لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۱

درگذشت بهرام شفیع، مجری «ورزش و مردم»

لحظه به لحظه با مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

«ادامه اعتصاب کامیون‌داران»؛ درخواست مجازات اعدام برای بازداشتی‌ها

در حالی‌که اتحادیه آزاد کارگران ایران و شبکه‌های اجتماعی از ادامه اعتصاب کامیون‌داران در ایران به‌ویژه در شهرهای شیراز، شهرکرد و دورود در روز سه‌شنبه ۱۷ مهر خبر می‌دهند، یک روز پیش از این سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب قزوین تقاضای «احکام سنگینی همچون اعدام» برای بازداشتن کامیون‌داران از ادامه اعتصاب کرد.

به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام محسن کرمی، سرپرست دادسرای عمومی و انقلاب قزوین، با اشاره به دستگیری ۱۷ نفر که مسئولان جمهوری اسلامی از آنها با عنوان «تعرض‌کنندگان به کامیون‌داران» یاد می‌کنند، گفت: «دادسرای استان قزوین اشد مجازات را برای این افراد تقاضا کرده‌است و اگر جرم محاربه آنها محرز شود احکام سنگینی همچون اعدام برای آنها صادر خواهد شد.»

دستگیری عامل انفجار در آمل

نعمت‌الله آزادی، فرمانده انتظامی آمل از دستگیری عامل انفجار در این شهرستان خبر داد.

به گزارش ایسنا، متهم فردی حدوداً ۵۴ ساله، دارای سابقه سرقت و معتاد به مواد مخدر بوده و انگیزه وی از انجام این کار خصومت شخصی بوده است.

دو روز پیش انفجاری مهیب در برابر سالن ورزشی پیامبر اعظم آمل رخ داد. در این سالن تمرینات تیم والیبال کاله آمل برگزار می‌شود. بر اثر این انفجار چندین خودرو آسیب دیدند.

مرگ کودک هفت‌ساله بر اثر ریزش دیوار مدرسه در سنندج

یک کودک هفت ساله به نام دنیا ویسی که در مقطع سال اول دبستان روستای گرماش شهرستان سنندج تحصیل می‌کرد، بر اثر ریزش دیوار حیاط مدرسه جان خود را از دست داد.

پیش از این از فرسودگی ساختمان‌های بسیاری از مدارس ایران در شهرهای بزرگ و عدم اختصاص بودجه برای بهبود این وضعیت منتشر شده است.

ازجمله سال گذشته ، فریده اولاد قباد، نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به «فرسودگی بافت ۵۰ درصد مدارس» کلانشهر تهران، از «کاهش سهم عمرانی آموزش و پرورش در بودجه سال ۹۷» انتقاد کرد.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی خود از رشد اقتصادی ایران را کاهش داد

صندوق بین‌المللی پول در ارزیابی تازه خود می‌گوید انتظار می‌رود میزان تورم در ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۲۹.۶ درصد و رشد اقتصادی ایران به منفی ۱.۵ درصد برسد.

این نهاد مالی بین‌المللی همچنین پیش‌بینی کرده که رکود اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ نیز ادامه یابد و در این سال میزان تورم به ۳۴.۱ درصد و میزان رشد اقتصادی به منفی ۳.۶ درصد خواهد رسید.

این پیش‌بینی در حالی که صندوق بین‌الملل پول در سال ۲۰۱۶ میلادی رشد اقتصادی ایران را ۱۲.۵ درصد و میزان تورم را ۹.۱ درصد پیش‌بینی کرده بود. با این حال در سال ۲۰۱۷ میزان رشد اقتصادی ایران ۳.۷ درصد پیش‌بینی شده بود، گرچه پیش‌بینی نرخ تورم اندکی بالاتر از سال ۲۰۱۶ و معادل ۹.۶ درصد بود.

در گزارش این نهاد در عوض رشد اقتصادی بهتری برای عربستان سعودی پیش‌بینی شده است.

ابراز نگرانی مقام‌های آمریکا در مورد ناپدید شدن روزنامه‌نگار منتقد سعودی

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید شنیدن خبرهای مربوط به جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار ناپدیدشده سعودی «مایه نگرانی» است. معاون او گفته «جهان آزاد حق دارد که پاسخی بشنود». قانون‌گذاران جمهوری‌خواه و دمکرات نیز به گزارش‌ها در مورد احتمال «کشته‌شدن» روزنامه‌نگار سعودی واکنش نشان داده‌اند.

