لینک‌های قابلیت دسترسی

 
کرونا در جهان؛ تمدید قرنطینه نیویورک، نشانه‌های امیدواری در اروپا
خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۳

کرونا در جهان؛ تمدید قرنطینه نیویورک، نشانه‌های امیدواری در اروپا


تصویری که عکاس رویترز از داخل گورستان لیندن‌هیل از شهر نیویورک ثبت کرده است
تصویری که عکاس رویترز از داخل گورستان لیندن‌هیل از شهر نیویورک ثبت کرده است

شمار مبتلایان به کرونا تا شامگاه دوشنبه ۱۸ فروردین به بیش از یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار تن در نقاط مختلف جهان رسید و تعداد جان‌باختگان نیز از ۷۲ هزار تن فراتر رفت؛ فرماندار نیویورک از احتمال ثبات در وضعیت سخن گفته و در اروپا نیز نشانه‌های امیدبخش گزارش شده است.

آمریکا

در بین ۵۰ ایالت آمریکا نیویورک همچنان شاهد بیشترین آسیب از کرونا بوده است؛ با این حال مقام‌های این شهر از احتمال ثبات در وضعیت خبر می‌دهند.

اندرو کومو، فرماندار نیویورک، روز دوشنبه در نشست خبری روزانه‌اش گفت با مرگ ۵۹۹ تن دیگر، شمار جان باختگان کرونا در این ایالت مجموعا به چهار هزار و ۷۵۸ تن رسیده است.

آقای کومو با اشاره به اندکی کاهش در ارقام روزهای اخیر گفت شیب منحنی احتمالا در وضعیت تخت قرار گرفته اما «هنوز وقت از پا نشستن نیست» و قرنطینه در این ایالت را تا ۲۳ روز دیگر تمدید می‌کند.

در حال حاضر بیش از ۳۵۲ هزار مبتلا به کرونا در سراسر آمریکا ثبت شده و مرگ بیش از ۱۰هزار تن از آنان نیز تایید شده است.

جروم آدامز، جراح کل آمریکا، شامگاه یکشنبه گفته بود هفته‌ای بسیار سخت پیش روی کشور است که حکم یازده سپتامبر یا پرل هاربر را خواهد داشت.

با این حال دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، با اشاره به اینکه «نوری در انتهای تونل» می‌بیند کوشید که به شهروندان این کشور امیدواری بدهد.

اروپا

برخی از کشورهای اروپایی روز دوشنبه اعلام کردند روند چند روزه کاسته شدن از میزان مرگ‌ومیر در آنها ادامه یافته و چند کشور، از جمله جمهوری چک، نیز گفته‌اند برخی از مقررات قرنطینه را لغو می‌کنند.

ایتالیا روز دوشنبه ۶۳۶ مرگ جدید بر اثر کرونا را تایید کرد؛ این رقم با اینکه نسبت به روز قبل اندکی افزایش دارد اما در مجموع ارقام دو هفته اخیر جزو کمترین‌ها محسوب می‌شود.

سیلویو بروسافرو، ارشدترین مقام بهداشتی ایتالیا، می‌گوید «شیب منحنی آغاز به پایین آمدن کرده و تعداد مرگ‌ها در حال کاهش است».

در اسپانیا نیز روز دوشنبه تعداد جان‌باختگان شبانه‌روز اخیر ۵۲۸ تن اعلام شد که سیر نزولی مرگ‌ومیر در چهارمین روز متوالی را نشان می‌دهد.

فرانسه و پرتغال نیز روز دوشنبه از ادامه روند نزولی شمار مبتلایان جدید و همچنین کاهش مرگ‌ومیر خبر دادند.

جمهوری چک نیز روز دوشنبه اعلام کرد بخش بزرگی از مقررات قرنطینه از هفته آینده (پس از تعطیلات عید پاک) لغو می‌شود.

اتریش نیز احتمال کاستن از مقررات قرنطینه را مطرح کرده است.

در بریتانیا اعلام شد بوریس جانسون، نخست‌وزیر این کشور که به کرونا مبتلا شده، یکشنبه‌شب را در بیمارستان سپری کرد و «حال عمومی او خوب است».

دولت آلمان نیز علاوه بر یک تریلیون یورویی که پیش‌تر به مقابله با پیامدهای کرونا تخصیص داده بود، یک بسته جدید محرک‌های اقتصادی اعلام کرد.

در دیگر کشورها

در تاجیکستان که پیش از این هیچ موردی از ابتلا به کرونا گزارش نشده بود، روز دوشنبه اعلام شد یک نفر به علت «ذات‌الریه» در یکی از مناطق دورافتاده این کشور جان باخته است.

به گفته مقام‌های تاجیکستان، پس از مرگ این فرد در بیمارستانی در استان سُغد، ۱۳ تن از جمله معاون رئیس بیمارستان قرنطینه شدند.

در ژاپن نیز نخست‌وزیر این کشور اعلام کرد از روز سه‌شنبه در این کشور وضعیت اضطراری برقرار می‌شود.

شینزو آبه که هفته‌هاست برای اعلام وضعیت اضطراری زیر فشار قرار دارد، روز دوشنبه گفت اوضاع به «مرحله وخیمی» رسیده و «شاهد افزایش سریع مبتلایان جدید به ویژه در مناطق شهری، مانند توکیو و اوزاکا، هستیم».

پاکستان نیز اعلام کرد در کراچی یک مرکز آزمایش کرونا از داخل خودرو راه‌اندازی شده است.

مقام‌های بهداشتی پاکستان می‌گویند تاکنون از بیش از ۳۵ هزار تن در این کشور آزمایش کرونا گرفته‌اند که نتیجه بیش از سه‌هزار تن از آنان مثبت بوده است. عمده مبتلایان در ایالت پنجاب در شرق این کشور هستند که پرجمعیت‌ترین ایالت پاکستان است

پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌ها، نیز مبلغ ۷۵۰ هزار دلار به بیمارستان‌ها و مدارس تحت نظر واتیکان در کشورهای محروم اختصاص داد.

XS
SM
MD
LG