همزمان با تلاشها برای گسترش تحريمهای اعضای گروه هفت عليه روسيه به دليل تهاجم نظامی به اوکراين، دولت آمريکا بيش از ۳۰۰ فرد و نهاد را به دليل حمايت از روسيه و يا کمک به این کشور برای دور زدن تحريمهای غرب به فهرست سياه افزود.
هدف اين اقدام آمريکا شرکتهايی است که به ارتش روسيه در جنگ علیه اوکراین کمک میکنند و درعين حال، گسترش دامنه اين نوع اقدامات تنبيهی به بلاروس است.
اين تصميم همزمان با اولين روز نشست سران کشورهای هفت کشور صنعتی جهان موسوم به «جی۷» یا «گروه هفت» در ژاپن اعلام شد.
از آغاز تهاجم نظامی روسيه به اوکراين در ۱۵ ماه گذشته، دولت آمريکا چند هزار فرد حقوقی و حقيقی در روسيه را به فهرست سياه افزوده و تحريمهای شديدی عليه بخشهای مالی، تسليحاتی، انرژی و تجاری آن کشور وضع کرده است.
جنت يلن، وزير خزانهداری آمريکا، روز جمعه ۲۹ ارديبهشت در بیانیهای تصریح کرد که اقدام تحریمی اخیر در راستای کاهش تواناییهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای ادامۀ آنچه «اشغال وحشیانۀ اوکراین» خواند، صورت گرفته است.
خانم یلن افزود که تحریمهای اخیر که از جمله گستردهترین تحریمهای واشینگتن علیه مسکو و همدستانش به شمار میرود، در عین حال، به جلوگیری از دور زدن تحریمها از سوی مسکو کمک قابل توجهی خواهد کرد.
بنابر اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، ۲۲ فرد و بيش از ۱۰۴ مؤسسه و شرکت که در مجموع در بيش از ۲۰ کشور و قلمرو امکان فعاليت دارند در فهرست سیاه قرار گرفتند. واشینگتن همچنین از تحريم حدود۲۰۰ فرد، مؤسسه و شرکت، هواپيما و شناور خبر داد.
دولت آمريکا در عين حال عرصههای تحريم عليه روسيه را به کارخانههای توليدی، ساختوساز و معماری نيز گسترش دادهاست.
در بخش ديگری از اين اقدامات تنبيهی عليه روسيه تعداد بيشتری از کالاهای مصرفی به فهرست ممنوعيت صادرات افزوده شدند.
در همين رابطه، وزارت تجارت آمريکا ۶۹ شرکت روسی، يک شرکت از ارمنستان و يک شرکت از قرقيزستان را تحريم کرد.
به گفتۀ اين وزارتخانه، مقررات جديد کنترل صادرات پروژههای نفت و گاز در روسيه و بلاروس و همچنين شرکتهای فعال در زمينه توليد و تعمير قطعات هواپيما، توليد باروت، کارخانههای تراکتورسازی و خودروسازی، تأسيسات کشتیسازی و مهندسی روسيه را شامل میشود.