لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۱۷

آمریکا: قاچاق سلاح از ایران برای حوثی‌ها باعث تداوم جنگ یمن می‌شود


محموله سلاح که از یک کشتی ماهیگیری در شمال دریای عرب توقیف شده است.
محموله سلاح که از یک کشتی ماهیگیری در شمال دریای عرب توقیف شده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه دوم دی ماه در بیانیه‌ای با اشاره به توقیف «یک محموله سلاح قاچاقی از ایران برای شبه نظامیان حوثی» گفته است، حمایت تهران از گروه‌های مسلح در منطقه٬ امنیت بین المللی را به مخاطره می‌اندازد.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین روز گذشته اعلام کرد دو کشتی گشتی این ناوگان یک محموله سلاح از یک کشتی ماهیگیری بدون پرچم و تابعیت با مبدا ایران را در شمال دریای عرب توقیف کردند.

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید٬ این محموله شامل یک هزار و ۴۰۰ قبضه سلاح کلاشینکف و بیش از ۲۲۶ هزار گلوله بوده است.

ند پرایس در این بیانیه تاکید کرده است، قاچاق اسلحه از ایران برای حوثی‌ها نشان دهنده نقض آشکار تحریم تسلیحاتی هدفمند سازمان ملل است و نمونه بارز دیگری از این است که چگونه فعالیت‌های مخرب ایران باعث طولانی شدن جنگ در یمن می‌شود.

او اضافه کرده است٬ حمایت ایران از گروه‌های مسلح در سراسر منطقه، تهدیدی علیه امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای، نیروها، پرسنل دیپلماتیک و شهروندان ما در منطقه و همچنین شرکای ما در منطقه و نقاط دیگر است.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می‌گوید، دولت جو بایدن خود را متعهد می داند که با این تهدید ایران مقابله کند.

ند پرایس می‌گوید، ارسال غیر قانونی تسلیحات به یمن، حمله وحشیانه حوثی‌ها به مارب را امکان پذیر می‌کند و رنج و درد غیرنظامیان را افزایش می دهد. جنگ بیشتر - چه در مارب و چه در جاهای دیگر - فقط رنج بیشتری را به همراه خواهد داشت.

شبه نظامیان حوثی‌ که از پشتیبانی ایران برخوردارند از سال گذشته میلادی تلاش برای تصرف مارب را آغاز کرده‌اند. در هفته‌های اخیر درگیری‌های نظامی در چندین جبهه در اطراف شهر استراتژیک مارب که یکی از مناطق نفت‌خیز و تحت کنترل نیروهای دولت یمن است تشدید شده و در این جبهه‌ها هزاران نفر از نیروهای دو طرف کشته شده‌اند.

جنگ در مارب نگرانی در مورد وقوع یک فاجعه بشری در این منطقه را افزایش داده چون چند صد هزار نفر از مردمی که به دلیل جنگ در مناطق دیگر آواره شده‌اند اکنون ساکن اردوگاه‌های منطقه مارب هستند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۵ تحریم تسلیحاتی را علیه حوثی‌ها وضع کرده است. به‌رغم این تحریم، کارشناسان سازمان ملل هشدار می‌دهند که «شواهد فزاینده‌ای حاکی از آن است که افراد یا نهادهای جمهوری اسلامی ایران همچنان حجم قابل توجهی از سلاح و قطعات را برای حوثی‌ها ارسال می‌کنند.»

جمهوری اسلامی ایران پیشتر اتهام ارسال سلاح به حوثی‌های یمن را رد کرده و در مقابل، عربستان سعودی و متحدانش را به «جنایت جنگی» در یمن متهم کرده است.

جنگ یمن که از آن به عنوان جنگ نیابتی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی یاد می‌شود، در طول شش سال گذشته به یکی از پیچیده‌ترین بحران‌ها در منطقه و در عرصه بین‌المللی تبدیل شده است.

برنامه توسعه سازمان ملل دوم آذر اعلام کرد که تلفات انسانی مستقیم و غیرمستقیم جنگ هفت ساله یمن تا پایان سال جاری میلادی به ۳۷۷ هزار نفر خواهد رسید.

این نهاد در گزارش خود هشدار داد که اگر جنگ یمن در همین ابعاد ادامه پیدا کند تا سال ۲۰۵۰ رقم قربانیان به ۱.۳ میلیون نفر خواهد رسید.

با استفاده از وب سایت وزارت خارجه آمریکا و رادیو فردا
XS
SM
MD
LG