۹ زندانی زن سیاسی که خود را «زنان چپ محبوس در زندان اوین» خواندهاند، با انتشار بیانیهای اعلام کردند: «بدیهی است که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمیکنیم.»
این زندانیان سیاسی روز دوشنبه ۱۱ تیرماه با بیان اینکه دو نامزد این انتخابات «نماد پوسیدگی این رژیم فاشیستی هستند»، نوشتهاند: «این قبیل انتخابات تلاشی است مذبوحانه برای نجات حکومتی مستأصل که دیگر مشروعیت خود را از دست داده است.»
با کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری ایران به دور دوم، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی دو نامزدی که بیشترین آرا را در انتخابات روز جمعه کسب کردند، با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
کاهش چشمگیر مشارکت در این دوره از انتخابات به یکی از داغترین موضوعات در شبکههای اجتماعی فارسیزبان تبدیل شده و هواداران تحریم و مشارکت در انتخابات، از زاویه دید خود به تحلیل آن پرداختهاند.
این ۹ زندانی سیاسی محبوس در اوین در ادامهٔ بیانیه خود آوردهاند: «این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظامهای سرمایهداری به این معناست که تنها زمانی به مردم حق انتخاب داده میشود که از میان ستمگران یکی را انتخاب کنند تا برای چند سال دیگر نظم مستقر ارتجاعی را تداوم بخشند.»
آنها در انتها یادآور شدند: «رهایی نه از طریق صندوقهای رأی بلکه فقط به دست خودمان و از طریق مبارزهٔ آگاهانه علیه هر شکلی از استثمار، ستم و تبعیض میسر است.»
آنیشا اسدالهی، ریحانه انصارینژاد، هستی امیری، گلرخ ایرایی، ناهید تقوی، ناهید خداجو، نسرین خضری جوادی، فرح نساجی و مریم یحیوی امضاکنندگان این بیانیه هستند.
پیش از این علاوه بر نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه نوبل و گوهر عشقی، مادر دادخواه، مژگان ایلانلو، مستندساز حامی اعتراضات «زن زندگی آزادی» و سپیده رشنو مترجم زندانی، چهرهها و گروههای شناختهشده دیگری چون انجمن خانوادههای دادخواه اعتراضات آبان ۹۸، مادران دادخواه کردستان و ۵۵ کنشگر سرشناس سیاسی از داخل و خارج از ایران نیز انتخابات را تحریم کرده بودند.
پیشتر از انتخاباتی که به پیروزی ابراهیم رئیسی منجر شد به عنوان بیرونقترین انتخابات یاد میشد، اما حال برای بیتوجهی مردم به انتخابات در جمهوری اسلامی رکوردی جدید ثبت شده است. این در حالی است که علی خامنهای چندین بار بر اهمیت حضور مردم تأکید کرده بود.