مقامهای استان کهگیلویه و بویراحمد از تشکیل پرونده قضایی برای دو دامدار که عامل آتشسوزی در جنگلهای خائیز بودند خبر میدهند؛ همزمان آتشسوزی در جنگلهای اندیکا، در استان خوزستان، گسترش یافته و شماری از استانهای دیگر نیز هشدارهایی در این باره صادر کردهاند.
خائیز
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه روز پنجشنبه ۱۵ خرداد به ایسنا گفت «دو عامل آتشسوزی» شناسایی و بازداشت شدند.
اسدالله هاشمی گفت که بازداشت این دو تن از سوی دادستانی بهبهان در استان خوزستان صورت گرفته و اداره محیط زیست کهگیلویه شکایتی را علیه این دو نفر آماده کرده است که پس از تعطیلات پیگیری خواهد شد.
خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه گزارش داده است در آتشسوزی خائیز ۴۰ هکتار از جنگلها و مراتع سوختند.
به نوشته تسنیم، عاملان آتشسوزی «دو دامدار ساکن حاشیه کوه خائیز» بودند که «به دلیل اختلاف ملکی» اقدام به آتش زدن اراضی مورد اختلاف کردند و به قید ضمانت از زندان آزاد شدهاند.
آتش در جنگلهای اندیکا
مقامهای محلی در استان خوزستان میگویند آتشسوزی در جنگلهای اطراف شهرستان اندیکا که از روز سهشنبه آغاز شده همچنان ادامه دارد و روز پنجشنبه شعلهورتر شد.
کیامرث حاجیزاده، مدیر کل مدیریت بحران خوزستان، روز پنجشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت: با توجه به حجم بالای آتش، بالگرد آبپاش درخواست شده است که «تا ساعاتی دیگر وارد منطقه خواهد شد».
هفته گذشته و در جریان آتشسوزی در مناطقی از استانهای کهگیلویه، خوزستان و بوشهر، اعزام نشدن بالگردهای آبپاش به دلیل «بدهی سازمان جنگلها به وزارت دفاع» انتقادهای زیادی برانگیخت و در نهایت، سازمان برنامه و بودجه نیمی از مبلغ بدهی را تأمین کرد.
ایمان نوروزی، رئیس هلال احمر اندیکا، نیز به ایسنا گفت آتشسوزی در مناطق جنگلی در مجاورت روستاهای «آببید» و «آب کره» ادامه دارد و تاکنون دستکم یکی از مهارکنندگان آتش دچار مصدومیت شده است.
به نوشته ایرنا، در شهرستان اندیکا حدود ۱۵۰ هزار هکتار جنگل وجود دارد که ۹۰ درصد این درختان بلوط و ۱۰ درصد نیز گونههای درختی دیگر هستند.
هشدار در استانهای دیگر
مقامهای محلی در شماری از استانهای ایران، به ویژه استانهای شمالی، نسبت به وقوع حریق بشدت هشدار دادهاند.
ابوطالب قزلسفلو، مدیرکل منابع طبیعی استان گلستان، با هشدار نسبت به وقوع آتشسوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی این استان گفت: گلستان یکی از استانها با ظرفیت بالای حریق در عرصههای جنگلی است و «با وجود ۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنیبرگ، پتانسیل حریق در استان به شدت افزایش مییابد».
در استان اصفهان نیز منصور شیشهفروش، مدیر کل مدیریت بحران، با این هشدار که «۱۰ درصد عرصههای منابع طبیعی استان مستعد آتشسوزی هستند»، مهمترین خواسته فعلی را استقرار یک بالگرد مجهز به سبد آب در شهر اصفهان ذکر کرد.
مقامهای استان خراسان شمالی نیز روز پنجشنبه از وقوع آتشسوزی در مراتع منطقه چپانلو خبر دادند اما به گفته موسی حیاتی، فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی این استان، آتش با کمک نیروهای امدادی و افراد محلی خاموش شده است.
به گفته این مقام انتظامی، در هفته جاری پنج آتشسوزی در عرضههای مرتعی این استان روی داد که سه مورد در شیروان و دو مورد در اسفراین بوده است.