لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۵

کرونا در جهان؛ کاهش مرگ‌و میر در ایتالیا، توئیت خبرساز نخست‌وزیر ژاپن


عمده قربانیان بیماری کرونا افراد سالمند بوده‌اند؛ یک پرستار در خانه سالمندان در بروکسل، پایتخت بلژیک
عمده قربانیان بیماری کرونا افراد سالمند بوده‌اند؛ یک پرستار در خانه سالمندان در بروکسل، پایتخت بلژیک

شمار مبتلایان به کرونا در جهان به حدود یک‌ میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسیده که از بین آنان بیش از ۱۱۶ هزار تن جان باخته‌اند.

در شبانه‌روز اخیر برخی کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا از کمترین میزان مرگ‌ومیر در چند هفته اخیر خبر دادند، چین بیشترین مبتلای جدید در یک ماه و نیم اخیر را اعلام کرد و در ژاپن نیز توئیت نخست‌وزیر این کشور با موجی از انتقادها روبه‌رو شد.

آمریکا همچنان با بیش از ۵۶۱ هزار مبتلا و بیش از ۲۲ هزار جان‌باخته بیشترین آسیب را از بیماری کرونا در جهان شاهد بوده است.

شمار دقیق تلفات در آمریکا معمولا در نیمروز به وقت نیویورک (بحرانی‌ترین ایالت) اعلام می‌شود و در ساعات بعدازظهر نیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در نشست خبری روزانه‌اش آخرین گزارش‌ها را ارائه می‌کند.

در اروپا برخی کشورها از جمله ایتالیا و فرانسه از کاهش میزان مرگ‌ومیر خبر می‌دهند.

ایتالیا روز دوشنبه از جان باختن ۴۳۱ تن دیگر در این کشور خبر داد که پایین‌ترین رقم روزانه در سه هفته اخیر به شمار می‌رود.

مجموع جان باختگان کرونا در ایتالیا اکنون به نزدیکی ۲۰ هزار تن رسیده و این کشور، پس از آمریکا (با بیش از ۲۲ هزار قربانی) بیشترین تلفات ناشی از کرونا را در جهان داشته است.

شمار مبتلایان در ایتالیا نیز مجموعا به حدود ۱۵۷ هزار تن رسیده است اما مقام‌های بهداشتی این کشور اعلام کردند روز یکشنبه تعداد آزمایش‌های کرونا در این کشور به مرز یک میلیون مورد رسید.

با این حال بازگشت کرونا در چین نگرانی‌هایی را برانگیخته است؛ هرچند پکن می‌گوید موج جدید مبتلایان در این کشور مسافران ورودی از دیگر کشورهای به ویژه روسیه هستند.

مقام‌های چین روز دوشنبه از ۱۰۸ مبتلای جدید خبر دادند اما گفتند ۹۸ تن از آنان مسافران ورودی از کشورهای دیگر (عمدتا از روسیه) هستند و هفت نفر نیز در شهر هم‌مرز با روسیه زندگی می‌کنند.

چین آمار رسمی مجموع مبتلایان از آغاز شیوع کرونا در این کشور را ۸۲ هزار تن و مجموع جان‌باختگان را سه‌هزار و ۳۴۱ تن اعلام کرده اما این آمار از سوی کشورها و نهادهای دیگر با تردیدهای جدی روبه‌رو شده است.

در ژاپن نیز یک توئیت نخست‌وزیر این کشور خبرساز شد و موجی از واکنش‌ها را به دنبال داشت.

شینزو آبه با انتشار ویدئویی از ساعت‌های قرنطینه‌اش در خانه و در حالی که سگش را در آغوش گرفته، در توئیت خود تأکید کرد که فاصله‌گیری اجتماعی ضروری است.

این توئیت بیش از یکصدهزار بار بازنشر شد و به گزارش آسوشیتدپرس، شمار زیادی از کاربران از نخست‌وزیر انتقاد کردند که بدون دادن هیچ مشوق اقتصادی و بدون لحاظ کردن هیچ تمهید مالی برای برخی مشاغل، «با خوی اشرافی» فرمان به در خانه ماندن می‌دهد.

در ژاپن تاکنون ابتلای نزدیک به هشت هزار تن به بیماری کرونا تایید شده و ۱۱۴ تن از آنان جان باخته‌اند. از هفته گذشته در توکیو و شش شهر بزرگ دیگر مقررات قرنطینه اعمال می‌شود.

در ترکیه نیز رئیس‌جمهوری این کشور با استعفای وزیر کشور مخالفت کرد و آن را نپذیرفت.

اعلام ناگهانی منع رفت‌وآمد در شامگاه جمعه سبب هرج و مرج و حتی زد و خوردهایی در برخی از شهرها شده بود و انتقادهای گسترده‌ای را در پی داشت.

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه، شامگاه یکشنبه گفت به دلیل اوضاع پیش‌آمده، از رجب طیب اردوغان عذرخواهی کرده و از مقام خود استعفا کرده است؛ با این حال به نوشته رسانه‌های ترکیه، رئیس‌جمهوری ترکیه این استعفا را رد کرده است.

روز دوشنبه شمار مبتلایان ۲۴ ساعت اخیر در ترکیه حدود پنج هزار تن و ۹۷ جان‌باخته اعلام شد که به این ترتیب مجموع مبتلایان را به ۵۷ هزار نفر و شمار قربانیان را ۱۲۰۰ تن می‌رساند.

XS
SM
MD
LG