کاخ کرملین درباره حمله احتمالی آمریکا به منافع ایران در واکنش به حمله مرگبار اخیر به یک پایگاه آمریکایی در اردن، اعلام کرد که از افزایش تنش در منطقه استقبال نمیکند.
دمیتری پسکوف سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه روز سهشنبه ۱۰ بهمن به خبرنگاران گفت: «ما از هیچ اقدامی که منجر به بیثباتی در منطقه و افزایش تنش شود، بهویژه با وجود ظرفیت بیش از حد برای درگیری، استقبال نمیکنیم.»
او افزود: «ما از ادامه چنین اقداماتی صرف نظر از اینکه توسط چه طرفی باشد، استقبال نخواهیم کرد.»
در حمله پهپادی بامداد هشتم بهمن به یک پایگاه کوچک صحرایی آمریکا در اردن علاوه بر کشته شدن سه عضو ارتش آمریکا، دستکم ۳۴ تن زخمی شدند و هشت تن از مجروحان برای معالجه بیشتر به خارج از اردن منتقل شدند.
گروه موسوم به «مقاومت اسلامی عراق» شامل کتائب حزبالله، نجبا و دیگر گروههای شبهنظامی نزدیک به ایران در این کشور، مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
در حالی که واشینگتن بر این باور است تهران پشت این حمله بوده است، جو بایدن رئیسجمهور آمریکا اعلام کرده که این کشور دست به اقدام تلافیجویانه خواهد زد.
همچنین در شرایطی که آمریکا اعلام کرده بهدنبال جنگ با ایران نیست، لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده وعده داد که واشینگتن «همه اقدامات لازم» را در واکنش به این حمله انجام خواهد داد.
اما پسکوف گفت: «سطح تنش در حال حاضر بالا است و ما باید اقداماتی را برای کاهش تنش انجام دهیم.»
این مقام ارشد دولت مسکو تاکید کرد: «این همان چیزی است که از گسترش درگیری جلوگیری میکند.»
این اظهارات مسکو در حالی است که روسیه از زمان بحران موشکی کوبا در ابتدای دهه شصت قرن بیستم، در پایینترین سطح روابط با آمریکا به سر میبرد.
تهاجم روسیه به اوکراین که کرملین از آن به عنوان «عملیات نظامی ویژه» یاد میکند، یکی از عوامل اصلی این سردی روابط بوده است.
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر حمایت از گروههای نیابتی خود در منطقه، یکی از حامیان مسکو در این تهاجم است.
آمریکا و دولتهای غربی بارها جمهوری اسلامی به ویژه نیروی قدس سپاه پاسداران را بهدلیل چنین حمایتهایی تحت تحریم قرار دادهاند.
جمهوری اسلامی مدعی است که گروههای نیابتیاش بر اساس «تصمیم خود» عمل میکنند، اما تهران پیشتر وعده «انتقام سخت» از آمریکا در واکنش به کشته شدن قاسم سلیمانی را داده بود.
تهران همچنین خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق و سوریه است.