امام جمعه بروجرد: گروه زیادی از مردم به مساجد و راهپیماییها نمیروند
امام جمعه بروجرد با اذعان به این که «گروه زیادی از مردم» به مساجد و نماز جمعه و راهپیماییها نمیروند، گفت به همین دلیل در «پارکها» نماز جماعت برگزار میکند.
بر اساس گزارش وبسایت انتخاب، علی حسینی روز ۸ شهریور گفت، از ۲۲ خرداد امسال، طرح برگزاری نماز جماعت در پارک «فدک» شهر بروجرد آغاز شده و اضافه کرد: «با اقامه نماز در پارکها، مسائل اخلاقی و سیاسی را نیز مطرح میکنیم.»
حسینی با اشاره به راهاندازی «قرارگاه اشتغال» در این شهر گفت، بعد از برگزاری نماز اعلام میشود هرکس مشکل بیکاری دارد به این قرارگاه یا دفتر امام جمعه مراجعه کند.
خرداد ماه امسال، نماینده ویژه ابراهیم رئیسی در امور روحانیت، با اشاره به خلوت و خالی شدن برخی از مساجد در کشور، گفته بود: «از بین حدود ۷۵ هزار مسجد در کشور، درب تعداد ۵۰ هزار مسجد بسته است که این فاجعهای است که باید بر آن خون گریست.»
محمد حاجیابوالقاسم دولابی، خلوت و خالی شدن مساجد از مردم را ناشی از «عملکرد دولتهای گذشته» و «جنگ رسانهای» دانسته بود.
واکنش یحیی گلمحمدی به حرفهای کارشناس سیاسی تلویزیون درباره علی دایی
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس در واکنش به اظهارات یک کارشناس سیاسی حامی حکومت علیه علی دایی در برنامه زنده تلویزیونی، خواستار نگه داشتن «احترام» کسانی شد که آنها را «اسطوره» خواند.
یحیی کلمحمدی روز ۸ شهریور در نشست خبری بعد از بازی پرسپولیس و فولاد گفت: «هیچکس نمیتواند در آینده یا حال بگوید علی دایی اسطوره نبوده است... بهتر است احترامها را نگه داریم.»
او حمایت از افراد مشهور را «به نفع مردم» دانست و گفت باید یاد آنها را زنده نگه داریم.
صادق کوشکی، استاد دانشگاه یک روز پیش از آن در یک برنامه تلویزیون حکومتی ایران غلامرضا تختی را «محبوب» خواند و در پاسخ به صحبت مجری که علی دایی را مثال زد، ادعا کرد که او «مشهور» است اما محبوبیت ندارد.
او همچنین درباره علی دایی گفت: «باید ببینیم آیا کسی شش دهه پس از مرگ او را میشناسد؟»
صادق کوشکی یکی از تندروترین حامیان حکومت است که طی یک سال گذشته چندین بار خواستار برخورد شدید با معترضان جنبش «زن، زندگی، آزادی» شده است.
او اواخر مرداد در یک برنامه تلویزیونی دیگر گفته بود عذرخواهی برخی مقامهای جمهوری اسلامی برای جان باختن مهسا امینی «کار غلطی» بود.
سه متهم حمله به شاهچراغ ۱۸ شهریور محاکمه میشوند
ادامه اعتصاب و اعتراض کارگران ماشینسازی اراک
کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار» روز پنجشنبه نهم شهریور از ادامه اعتراض کارگران «ماشینسازی اراک» خبر داده است.
بر اساس گزارش این کانال، اعتراض کارگران ماشینسازی اراک روز پنجشنبه وارد هجدمین روز خود شده و با شدت بیشتری در مقایسه با روزهای گذشته ادامه یافته است.
کارگران این کارخانه اعلام کردهاند که تا حقوق خود را دریافت نکنند با اعتصاب و اعتراض خود ادامه خواهند داد.
کارگران ماشینسازی اراک در ماههای گذشته چند بار اعتصاب کرده بودند.
آنها دوم اردیبهشت نیز همزمان با کارگران دست کم ۱۶ واحد نفتی و صنعتی به نشانه اعتراض دست از کار کشیده بودند.
