لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۵

اعتراض کشورهای اسلامی به سوزاندن قرآن در سوئد؛ معترضان عراقی وارد سفارت سوئد شدند


پليس استکهلم براساس قانون دفاع از آزادی بيان به سلوان مومیکا اجازه داد که تحت تدابير امنيتی اقدام به سوزاندن قرآن کند
پليس استکهلم براساس قانون دفاع از آزادی بيان به سلوان مومیکا اجازه داد که تحت تدابير امنيتی اقدام به سوزاندن قرآن کند

بسياری از کشورهای مسلمان از جمله ايران، عراق و عربستان سعودی روز پنجشنبه هشتم تير سوزاندن قرآن در سوئد را محکوم کرده و هشدار دادند که اين دست اقدامات «موجب برافروختن احساسات مسلمانان در سراسر جهان می شود.»

روز چهارشنبه فردی به نام سلوان موميکا، ۳۷ ساله و پناهنده عراقی که از چند سال پيش در سوئد اقامت دارد، در بيرون مسجد اصلی استکهلم يک کتاب قرآن را زير پا لگد کرد و چند صفحه آن را به آتش کشيد.

پليس استکهلم براساس قانون دفاع از آزادی بيان به او اجازه داد که تحت تدابير امنيتی اين عمل اعتراضی را انجام دهد ولی بعد اعلام کرد که او به دليل «رفتار تحريک­‌آميز عليه يک اقليت» مورد بازجويی قرار گرفته است.

اين اعتراض همزمان با فرارسيدن عيد قربان و روزهای پايانی مراسم حج صورت گرفت.

دولت عراق تصميم نهادهای مسئول در سوئد و دادن اجازه به يک «افراطی» برای سوزاندن قرآن را محکوم کرد. وزارت خارجه اين کشور در بيانيه‌ای گفت: «اين نوع رويدادها موجب برافروختن احساسات مسلمانان در سراسر جهان می­‌شود و يک اقدام تحريک آميز و خطرناک تلقی خواهد شد.»

د رهمین حال، گروهی از معترضان عراقی روز پنجشنبه در برابر سفارت سوئد در بغداد تجمع کردند و بخشی از سفارت را برای مدتی به اشغال خود درآوردند.

معترضان که در پی فراخوان مقتدی صدر، روحانی تندرو شیعه، تجمع کرده بودند شعارهایی مانند «آری به قرآن» سردادند و پرچم دگرباشان جنسی را آتش زدند.

ايران نيز سوزاندن قرآن را «تحريک‌آميز، نسنجيده و غيرقابل قبول» توصيف کرد.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت: «حکومت و ملت جمهوری اسلامی ايران اين عمل توهين آميز را تحمل نکرده و آن را به شدت محکوم می‌کند. از دولت سوئد انتظار می‌رود که در اين مورد اصول مسئوليت‌پذيری و پاسخگويی را به‌طور جدی مدنظر قرار داده و از تکرار توهين به مقدسات پيشگيری کند.»

وزارت خارجه عربستان نيز ضمن محکوم کردن اين عمل در بيانيه‌ای گفت: «تکرار اين اعمال نفرت‌انگيز به هيچ وجه قابل­ توجيه نيست.»

مصر، پرجمعيت‌ترين کشور عربی، سوزاندن قرآن را «عملی شرم‌­آور و تحريک احساسات مسلمانان همزمان با عيد قربان و تعرض به جوهره آیين اسلام» توصيف کرد.

انور محمد قرقاش، مشاور رئيس امارات متحده عربی، هم در توئيتی نوشت: «غرب بايد درک کند که ارزش‌های خود را نمی‌تواند به جهان تحميل کند.»

دولت کويت در بيانيه‌ای خواستار «محاکمه و مجازات عامل اين عمل خصمانه و جلوگيری از سوء­استفاده از مبانی آزادی بيان برای توجيه دشمنی با اسلام و يا هر دين مقدس ديگری» شد.

شش کشور عضو شورای همکاری خليج فارس نيز سوزاندن قرآن را محکوم کردند.

حکومت پادشاهی مراکش سوزاندن قرآن را «يک عمل توهين­‌آميز و غيرمسئولانه و بی­‌توجهی به احساسات بيش از يک ميليارد مسلمان در روزهای پايان مراسم حج و عيد قربان» توصيف کرد.

مراکش افزود که به‌دليل تکرار اين اعمال در سوئد، سفير خود در آن کشور را فراخوانده و کاردار سوئد در رباط را احضار کرده است.

حکومت سوريه اين اقدام را «بی‌شرمانه» خواند که همزمان با يکی از مناسبت­‌های «مهم» مسلمانان انجام شد و افزود: «اين اقدام توسط يک فرد افراطی و با اجازه و توافق دولت سوئد» انجام شده است.

سازمان کنفرانس اسلامی نيز خواستار انجام اقدامات موثر برای جلوگيری از تکرار اين‌گونه اعمال شد.

گروه حزب‌الله لبنان ضمن محکوم کردن اين عمل، دولت سوئد را به «شراکت در اين جرم» متهم کرد.

تشکيلات خودگردان فلسطين و گروه طالبان در افغانستان نيز با صدور بيانيه­‌هايی اين اقدام را محکوم کردند.

بر اساس گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی و ایران/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG