لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۷

تشدید فشارهای امنیتی بر خانواده‌های دادخواه؛ پدر محمدمهدی کرمی بازداشت شد

۰۹:۴۹ ۳۱.۵.۱۴۰۲

رئیس گروه واگنر در ویدئویی جدید پیام فرستاد

رئیس گروه واگنر که از مزدوران روسی تشکیل شده، حدود دو ماه پس از شورش نافرجام علیه مقامات کرملین، روز دوشنبه در اولین پیام خود پس از شورش، گفت که گروهش در حال عضوگیری است.

در این ویدئوی کوتاه که احتمالاً در آفریقا ضبط شده، یوگنی پریگوژین، فرمانده واگنر، در یک منطقه بیابانی با لباس استتار نظامی و اسلحه‌ای در دست دیده می‌شود.

او در این ویدئو که زمان ضبط آن مستقلاً تأیید نشده، گفت که گروهش علیه گروه‌های چون القاعده و داعش «عملیات جستجو و شناسایی» انجام می‌دهد و «نفوذ روسیه را در تمام قاره‌ها گسترش می‌دهد.»

ارتش خصوصی واگنر همزمان با گسترش دخالت‌های نظامی روسیه در کشورهای دیگر نظیر سوریه، لیبی و مالی و با هدف تکذیب کامل این دخالت‌ها تأسیس شد و پیش از این همواره به عنوان بازوی کرملین در سوریه، لیبی، سودان، مالی، کنگو، موزامبیک، ماداگاسکار و جمهوری آفریقای مرکزی عمل می‌کرد، هرچند مسکو پیشتر ارتباط با گروه واگنر را تکذیب می‌کرد.

گروه واگنر با حدود ۲۵ هزار جنگجو، حدود دو ماه پیش از این در اعتراض به نحوه فرماندهی مسکو در جنگ اوکراین، با تصرف برخی شهرهای روسیه، کاروانی نظامی علیه مسکو به‌راه انداخت اما این شورش با میانجی‌گری رئیس‌جمهوری بلاروس متوقف شد.

رئیس گروه واگنر پس از آن به بلاروس رفت و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، جنگجویان این گروه را مورد عفو قرار داد.

۰۹:۴۶ ۳۱.۵.۱۴۰۲

محمد نوری‌زاد در اقدامی اعتراضی شیشه‌های بخش تلفن کارتی بند شش زندان اوین را شکست

حساب کاربری محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در پستی اینستاگرامی، خبر داده که او در اعتراض به «قطع ناگهانی و بدون اطلاع قبلی تلفن‌های کارتی زندانیان سراسر کشور، در حالی که آنها در کارت‌های خود از ده هزار تومان تا پانصد هزار تومان شارژ داشتند»، با «گوشت‌کوب» شیشه همه تلفن‌های کارتی بند شش زندان اوین را شکسته است.

در این متن به قلم آقای نوری‌زاد آمده:‌ «در یک روز چیزی قریب به ۹۵ میلیارد تومان از پول شارژ زندانیان کشور هپلو و بالا کشیده شد.»

نوری‌زاد ادامه داده که «به افسر بند شش اخطار دادم که چون سه چهار ماه است به نامه من پاسخی داده نشده، من می‌زنم شیشه همه تلفن‌های کارتی را که متعلق به برادران دزد و آدمکش و جاسوس سپاه است، می شکنم. ۲۴ ساعت مهلت خواستند، و چون خبری نشد، زدم همه را شکاندم.»


در این گزارش اینستاگرامی اضافه شده که پس از این اقدام، یکی از کارکنان زندان با «الفاظ رکیک» به او حمله کرد، و «گارد آمد، و وحشیانه به من پابند و دستبند زدند و بردند بند ۲۴۰ که انفرادی ست. دو روز و دو شب من با پابند و دستبند در سلول انفرادی شکنجه شدم... روز سوم مرا منتقل کردند به بند ۸ که اکنون در آنجا هستم، تلفنم را نیز قطع کرده اند.»

با این وجود این زندانی سیاسی اضافه کرده که به رئیس حفاظت زندان اوین نامه‌ای نوشته مبنی بر اینکه «لقمه‌های همه‌ کارکنان دستگاه قضایی از رئیس تا آبدارچی، همين که‌ در قبال این دزدی آشکار -و البته اندک‌- سکوت اختیار کرده‌اند،...آلوده‌ است. گوارای وجود.»

