لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۸

نبیه بری بدون هیچ رقیبی بار دیگر رئیس پارلمان لبنان شد


نبیه بری برای شش دوره پیاپی رییس پارلمان لبنان است
نبیه بری برای شش دوره پیاپی رییس پارلمان لبنان است

نبیه بری، رییس پارلمان لبنان، روز چهارشنبه دوم خرداد بدون هیچ رقیبی برای چهار سال دیگر در سمت خود ابقاء شد. وی ۲۶ سال است که در این سمت قرار دارد.

نبیه بری از سال ۱۹۹۲ ریاست پارلمان لبنان را عهده‌دار است. او با ۸۰ سال سن، شش دوره پیاپی است که در این سمت فعالیت می‌کند.

در جریان رای‌گیری روز چهارشنبه و از میان ۱۲۸ نماینده حاضر در پارلمان، ۹۸ رای موافق،‌ ۲۹ رای سفید و یک رای مخالف به او داده شد.

نبیه بری مسلمان شیعه و از متحدان جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.

سعد الحریری، نخست‌وزیر لبنان، نبیه بری را «نماد ملی» خوانده است. میشل مور، سالمندترین عضو پارلمان که ۸۶ سال دارد، نبیه بری را عاملی برای جلوگیری از تفرقه و حفظ وحدت لبنان معرفی کرد.

پس از اعلام نتیجه،‌ نبیه بری از تمام نمایندگان سپاسگزاری کرد و گفت که از اطمینان شما برای حضور در این پست برای شش دوره، سپاسگزارم.

انتخاب مجدد وی به این مقام در حالی است که لبنان در حال تشکیل دولت جدید است. گزارش شده که به احتمال زیاد، دولت بعدی ائتلافی است و شماری از نمایندگان حزب‌الله لبنان در دولت حضور خواهند داشت.

نبیه بری، رییس جنبش امل لبنان و متحد حزب‌الله لبنان است.

انتخابات پارلمانی لبنان که پس از ۹ سال انجام شد، به بن‌بست سیاسی در این کشور پایان داد که بر سر قانون جدید انتخابات و افزایش طول دوره فعالیت پارلمان بوجود آمده بود. حزب‌الله لبنان و متحدانش در این انتخابات موفقیت زیادی به دست آوردند.

انتظار می‌رود که ابقای نبیه بری در مقام خود، راه را برای تشکیل ‌دولت جدید هموار کند.

میشل عون، رئیس‌جمهوری لبنان که مسیحی است حالا باید با احزاب گفت‌وگو کند و نخست‌وزیر پیشنهادی برای تشکیل دولت را معرفی کند. به احتمال زیاد، سعد حریری که مسلمان و سنی است و حزب او در میان دیگر احزاب رای بیشتری آورده، بار دیگر مسئول تشکیل دولت خواهد شد.

پس از انتخاب مجدد نبیه بری به ریاست پارلمان، صدای شلیک گلوله‌ به نشانه خرسندی و ابراز رضایت در جنوب بیروت شنیده شد. الی فریزلی، از نمایندگان پارلمان که از حامیان سوریه است، نیز دوباره نایب رئیس پارلمان شد.

نظام سیاسی لبنان بر پایه تقسیم قوا میان گروه‌های مختلف بنیان‌گذاری شده است. رئیس‌جمهوری از میان مسیحیان، نخست‌وزیر از میان مسلمانان سنی و ریاست پارلمان از میان مسلمانان شیعه انتخاب می‌شوند. کرسی‌های پارلمان و مناصب دولتی هم به طور مساوی میان مسلمانان و مسیحیان تقسیم شده است.

به استناد گزارشی از خبرگزاری آسوشیتد پرس/ ک.ت/ ک.ر
XS
SM
MD
LG