لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹

مراسم خاکسپاری کیانوش سنجری در «فضای امنیتی» برگزار شد؛ واکنش آبرام پیلی


گزارش‌ها از تهران حاکی از آن است که مراسم خاکسپاری کیانوش سنجری، زندانی سیاسی سابق و روزنامه‌نگار، در فضایی امنیتی در بهشت‌ زهرای تهران برگزار شده است.

یک فرد مطلع حاضر در بهشت‌ زهرا روز جمعه ۲۵ آبان به رادیو فردا گفت که نیروهای امنیتی تنها به تعداد اندکی از نزدیکان و اعضای خانواده او اجازه دادند در مراسم خاکسپاری آقای سنجری حاضر باشند.

این منبع از حضور بسیار پرشمار مأموران امنیتی در اطراف محل خاکسپاری خبر داد و گفت این مأموران اجازه نزدیک شدن مردم به محل را نمی‌دادند.

حسین رزاق، زندانی سیاسی سابق، نیز در شبکه ایکس، توئیتر سابق، خبر داده که صبح روز جمعه همراه با چند تن به بهشت زهرا رفت، اما نام کیانوش سنجری «درمیان اجساد غسالخانه» نبود.

او در ادامه نوشته است:‌ «حدس می‌زدیم که سریع و مخفی خاکش کرده‌اند.»

این فعال سیاسی اعلام کرده که پس از حرکت به سمت قطعه ۲۵۰ بهشت زهرا متوجه تعداد زیادی از مأموران امنیتی شده است.

به گفته او، «لحظه به لحظه حلقه نیروهای امنیتی انتظامی، یگان ویژه و لباس شخصی‌های ماسک‌دار گسترده‌تر می‌شد که گویی کریدوری می‌ساختند برای ممانعت از ورود ما به داخل قطعه.»

او همچنین از بازداشت یکی از همراهان خود و سپس آزادی او خبر داده است.

حسین رونقی، دیگر فعال سیاسی، که پیش‌تر درباره نحوه خودکشی آقای سنجری نوشته و همچنین روز پنجشنبه گفته بود در مراسم تشییع او شرکت می‌کند، از بازداشت موقت خود خبر داد.

او در شبکه ایکس اعلام کرد صبح روز جمعه در بزرگراه نواب تهران و پیش از رسیدن به بهشت زهرا «چند ماشین امنیتی» راه را سد و او و همراهش را بازداشت کردند.

او در ادامه گفته است: «پس از ضبط کلیه لوازم موبایل و الکترونیکی به دفتر پیگیری اداره اطلاعات منتقل شدیم و حدود ساعت ۱۴ از آنجا آزاد شدیم.»

در همین حال، آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران،‌ روز جمعه در متنی در شبکه ایکس، با اشاره به شکنجه مداوم کیانوش سنجری، مرگ او را نمونه‌ای دیگر از «بی‌رحمی» جمهوری اسلامی نسبت به مردم ایران دانست.

او نوشت: «رژیم بارها کیانوش را به دلیل فعالیت‌هایش به‌عنوان روزنامه‌نگار بازداشت و شکنجه کرد. ما هم خواسته او را تکرار می‌کنیم؛ تمامی زندانیان سیاسی در ایران باید آزاد شوند».

کیانوش سنجری که سال‌ها در آمریکا اقامت داشت و همکار بخش فارسی شبکه تلویزیونی «صدای آمریکا» بود، در سال‌های اخیر به ایران بازگشته بود. او روز ۲۳ آبان در اعتراض به ادامه بازداشت‌های متعدد فعالان سیاسی در ایران، به زندگی‌اش پایان داد.

این اتفاق با واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای نوشت که «سال‌ها بازجویی، بازداشت ناعادلانه، شکنجه و تبعید» کیانوش سنجری را آزار داد و سرکوب‌گران او «بی‌کیفر ماندند».

اگر به خودکشی فکر می‌کنید، با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ یا مراکز مشاوره تماس بگیرید.

XS
SM
MD
LG