۰۹:۲۶ ۳۱.۵.۱۴۰۲

گزارش اینستاگرامی مژگان ایلانلو از بازداشت و بازجویی توسط سه مرد «غول‌پیکر»

مژگان ایلانلو، مستندسازی که در روزهای اخیر باردیگر بازداشت و آزاد شد، در حساب کاربری خود در اینستاگرام، گزارشی از بازداشت خود ارائه کرده است.

او سال گذشته در جریان اعتراض‌های «زن، زندگی، آزادی»، پس از انتشار تصویری بدون حجاب اجباری از خود در حال تهران‌گردی، بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس محکوم شد.

خانم ایلانلو نوشته «سه مرد جوان، غول پیکر و قبراق و سرحال» او را ساعت‌ها «با سٔوال‌های پیاپی و رگباری و ضد و نقیض و ردیف مسلسل وار اتهام‌ها» بازجویی کردند.

بر اساس گزارش او، این سه مرد در پاسخ به اظهارات این مستندساز مبنی بر اینکه «نمایش فیلم دارم. الان یک جماعتی منتظر من هستند، دیر بروم همه جا خبرش می‌پیچد، خودتان دارید بحران درست می کنید»، «پوزخند زدند و تحقیر کردند و دستبند را پرت کردند روی میز و گفتند ببریدش بازداشتگاه انفرادی وزرا...تاحالش جا بیاید.»

او اضافه کرده که «فردایش تا عصر دوباره بازجویی و دادگاه و قاضی و دادسرا و اوین و دستبند و مامور و ...آخرش اینکه: حواس‌مان به تو هست. تو را رصد می‌کنیم...‌همه جا و همه زمان .»

همزمان با نزدیک‌شدن به سالروز مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی، فشارها بر بازداشت‌شدگان و نیز خانواده‌های قربانیان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

۰۹:۰۵ ۳۱.۵.۱۴۰۲

نخست‌وزیر پیشین تایلند، پس از ۱۵ سال تبعید به کشورش بازگشت

تاکسین شیناواترا، نخست‌وزیر سابق تایلند، پس از ۱۵ سال تبعید خودخواسته، روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد به کشورش بازگشت. او که با هواپیمای شخصی خود از سنگاپور وارد بانگ‌کوک شده بود، به سرعت دستگیر و برای گذراندن حکم ۸ سال حبس به زندان منتقل شد.

تاکسین شیناواترا (چیناوات) ۷۴ ساله، رهبر میلیاردر حزب عوام‌گرای «فیو تای»، ۱۵ سال پیش، قبل از اینکه در حکمی غیابی به اتهام سوء استفاده از قدرت به زندان بیفتد، از تایلند گریخت.

او که معروف‌ترین سیاستمدار تایلند است، پیش از این ثروت خود را از طریق تجارت در بخش ارتباطات به‌دست آورده و در سال ۲۰۰۱ با جذب رأی روستاییان تایلندی که مدت‌ها از سوی نخبگان حاکم کشور مورد غفلت قرار گرفته بودند، به قدرت رسید.

اما در سپتامبر ۲۰۰۶، زمانی که تاکسین در نیویورک در حال آماده شدن برای سخنرانی در سازمان ملل بود، ارتش از طریق یک کودتا قدرت را به دست گرفت.

حکومت جدید، تاکسین شیناواترا را به سوء استفاده از قدرت محکوم کرد. تاکسین که این اتهام‌ها را رد می‌کند در سال ۲۰۰۸ به تبعید رفت و بیشتر وقت خود را در دبی گذراند.

۰۸:۵۷ ۳۱.۵.۱۴۰۲

تصاویر یاسمین مقبلی و همکارانش که قرار است به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شوند

یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی-آمریکایی ناسا که قرار است روز جمعه همراه با یک تیم، به ایستگاه فضایی بین‌المللی اعزام شود، عکس‌هایی از خود و همکارانش در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد.

خانم مقبلی فرماندهی این تیم فضانوردان را بر عهده دارد که همگی از ملیت‌های مختلف هستند.

