مون جهاین، رئیسجمهوری کره جنوبی، میگوید احتمال اینکه مذاکراتی سهجانبه میان دو کره و ایالات متحده صورت گیرد، وجود دارد. او تاکید کردهاست که چالش ناشی از سلاحهای هستهای در شبهجزیره کره «باید بهطور کامل برطرف شود».
مون جهاین، رئیسجمهوری کره جنوبی، صبح اول فروردین در سئول گفته، دیدار و مذاکرات احتمالی میان مقامهای آمریکایی و کره شمالی از یکسو و دیدار مقامهای سئول و پیونگیانگ از سوی دیگر «واقعه تاریخی» بهشمار میروند. به گفته آقای مون این دیدارها میتوان زمینهساز مذاکراتی سهجانبه شود.
رئیسجمهوری کره جنوبی تاکید کردهاست که موضوع خلع سلاح اتمی در شبهجزیره کره «باید بهطور کامل حلوفصل شود». او در عین حال میگوید نتیجه مذاکرات احتمالی میان مقامهای آمریکا و کره شمالی، قابل پیشبینی نیست.
مشاور امنیت ملی رئیسجمهوری کره جنوبی ۱۸ اسفند ماه اعلام کرده بود رهبر کره شمالی از دونالد ترامپ دعوت کرده است که دیداری با یکدیگر داشته باشند و رئیسجمهوری آمریکا نیز این دعوت را پذیرفته است.
در صورت انجام گفتوگوی رو در رو بین آقایان کیم و ترامپ، این نخستین بار خواهد بود که یکی از روسایجمهوری ایالات متحده، در زمانی که اداره دولت را در دست دارد، با یکی از رهبران کره شمالی دیدار میکند.
رهبران کره شمالی و کره جنوبی در سالهای ۲۰۰۰، در زمان ریاستجمهوری کیم دهجونگ و رهبری کیم جونگایل، یک بار هم در سال ۲۰۰۷، دوره ریاستجمهوری رو موهیان و رهبری کیم جونگایل، با یکدیگر دیدار داشتند. آن دو دیدار مهمترین مذاکرات شبهجزیره در سالهای معاصر بهشمار میرود.
رخدادهای اخیر و پذیرفتن دعوت رهبر کره شمالی از سوی رئیسجمهوری آمریکا، با استقبال بینالمللی روبهرو شدهاست. شماری از تحلیلگران و کارشناسان در مورد اینکه مذاکرات احتمالی گامی آغازین بهسوی خلع سلاح اتمی در شبهجزیره باشد، ابراز خوشبینی کردهاند.
از سوی دیگر برخی تحلیلگران نیز نظر دیگری دارند و میگویند کره شمالی قصد صرفنظر کردن از زرادخانه اتمی خود را ندارد. روز سهشنبه جان مرشایمر، از استادان شناختهشده علوم سیاسی در آمریکا، در جریان یک سخنرانی در سئول گفته بود «کره شمالی هرگز سلاحهای هستهای خود را نابود نخواهد کرد و چین هم هرگز کره شمالی را به این سمت سوق نخواهد داد». به گفته پرفسور مرشایمر در شرایط پیچیده فعلی در شرق آسیا، هیچ کشوری، خود بهتنهایی به سمت خلع سلاح نخواهد رفت.