۵۱ تن از مقامات ارشد سابق و کارشناسان ایالات متحده روز چهارشنبه در نامهای از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خواستهاند، فشار بر حکومت ایران را تشدید کند.
امضا کنندگان این نامه میگویند تا زمانی که حکومت ایران به حمایت از تروریسم پایان ندهد، برنامه اتمی و موشکی خود را متوقف نکند، «همه گروگان های آمریکایی را آزاد نکند، نیروهای خود را از دیگر کشورهای خاورمیانه خارج نکند» و سرکوب مردم در داخل کشور را متوقف نکند، نباید تحریم های امریکا علیه جمهوری اسلامی کاهش یابند.
در این نامه همچنین تصریح شده که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران ، اخیرا اذعان کرده است که در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، کووید ۱۹، کمپینی برای برداشته شدن تحریمها به راه انداخته شده است.
دولت ایران تاکنون به دفعات خواستار لغو تحریمهای نفتی در دوره شیوع کرونا شده و همچنین از صندوق بینالمللی پول درخواست وام پنج میلیارد دلاری کرده است.
امضا کنندگان این نامه گفتهاند که حکومت ایران به دنبال کسب منابع مالی برای تامین اقدامات «شرورانه» خود در منطقه است، بنابراین با توجه به این که ایران همچنان در بحبوحه شیوع ویروس کرونا به این فعالیتها ادامه میدهد، تحریمها علیه ایران نباید کاهش یابد.
نویسندگان این نامه تاکید کردهاند که تحریمهای آمریکا صادرات کالاهای غذایی، دارو، و تجهیزات پزشکی به ایران را هدف قرار نداده و مانع مبادله آنها نبودهاند.
آنها گفتهاند حکومت ایران قادر است از محل میلیاردها دلار صادرات نفت برای واردات کالاهای بشردوستانه استفاده کند یا این که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از محل دارایی های خود در «امپراتوری تجاری اش، که میلیاردها دلار از پولهای مردم ایران دزدیده » برای این مصارف هزینه کند.
نویسندگان نامه تصریح کردهاند: اکنون زمان آن است که با تشدید کارزار فشار حداکثری، ملاها را مجبور کنیم پولهای خود را برای مردم ایران، و نه جهت جاهطلبیهای اتمی، سلطهطلبی، و سرکوب داخلی، هزینه کنند.
سناتور سابق جوزف لیبرمن، رئیس گروه اتحاد علیه ایران هستهای؛ نوت گینگریج، رئیس سابق مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا؛ مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها؛ علیرضا نادر، بنیاد دفاع از دموکراسی ها؛ ری تکیه، مشاور سابق وزارت امور خارجه آمریکا؛ مارک کرک، سناتور سابق؛ مریبت لانگ، معاون سابق وزیر دفاع در امور امنیت بینالملل از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.
آمریکا قبلا به ایران پیشنهاد داده بود که جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا به تهران کمک کند، اما ایران فورا این پیشنهاد را رد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز ۱۴ فروردینماه در واکنش به پرسشی در مورد کاهش تحریمهای ایران برای آن که بتواند با شیوع گسترده کرونا مقابله کند، گفته بود تهران چنین درخواستی از واشینگتن نکرده است.
آمریکا میگوید صادرات اقلام پزشکی و انساندوستانه به ایران مشمول تحریمها نیست، اما گزارشها حاکی است که بسیاری از بانکها و شرکتها از همکاری با ایران به خاطر تحریمها هراس دارند.
پیش از این نیز مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود «شنیدهام برخی در خصوص (مانع) تحریمها صحبت میکنند، جهان باید بداند که هیچ تحریمی علیه کمکهای بشردوستانه و ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به ایران وجود ندارد».