او نوشته که برای این سفر، بیشتر از سفرهای قبلی «هیجان‌زده» است.

مقبلی تصاویری نیز از خداحافظی خود با همسر و فرزندانش که به بدرقه او آمده بودند، منتشر کرده است.

یاسمین مقبلی که اهل شهر بالدوین در ایالت نیویورک آمریکاست، مدرک مهندسی خود را از دانشگاه‌های ام‌آی‌تی و دانشکده عالی نیروی دریایی ارتش آمریکا دریافت کرد و در دوران خدمت در ارتش در بیش از ۱۵۰ مأموریت جنگی شرکت داشته است. خانم مقبلی اواخر سال ۱۳۹۸ به‌عنوان یکی از فضانوردان جدید ناسا انتخاب شد.

۰۸:۳۰ ۳۱.۵.۱۴۰۲

هشدار مولوی عبدالحمید درباره ایجاد «نارضایتی گسترده» با بازداشت امام جمعه راسک

به‌دنبال بازداشت مولوی فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه اهل سنت راسک، امام جمعه اهل سنت زاهدان هشدار داد که این اقدام «نارضایتی گسترده» ایجاد خواهد کرد.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی در توئیتی نوشته بازداشت آقای نقشبندی، «به‌خاطر انتقاد از عملکرد مسئولان باعث گسترش نارضایتی می‌شود و تبعات منفی درپی خواهد داشت.»

او آزادی «هر چه زودتر» امام جمعه راسک را «به نفع همه» دانسته است.

دادگستری استان سیستان و بلوچستان بعدازظهر روز یکشنبه ۲۹ مردادماه، از بازداشت مولوی فتحی محمد نقشبندی، امام جمعه اهل سنت راسک، خبر داد.

آقای نقشبندی متهم به «تشویش اذهان عمومی از طریق سخنرانی‌های کذب، تهمت و افترا به نظام جمهوری اسلامی ایران و اقدام علیه امنیت ملی و تصرف غیر قانونی اراضی ملی» شده است.

«حال‌وش» که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد نیز نوشت که بازداشت آقای نقشبندی «همراه با تحقیر و توهین» و در برابر چشم همراهانش صورت گرفته است.

آقای فتحی نقشبندی پدر عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه موقت اهل سنت شهرستان راسک بود که در بیانیه‌ای خبر«تجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ» را تأیید کرده بود. او مدت‌هاست که پنهان شده و علیه جمهوری اسلامی بیانیه صادر می‌کند.

۰۸:۰۹ ۳۱.۵.۱۴۰۲

زمان برگزاری دادگاە صالح نیکبخت، وکیل خانوادە مهسا امینی اعلام شد

شبکه حقوق بشر کردستان خبر داد که قرار است جلسه دادگاه رسیدگی بە پروندە صالح نیکبخت، وکیل خانوادە مهسا امینی روز هفتم شهریور در شعبە ٢٨ دادگاە انقلاب تهران بە ریاست قاضی عموزاد برگزار شود.

این جلسه دادگاه پیشتر قرار بود در تاریخ ١٠ مرداد برگزار شود، اما بە دلیل «مشکلات اداری» بە تعویق افتادە بود.

شبکه حقوق بشر کردستان روز سه‌شنبه به نقل از یک منبع مطلع نوشت که آقای نیکبخت با شکایت وزارت اطلاعات و بە اتهام «فعالیت تبلیغی علیە نظام» از طریق انجام مصاحبە با رسانەهای داخلی و خارجی و اعتراض به نظریه کارشناسی کمیسیون پزشکی قانونی در مورد چگونگی جان باختن مهسا امینی مورد محاکمە قرار خواهد گرفت.

این وکیل خانواده امینی ضمن اعتراض بە نظریە پزشکی قانونی کە علت مرگ مهسا امینی را «حمله قلبی» به دلیل «بیماری زمینه‌ای» اعلام کردە، خواستار «رسیدگی مجدد و تشکیل هیئتی دیگر با حضور پزشکان برجسته و مورد اعتماد جامعه پزشکی کشور» برای تحقیق در این باره شدە بود.

