نسرین ستوده، وکیل سرشناس و زندانی در اوین، و رضا خندان همسر او، در حسابهای کاربری در فیسبوک، نوشتهاند کایلی مور-گیلبرت پژوهشگر استرالیاییبریتانیای زندانی در ایران «برای تنبیه به قرنطینه زندان قرچک منتقل شدهاست».
آنطور که خانم ستوده و آقای خندان روز دوشنبه نوشتهاند «کایلی مور-گیلبرت شهروند استرالیایی که در بازداشتگاه امنیتی زندان اوین به سر میبرد از دو روز پیش به عنوان تنبیه به قرنطینه زندان قرچک منتقل شده است. او طی تماسی از زندان گفت که شرایط بسیار بدی دارد.»
در ادامه پست آمده است که طی این تماس از «ناامیدی و افسردگی شدید» خود خبر داده و گفته نمیتواند حتی چیزی بخورد.
خانم ستوده و آقای خندان از این پژوهشگر زندانی نقل کردهاند که «حدود یک ماه پیش با خانوادهاش تماس گرفته است».
هر دو در عین حال یادآوری کردهاند که قرنطینه زندان قرچک مملو از مجرمان متهم به قتل، قاچاق مواد مخدر و موارد دیگر است و در آن «عدهی قابل توجهی بیمار کرونایی نیز وجود دارد».
پستهای رضا خندان و نسرین ستوده در رسانههای دیگر از جمله در روزنامه استرالیایی «استریلین» نیز بازتاب پیدا کردهاست.
خانم مور-گیلبرت حدود دو سال پیش به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد. او پژوهشگر و استاد پژوهشهای اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیاست و در راه بازگشت به استرالیا بود که در فرودگاه دستگیر شد.
جزئیات پرونده او روشن نیست و بسیاری از ناظران آن را بخشی از بازداشتها و پروندههای مربوط به زندانیهای دوتابعیتی در ایران میدانند، که به مسائل بینالمللی و گاه تنها تلاشی از سوی جمهوری اسلامی برای تبادل زندانی باز میگردد.
در دی ماه سال پیش، شماری از نامههای خانم مور-گیلبرت به دست رسانههای بریتانیایی رسیده بود که در آنها از وضعیت خود، بیپولی و بیتوجهی دولت استرالیا ابراز ناراحتی کرده و نیز از پیشنهاد سپاه پاسداران برای جاسوسی در ازای کم شدن حکم زندانش خبر داده بود.
در اردیبهشت ماه آقای خندان گفته بود کایلی مور-گیلبرت «سه بار دست به خودکشی زده است».
اما دو هفته بعد وزارت خارجه استرالیا با انتشار بیانیه خانوادهاش گفت او «قویاً» اخبار منتشر شده دربارهٔ تلاش برای خودکشی یا شکنجه را تکذیب کرده است.
مقامهای قضائی جمهوری اسلامی و مقامهای استرالیایی هنوز به تازهترین پستهای منتشرشده توسط رضا خندان و حساب کاربری نسرین ستوده واکنشی نشان ندادهاند.