لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۳

دولت لیبی درباره «تجارت برده» در این کشور تحقیق می‌کند


مهاجران آفریقایی با عبور از صحرای آفریقای خود را به لیبی می‌رسانند تا از آنجا از طریق دریای مدیترانه خود را به ایتالیا بروند.
مهاجران آفریقایی با عبور از صحرای آفریقای خود را به لیبی می‌رسانند تا از آنجا از طریق دریای مدیترانه خود را به ایتالیا بروند.

دولت لیبی روز یکشنبه ۲۸ آبان، اعلام کرد درباره گزارش‌های منتشر شده در مورد تجارت برده در این کشور تحقیق و تفحص خواهد کرد.

پیشتر شبکه خبری سی‌ان‌ان ویدئویی منتشر کرده بود که در آن، مردان سیا‌ه‌پوست به قیمت ۲۰۰ دلار به حراج گذاشته شده بودند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، احمد معيتيق، معاون نخست‌وزیر دولت به‌رسمیت شناخته شده لیبی، روز یکشنبه‌ با انتشار بیانیه‌ای در صفحه فیس بوک دولت وفاق ملی لیبی، اعلام کرد، این دولت در مورد گزارش‌های منتشر شده، تحقیق خواهد کرد.

معاون نخست‌وزیر لیبی گفت که دستور داده است تا «کمیسیونی برای تحقیق درباره این گزارش‌ها» تشکیل شود «تا افراد مسئول این عمل را دستگیر کند و به دست عدالت بسپارد».

در همین حال، وزارت خارجه دولت وفاق ملی لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «اگر این اتهامات تایید شود، همه افراد ذی‌ربط مجازات خواهند شد».

گزارش هفته گذشته سی‌ان‌ان که ظاهرا مربوط به برده‌فروشی در لیبی است، به‌طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی انعکاس یافته و موجی از انزجار در میان مردم آفریقا، اروپا و سابر نقاط جهان به‌راه انداخته است.

در گزارش سی‌ان‌ان، یک جوان سیاهپوست «نیجریایی» مناسب برای «کشاورزی» در معرض فروش گذاشته شده بود.

در این ویدیو، مردی فریاد می‌زند «۸۰۰...۹۰۰..۱۰۰۰... ۱۱۰۰» و در پایان، دو مرد به بهای ۱۲۰۰ دینار لیبی، معادل ۸۷۵ دلار، فروخته می‌شوند.

یک روز پیش از تصمیم دولت لیبی، نزدیک به یک هزار تن درپاریس علیه برده‌‌داری در پاریس دست به تظاهرات زدند که به زدوخورد با پلیس منتهی شد.

آلفا کوند، رئیس‌جمهوری گینه، که ریاست دوره‌ای اتحادیه آفریقا زا بر عهده دارد، روز جمعه ۲۶ آبان، خواستار تحقیق در مورداین «تجارت کثیف» شد که به گفته او «متعلق به دوران دیگر» است.

دولت سنگال نیز نسبت به فروش مهاجران سیاه در خاک لیبی ابراز انزجار کرده است.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد کشور هرج‌ومرج زده لیبی از مدت‌ها پیش به یکی از راه‌های مهاجران آفریقایی به اروپا بدیل شده است؛ مهاجرانی که گاهی در این مسیر گرفتار قاچاقچیان انسان می‌شوند و با آنها برخوردهای ناروا صورت می‌گیرد.

مهاجران آفریقایی از گینه،سنگال، مالی، نیجر، نیجریه و گامبیا با عبور از صحرای آفریقای خود را به لیبی می‌رسانند تا از آنجا از طریق دریای مدیترانه خود را به ایتالیا بروند.

XS
SM
MD
LG