روزنامه «نیویورک تایمز» گزارش داده است که بر اساس ارزیابی داخلی و محرمانه ارتش اسرائیل، بیش از یک پنجم گروگانهای باقیمانده در بند گروه افراطی حماس در نوار غزه جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس این گزارش که روز سهشنبه ۱۷ بهمن منتشر شد، افسران اطلاعاتی اسرائیل به این نتیجه رسیدهاند ۳۲ تن از ۱۳۶ گروگانی که روز ۱۵ مهر توسط حماس و گروههای متحدش ربوده شدند، از ابتدای جنگ میان اسرائیل و حماس جان باختهاند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان سازمانی تروریستی شناخته میشود.
نیویورک تایمز میگوید نسخهای از گزارش محرمانه ارتش اسرائیل را دیده است و چهار منبع نظامی اسرائیل گفتهاند به خانوادههای این ۳۲ گروگان نیز مرگ عزیزانشان اطلاع داده شده است.
این منابع همچنین گفتهاند اطلاعات تأیید نشده حاکی از آن است که دستکم ۲۰ گروگان دیگر نیز کشته شدهاند.
عدد ۳۲ که در این گزارش آمده است، از آمار پیشین مقامهای اسرائیلی که به شکل رسمی مرگ گروگانها را اعلام کرده بودند، بالاتر است.
ارتش اسرائیل در پاسخ به نیویورک تایمز گفته است بیشتر قربانیان در همان روز ۱۵ مهر کشته شدند.
در آن روز حماس و دیگر گروههایی که به خاک اسرائیل یورش بردند، علاوه بر کشتن بیش از ۱۲۰۰ تن، بیشتر از ۲۴۰ نفر را نیز ربودند و با خود به نوار غزه بردند.
بهدنبال این یورش، ارتش اسرائیل عملیات نظامی گستردهای را آغاز کرد که بیش از چهار ماه است ادامه دارد و به گفته مقامهای حماس تا به حال باعث کشته شدن بیش از ۲۷ هزار تن از ساکنان نوار غزه شده است.
تقریبا نیمی از گروگانهای در بند حماس در جریان وقفه چند روزه در ماه نوامبر آزاد شدند و اسرائیل در مقابل، ۲۴۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرد.
فاش شدن مرگ یکپنجم گروگانهای اسیر حماس میتواند فشارها بر بنیامین نتانیاهو و دولت او از سوی خانوادههای گروگانها و افکار عمومی اسرائیل را بیشتر کند.
این در حالی است که ارتش اسرائیل اواخر آذرماه تأیید کرد سه گروگان این کشور که توانسته بودند خود را از دست نیروهای حماس آزاد کنند، به اشتباه با آتش خودی سربازان اسرائیلی در نوار غزه کشته شدند.
از سوی دیگر مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر و مصر برای رسیدن به توافقی جدید میان اسرائیل و حماس برای آزادی گروگانهای باقیمانده ادامه دارد اما هنوز به نتیجه نرسیده است.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا پنجمین سفر منطقهای خود از زمان آغاز جنگ غزه را با ورود به عربستان و سپس سفر به قطر و مصر ادامه میدهد تا روند پایان دادن به جنگ و آزادی گروگانها تسریع شود.
گزارشها نشان میدهد که هم رهبران حماس درباره قرارداد جدید برای وقفه در جنگ و آزادی گروگانها دچار اختلاف شدهاند و هم اعضای کابینه اسرائیل درباره شرایط معامله با حماس اتفاق نظر ندارند.
کشورهای میانجی بعد از مذاکرات در شهر پاریس در همین ماه، توافقی را پیشنهاد کردهاند که بر اساس آن، در مرحله نخست شامل وقفه شش هفتهای عملیات نظامی اسرائیل در غزه و همچنین تبادل گروگانها و ارسال کمکهای بشردوستانه است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، بارها تأکید کرده است عملیات اسرائیل در غزه تا نابودی کامل حماس و آزادی گروگانها متوقف نخواهد شد.