دیدار امیرعبداللهیان با بشار اسد در دمشق
وزیر خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه در سفر به دمشق با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که حسین امیرعبداللهیان در جریان این دیدار به دعوت ابراهیم رئیسی از بشار اسد برای سفر به تهران اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، او همچنین روند ازسرگیری روابط ایران و عربستان سعودی را «در حال پیشرفت» توصیف و آن را به نفع «دو کشور و کل منطقه» دانست و «نسبت به از سرگیری حضور و فعالیت سوریه در اتحادیه عرب و تقوبت روابط سوری – عربی اظهار خرسندی کرد».
این سفر در شرایطی است که بر اساس گزارشها، حملات منتسب به اسرائیل علیه مواضع شبهنظامیان جمهوری اسلامی در خاک سوریه ادامه دارد.
دولت بایدن اعطای کمک نظامی به تایوان را تایید کرد
در تازهترین تحول در راستای حمایت پیگیر آمریکا از تایوان در برابر چین، دولت جو بایدن روز پنجشنبه، ۹ شهریور با ارسال نامه به کنگره، اعطای کمک نظامی به تایوان را در چارچوب برنامه تأمین مالی نظامی خارجی تأیید کرد.
برنامهای که نخستین کمک نظامی مستقیم آمریکا به تایوان ذیل آن تعریف شده، تا پیش از این به دولتهای آمریکا امکان داده که به کشورهای مستقل، مانند اسرائیل و مصر، یاری نظامی اعطا کنند.
به گزارش سیانان، دولت واشینگتن در نامه به کنگره نوشته است که این کمک «طیف گستردهای از توانمندیها، از جمله سامانههای دفاع هوایی و دریایی، دفاع موشکی بالیستیک، دفاع سایبری، پهپادها، آموزش نظامی، تجهیزات حفاظتی از سربازان و مهمات» را شامل خواهد شد.
به نوشته رویترز، دولت جو بایدن در مرحله نخست اعطای کمک ۸۰ میلیون دلاری را در نظر گرفته است.
قانونی که سال گذشته در جریان حمایتهای دولت و کنگره آمریکا از تایوان در اوج تنشهای این کشور جزیرهای با چین، با حمایت فراجناحی در کنگره آمریکا تصویب شد، واشینگتن را مجاز کرده تا در یک دوره پنجساله، از سال جاری میلادی تا سال ۲۰۲۷، سالانه تا مبلغ دو میلیارد دلار را در اختیار تایوان بگذارد.
تایوان مجاز است که از این کمک برای خریدهای تسلیحاتی از پنتاگون و سایر صنایع نظامی آمریکا استفاده کند.
مایکل مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، با استقبال از این تحول گفت تسلیحاتی که تایوان با این کمکها خریداری کند، «نه تنها به تایوان کمک میکند، بلکه از سایر دموکراسیها در منطقه محافظت و موقعیت بازدارندگی آمریکا را تقویت میکند و امنیت ملی ما را در برابر رویکرد تهاجمی فزاینده چین تضمین میکند».
ارزیابیها بر این است که این اقدام آمریکا با خشم چین روبهرو شود، کشوری که تایوان را بخشی از خاک خود میداند و از سال گذشته رزمایشهای گسترده در اطراف آبهای این جزیره همسایه را تشدید کرده است.
بیش از ۶۰ کشته در آتشسوزی یک ساختمان در ژوهانسبورگ
در یک آتشسوزی که روز پنجشنبه یک ساختمان چهار طبقه در مرکز ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی را ویران کرد، دستکم ۶۳ نفر جان باختند.
مقامهای اورژانس این شهر با اعلام این آمار اضافه کردند که دهها مجروح، از جمله کسانی که بر اثر استنشاق دود دچار مشکلات تنفسی شده بودند، به بیمارستان منتقل شدهاند.
این آتشسوزی طی شب گذشته روی داد و نیروهای امداد بامداد پنجشنبه در جستوجوی اجساد قربانیان و بازماندگان احتمالی بودند.
پلیس محل وقوع آتشسوزی را محاصره کرده ولی هنوز علت این حادثه مشخص نشده است.
ساختمان محل وقوع آتشسوزی در منطقهای محروم قرار دارد و به گفته مقامها، ساکنان آن به صورت غیررسمی در آنجا ساکن شده بودند.
اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در جشنواره بینالمللی عکس خبری فرانسه
برگزارکنندگان جشنواره بینالمللی عکس خبری فرانسه اعلام کردند که اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» یکی از موضوعات این دوره از جشنواره است.
سی و پنجمین دوره «ویزا برای تصویر»، جشنواره بینالمللی عکس خبری فرانسه روز شنبه در شهر پِرپینیان در جنوب فرانسه آغاز به کار خواهد کرد.
محور اصلی جشنواره امسال تغییرات اقلیمی در جهان است، اما موضوعاتی چون جنگ اوکراین و اعتراضات سراسری اخیر در ایران نیز از بخشهای اصلی جشنواره امسال اعلام شده است.
وزارت فرهنگ فرانسه در حساب ایکس (توئیتر سابق) خود درباره این جشنواره نوشت که «وضعیت زنان در جهان» در این دوره از جشنواره ویزا برای تصویر، جایگاه ویژهای خواهد داشت.
عکسی که برای پوستر این جشنواره نیز انتخاب شده، عکس معروفی از مراسم چهلم مهسا امینی در سقز و سیل جمعیتی است که برای شرکت در این مراسم به راه افتاده بود.
هانیه توسلی: امروز نگاه به روحانیت عوض شده است
هانیه توسلی، بازیگر سینمای ایران، اظهارات اخیر کمال تبریزی درباره روحانیت را تایید کرد و گفت که «نگاه به روحانیت عوض شده» است.
خانم توسلی در استوری حساب اینستاگرام خود فیلم «مارمولک» ساخته تبریزی را «از مهمترین کمدیهای سینمای ایران» دانست و نوشت: «اما چقدر حرف شما درست است امروز آقای تبریزی. معلوم است که نگاه به روحانیت عوض شده. روزگار دیگریست.»
تبریزی به تازگی در گفتوگویی تاکید کرده است: «نسل امروز نگاه دیگری به قشر روحانی دارد که با فضای فیلم «مارمولک» و طنز آن مماس نیست.»
فیلم مارمولک که ابتدای دهه هشتاد در سینماهای ایران اکران شد، با وجود نمایش موقعیتها و اظهارات طنزآمیز دزدی که لباس روحانیون را میپوشد و خود را روحانی جا میزند، اما در نهایت فیلمی در دفاع از طبقه روحانیون و نقش مذهب در جامعه است.
توسلی همچنین در استوری اینستاگرام خود نوشت: «سینمای امروز ما خیلی خیلی عقبتر از جامعه و جوانان باهوش و سرکش و شجاع امروز است. سینما باید بتواند آزادانه دنبال این نسل بادپا بدود تا چند سال دیگر به گرد پایشان برسد. البته همه چیز به این سه کلمه درخشان میرسد: زن، زندگی، آزادی.»
در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» معترضان علیه روحانیون نیز شعار دادند و اقدام اعتراضی و نمادین «عمامهپرانی» نیز از جنبههای جدید این اعتراضات بود.
حمایت ترانه علیدوستی از مهدی یراحی: هنر اعتراضی حق هنرمند است
ترانه علیدوستی، بازیگر سینمای ایران، با انتشار ویدئویی از مهدی یراحی در استوری حساب اینستاگرام خود، از این خواننده که به تازگی بازداشت شده، حمایت کرد.
خانم علیدوستی نوشت: «هنر اعتراضی حق هنرمند است. مهدی یراحی را آزاد کنید.»
بازداشت مهدی یراحی، خواننده معترض، که پس از انتشار ترانه «روسریتو در بیار» رخ داد موجی از واکنش در شبکههای اجتماعی به ویژه از سوی خوانندگان و دیگر هنرمندان را به دنبال داشته است.
بازداشت یراحی در حالی است که مهرماه پارسال و در بحبوحۀ اعتراضات سراسری نیز این خوانندۀ معترض به همراه دهها هنرمند دیگر از جمله ترانه علیدوستی از سوی حکومت جمهوری اسلامی «ممنوعالمعامله» اعلام شد.
خانم علیدوستی خود سال گذشته به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری بازداشت شده بود.