گزارشها از ایران حاکیست تجمعات و اعتراضات حمایتی از اعتراضات خرمشهر به وضعیت آب آشامیدنی، در برخی شهرهای استان خوزستان ادامه پیدا کردهاست.
بنا بر گزارشها تجمعاتی در اهواز، ماهشر و سربندر انجام شدهاست. گزارشهایی از «درگیری» در آبادان نیز منتشر شدهاست.
ویدئوییهایی که در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد اعتراضات و تجمعات حمایتی از مردم خرمشهر در شهر اهواز، مرکز استان خوزستان ادامه پیدا کردهاست. رادیو فردا مستقلا قادر به تائید این ویدئوها نیست.
خبرهای مشابهی نیز از دیگر نقاط استان خوزستان از جمله ماهشهر، در جنوب استان خوزستان، منتشر شدهاست.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، نیز میگوید از ساعت ۱۱ شب یکشنبه، تجمعاتی در آبادان انجام شدهاست و معترضان «شعارهای انتقادی» سر دادهاند. این خبرگزاری میگوید «در این تجمع پلیس و نیروهای امنیتی اقدام به متفرق کردن تجمعکنندگان کردند که برخی از این افراد با پرتاب اشیاء و سنگ با ماموران انتطامی درگیر شدند». رادیو فردا مستقلا قادر به تائید گزارش خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران نیست.
علی ساری، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری ایسنا گفته در حال حاضر شهرهای استان خوزستان، بهویژه خرمشهر و آبادان، با حادترین شرایط از لحاظ کمبود آب روبهرو هستند که باعث بروز تجمعات مردمی شدهاست. این نماینده مجلس ایران میگوید علاوه بر اهواز، مشکل کمبود آب در کارون، باویه، حمیدیه و سوسنگرد نیز وجود دارد.
آقای ساری اشارهای نیز به اعتراضات در آبادگان و شادگان کرده و در گفتوگویی با ایلنا اظهار داشته «وقتی درشهری چندصدبار تجمعات اعتراضآمیز برگزار میشود به آن معناست که در آن استان کار درجایی میلنگد».
طی روزهای گذشته گروهی از شهروندان خرمشهر در اعتراض به وضعیت کیفی و کمبود آب دست به اعتراضات و تجمعاتی زدند. شامگاه شنبه گزارشهایی در مورد وقوع درگیری، خشونت و شنیده شدن صدای تیراندازی در خرمشهر منتشر شد. از جمله در ویدئوهایی که رادیو فردا دریافت کرده، صدای تیراندازی شنیده میشود و شماری از معترضان نیز برای در امان ماندن از اشکآور، آتش روشن کردهاند. در یکی از ویدئوها که در ساعات روشنتر روز ضبط شده بود، مأموران انتظامی با جمعیت پرشماری درگیر شدهاند. رادیو فردا مستقلا قادر به تعیین تاریخ و محل دقیق این تجمعات نیست.
پس از انتشار گزارشها از بروز خشونت در خرمشهر، وزیر کشور ایران «گزارشها در مورد مرگ یک نفر» در جریان اعتراضات را تکذیب کرد. با این حال مقامهای دولتی و امنیتی ایران میگویند شماری از تجمعکنندگان زخمی شدهاند.
با وجود انتشار گزارشها در مورد ادامه اعتراضات در برخی شهرهای استان خوزستان، مقامهای دولتی از «رفع بحران آب» سخن گفتهاند. مدیران اداره آب و فاضلاب در آبادان و خرمشهر اظهار داشتهاند که بحران آب در این دو شهرستان «بهطور کامل رفع شدهاست». رادیو فردا قادر نیست کیفیت و وضعیت فعلی آب در استان خوزستان را تائید یا رد کند.
در ساعات گذشته مقامهای دولتی و خبرگزاریهای داخلی ایران، موضوع «انتقال آب نوشیدنی» ایران به کشورهای همجوار مانند کویت یا عراق را تکذیب کردهاند. برخی خبرگزاریهای داخلی ایران، از جمله ایرنا، گفتهاند انتشار این «شایعه» به نارضایتیها دامن زدهاست.
نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی به ایسنا گفته است کشورهای اطراف ایران از دستگاههای آب شیرینکن استفاده میکنند «اما چنین موضوعی در کشور ما نادیده گرفته شدهاست».
مقامهای دولت ایران وعده دادهاند که طرح پروژههای آبرسانی تا ۱۵ تیر ماه به پایان رسیده و «آب نوشیدنی با کیفیت» در اختیار شهروندان قرار گیرد. همزمان شمار شهروندانی که در رامهرمز به دلیل نوشیدن آب آلوده مسموم شدهاند، به دستکم ۲۱۰ نفر رسیدهاست. فرماندار شهرستان رامهرمز نیز تائید کرده که آزمایشها نشان میدهد آب دلیل اصلی مسمومیتها است.