتی درباره خواستها و مطالبات به حق معترضان داده و بر پرهیز از برخوردهای خشن با معترضین و بخصوص بکارگیری نیروهای لباس شخصی تأکید شد. »
علی شکوریراد با این حال توضیحی در خصوص «نتایج این دیدارها» ارائه نکرده است.
در همین زمینه، محمد جواد حق شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در گفت وگو با «آرمان ملی» در خصوص این دیدارها گفته است، جامعه از اصلاحطلبان و اصولگرایان عبور کرده و بسیار سخت است که بتوان اعتماد عمومی جامعه را بازیابی کرد.
شهرهای مختلف ایران از زمان خاکسپاری مهسا (ژینا) امینی در ۲۶ شهریور سال جاری، شاهد تظاهرات اعتراضی بودهاند. از این اعتراضات به عنوان پردامنهترین و طولانیترین اعتراضات پس از انقلاب ۱۳۵۷ علیه جمهوری اسلامی یاد شده است. به رغم سرکوب گسترده معترضان، جمهوری اسلامی تا کنون نتوانسته است این اعتراضات را متوقف کند.
مقامهای دولتی سپاه طی این مدت بارها وعده خاموش کردن این اعتراضات را دادهاند، اما این تظاهرات علیه جمهوری اسلامی همچنان ادامه داشته است. سازمان حقوق بشر ایران میگوید شمار کشتهشدگان اعتراضات جاری پس از ۱۰ هفته به «دستکم ۴۱۶ تن، از جمله ۵۱ کودک» رسیده است.
در این اعتراضات اکثر شعارها علیه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و سرنگونی جمهوری اسلامی بوده است.