بر اساس این گزارش، علاوه بر اعتراض این وکیل دادگستری بە نظریە پزشکی قانونی درباره چگونگی جان باختن مهسا امینی، آقای نیکبخت به دلیل اظهاراتش درباره «فقدان منع قانونی اعطای گواهینامە موتورسواری بە زنان، برخورد غیرقانونی برخی از عوامل نیروی انتظامی با مهاجرین افغان، انتقاد از رعایت نشدن قانون نحوه بەکارگیری سلاح و کشتە شدن کولبران کُرد و انتقاد از پخش اعترافات اجباری بازداشت شدگان از صداوسیما» از دیگر مصادیق طرح اتهام «تبلیغ علیه نظام» بوده است.

در آستانه اولین سالگرد جان باختن مهسا امینی، فشار حکومت علیه گروه‌های مختلف مردم و فعالان مدنی و به ویژه خانواده‌ها، وکلا و نزدیکان کشته‌شدگان اعتراضات سراسری اخیر افزایش یافته است.

۰۸:۰۵ ۳۱.۵.۱۴۰۲

بدون حجاب اجباری در خیابان حجاب

یکی از مخاطبان رادیوفردا تصویری از خود ارسال کرده در حالی که بدون حجاب اجباری در کنار تابلوی «خیابان حجاب» ایستاده است.

باوجود تلاش‌های حکومت، نافرمانی مدنی گروه‌های سنی مختلف زنان از حجاب اجباری در سراسر ایران ادامه دارد.

۰۷:۵۹ ۳۱.۵.۱۴۰۲

نوروزی: پلیسی که بدحجابی را گزارش نکند، خودش جریمه می‌شود

حسن نوروزی، سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس در یک برنامه تلویزیونی گفته پلیسی که «بدحجابی» ببیند و جریمه نکند، خودش جریمه می‌شود.

آن‌طور که نوروزی در برنامه «آماج» گفته، بر اساس ماده ۵۴ لایحه «حجاب و عفاف»، پلیس در صورت عدم گزارش «بدحجابی» ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود.

او گفته است: «مثلا یک خانمی ترک موتر سوار شده، سرش را برهنه کرده و بدحجاب دارد می‌رود، پلیس می‌بیند اما گزارش نمی‌دهد، آمر به معروف دیگری عکس می‌گیرد و گزارش می‌دهد که این پلیس دید و کم توجهی کرد.»


حجاب یکی از موضوع‌های چالش‌برانگیز برای جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود که پس از جان باختن مهسا امینی در شهریور سال گذشته به مسئلهٔ بزرگ و پیچیدهٔ حکومت تبدیل و از سوی دیگر با مقاومت دنباله‌دار زنان ایرانی مواجه شده است.

قوه قضاییه برای مقابله با نافرمانی زنان در حوزه حجاب اجباری، لایحه جنجالی «حجاب و عفاف» را برای تصویب به مجلس ارسال کرده است.

۰۳:۱۹ ۳۱.۵.۱۴۰۲

زخمی شدن سرباز سوری در «حمله هوایی اسرائیل» به حومه دمشق

رسانه‌های سوریه‌ گزارش دادند که یک سرباز سوری شامگاه دوشنبه در حمله هوایی اسرائیل به حومه دمشق زخمی شد.

خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، ساعاتی قبل از آن بدون اشاره به جزییات گزارش داده بود که دفاع هوایی این کشور «هدف‌های متخاصم» را در اطراف دمشق رهگیری کرده است.

سانا در گزارشی دیگر عنوان کرد: «اسرائیل با پرتاب موشک‌هایی از بلندی‌های جولان اشغال‌شده اقدام به حمله کرد... این حمله به مجروح شدن یک سرباز انجامید و خساراتی مادی بر جای گذاشت.»

همچنین گروه اپوزیسیون دیده‌بان حقوق بشر گفت که موشک‌های اسرائیلی دست‌کم سه نقطه را در سوریه هدف قرار دارند، از جمله یک زاغه مهمات و اماکن متعلق به حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان طرفدار ایران.

اسرائیل در طول بیش از یک دهه جنگ داخلی سوریه صدها بار کشور همسایه خود را هدف حمله قرار داده و تاکید کرده است که اجازه نمی‌دهد ایران حضور نظامی خود را در سوریه گسترش دهد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG