لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۰

دادستان دزفول: اسماعیل بخشی با حکم جلب دادسرا بازداشت شد


اسماعیل بخشی در اواخر آذر پس از آزادی‌اش گفته بود در روزهای نخست بازداشت « تا سر حد مرگ» مورد «شکنجه و زیر مشت و لگد» قرار گرفته است. (عکس از آرشیو)
اسماعیل بخشی در اواخر آذر پس از آزادی‌اش گفته بود در روزهای نخست بازداشت « تا سر حد مرگ» مورد «شکنجه و زیر مشت و لگد» قرار گرفته است. (عکس از آرشیو)

دادستان عمومی و انقلاب دزفول خبر هجوم نیروهای «مسلح ناشناس» به منزل اسماعیل بخشی، عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه را رد کرد و گفت که وی «متواری» شده بود.

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه یک‌شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که «تعداد زیادی نیروی مسلح همراه با ۱۵ ماشین پاترول به خانه اسماعیل بخشی هجوم برده و او را بازداشت کرده‌اند. هویت افراد مسلح تا ارسال این ‌خبر نامشخص اعلام شده‌ است».

تلویزیون دولتی ایران به تازگی اقدام به پخش «اعترافات» آقای بخشی و سپیده قلیان، فعال کارگری کرده بود که با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شد.

بازداشت بخشی، ساعاتی پس از آن‌که خبر بازداشت خانم قلیان، منتشر شد، از سوی رسانه‌های داخل ایران نیز تأیید شد.

منصور محمدی، دادستان عمومی و انقلاب دزفول به خبرگزاری رسمی قوه قضائیه جمهوری اسلامی (میزان) گفته که بازداشت اسماعیل بخشی «با نیابت قضایی از سوی دادستانی شهرستان شوش و درخواست جلب، دستور جلب این فرد در دادسرای دزفول صادر شد.»

محمدی با بیان اینکه بخشی «از صبح روز گذشته متواری شده بود»، افزود که وی «شب گذشته در دزفول با همکاری نیرو‌های امنیتی-انتظامی پس از اقدامات موثر عملیاتی دستگیر شد.»

‎این مقام قضایی خبر منتشره مبنی بر هجوم نیرو‌های مسلح ناشناس به خانه اسماعیل بخشی را نیز تکذیب کرد.

خبرگزاری رسمی قوه قضائیه ایران، بخشی⁩ را «از لیدرهای اصلی تجمعات ⁧‫هفت‌تپه» معرفی کرده که «⁩ ارتباطاتی با برخی از عناصر تشکل‌های چپ با عقبه کمونیستی فعال در داخل و خارج از کشور» داشت.

میزان بدون اشاره به جزئیات، مدعی شده که «سرپل اصلی هدایت تجمعات هفت‌تپه متمایل به آشوبگری در سوئد مستقر است.»

اسماعیل بخشی اواخر آبان‌ماه سال جاری بازداشت شد و تا اواخر آذر در بازداشت بود. او در نخستین اظهارات پس از آزادی‌اش گفته بود در روزهای نخست بازداشت، «بدون دلیل یا هیچ حرفی تا سر حد مرگ» مورد «شکنجه و زیر مشت و لگد» قرار گرفته است.

سپیده قلیان، فعال مدنی که همراه با بخشی و شماری دیگر از کارگران نیشکر هفت تپه در جریان اعتراضات کارگری بازداشت شده بود نیز شرحی از شکنجه خود و اسماعیل بخشی داده‌ است.

پس از آن تلویزیون دولتی ایران مستندی به‌نام «طراحی سوخته» پخش کرد که حاوی اوراق بازجویی شماری از معترضان بازداشت‌شده اعتراضات کارگری اهواز و «اعترافات» سپیده قلیان و اسماعیل بخشی درباره اعتراضات کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه بود.

این «مستند» فعالیت‌های اسماعیل بخشی و سپیده قلیان را که مقام‌هیا قضایی و دولتی، موضوع شکنجه آنها را رد کرده‌اند، بخشی از یک «توطئه خارجی» عنوان کرد.

در همین حال روز یکشنبه، خبر بازداشت دوباره خانم قلیان و برادرش به اتهام «ضربو شتم ضابط قضایی زن»منتشر شد. قلیان پس از پخش «اعترافات» تلویزیونی در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشته بود «اعترافات» پخش شده «گواه دیگری در اثبات حرف‌هایم مبنی بر شکنجه شدن در طول مدت بازداشتم بود».

خدارحم قلیان پدر سپیده قلیان نیز به رادیو فردا گفته «در مدتی که {سپیده} زندانی بود، ‌داغانش کرده بودند به طوری که به دلیل شکنجه به شدت لاغر شده بود. در برنامه طراحی سوخته هم که از تلویزیون پخش شد، سمت چپ بدنش زخمی و سیاه و کبود بود».

آقای قلیان اضافه کرده «زمان آزادی هم به سپیده گفته بودند که اگر صحبتی کند، ‌خاکسترش می‌کنند» و «نامه‌ای هم برای پزشکی قانونی نوشته شده بود که در پرونده‌اش گذاشتند ولی او را به پزشکی قانونی نبردند.»

در همین حال فرزانه زیلابی، وکیل بخشی نیز در واکنش به پخش «طراحی سوخته»، آن را «اغوای افکار عمومی» و «خیانت به مردم و مخاطبین» صدا و سیما توصیف کرده و گفته این اقدام «جرم» محسوب می‌شود.

منابع: میزان و رادیو فردا؛ ب.ب/خ
XS
SM
MD
LG