مایک پنس، معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، گفته این ماجرا «عمیقا مایه نگرانی» است. آقای پنس در حساب کاربری خود در توئیتر گفته «اگر درست باشد، روز اسف‌باری‌ست. خشونت علیه روزنامه‌نگاران در سراسر جهان، تهدیدی علیه آزادی رسانه‌ها و حقوق بشر است. جهان آزاد حق دارد که پاسخی بشنود».

باب کورکر، سناتور جمهوری‌خواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، در توئیتر خود نوشته است «شخصا در مورد ناپدید شدن جمال خاشقجی با سفیر عربستان گفت‌وگو کرده‌ام. در حالی‌که منتظر پاسخ هستیم، بدانید که ما به هر کشور خارجی که روزنامه‌نگاران را هدف قرار دهد، واکنش درخور نشان خواهیم داد».

سناتور باب منندز، عضو ارش حزب دمکرات در کمیته سیاست خارجی سنا، در توئیتر نوشته است «اگر ماجرا حقیقت داشته باشد، جامعه بین‌الملل باید به‌شکل یک‌پارچه دست به مجازات بزند».

سناتور منندز در عین حال گفته مایک پومپئو، وزیر خارجه کشورش، «باید به‌روشنی و با قدرت علیه خاموش کردن کنشگران، مخالفان و روزنامه‌نگاران عرب، موضع بگیرد».

سناتور جمهوری‌خواهاه لیندسی گراهام گفته اگر ماجرای کشته‌شدن خاشقچی واقعیت داشته باشد، «بهای سنگینی در انتظار آن خواهد بود، چه از نظر اقتصادی و چه به شکل‌های دیگر».

شورشیان سوری «سلاح‌های سنگین خود را از منطقه حائل ادلب خارج کردند»

بنا بر گزارش ناظران جنگ سوریه و خبرگزاری دولتی ترکیه، شورشیان سوری، دو روز پیش از آنکه مهلت توافق آنکارا و مسکو به سر برسد، سلاح‌های سنگین خود را از منطقه حائل در ادلب خارج کرده‌اند.

خبرگزاری دولتی ترکیه ۱۶ مهر ماه به نقل از یک مقام دولت آن کشور گفته‌است شورشیان تحت حمایت آنکارا، تمامی سلاح‌های سنگین خود را، همان‌طور که در توافق پوتین و اردوغان تاکید شده بود، از منطقه حائل در ادلب خارج کرده‌اند.

از سوی دیگر سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که مقر آن در لندن است نیز بامداد ۱۷ مهر ماه گزارش داده است گروه «تحریر حیات شام»، که پیشتر با نام‌های دیگر به عنوان شاخه‌ای از القاعده شناخته می‌شد، اقدام مشابهی را انجام داده‌است.

مناطق شمالی در ادلب، واپسین مناطق سوریه هستند که همچنان به‌طور گسترده تحت کنترل شورشیان قرار دارند. در حالی‌که دولت بشار اسد و نیروهای حامی آن آماده حمله به ادلب می‌شدند، و نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل در مورد پیامد‌های چنین حمله‌ای هشدار می‌دادند، رهبران ترکیه و روسیه، بر سر طرحی برای جلوگیری از نبرد به توافق رسیدند.

محمود صادقی: برخی از مخالفان لایحه سی‌اف‌تی نگران پورسانت خود بودند

محمود صادقی نماینده مجلس می‌گوید گروهی می‌خواستند آراء نمایندگان شفاف باشد «تا با فضاسازی، رعب و وحشت در مجلس» ایجاد کنند.

نماینده اصلاح‌طلب تهران در گفت‌وگو با روزنامه ابتکار عنوان کرد که برخی از آرای منفی به سی‌اف‌تی ناشی از ایجاد «ترس و نگرانی» بود.

محمود صادقی در مورد علل مخالفت با سی‌اف‌تی گفت: «طبق آمار معاون حقوقی رئیس‌جمهوری گردش مالی اقتصاد ایران سالانه ۱۵۰ میلیارد دلار است که ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد و و ۵۰ میلیارد دلار واردات است. این گردش برای این که از سیستم روال عادی بانکی این مبادلات صورت نمی‌گیرد برای ما ۱۰ درصد هزینه دارد. ۱۵ میلیارد دلار از طریق مجاری غیرعادی باید حالت پورسانت بپردازد، برخی مخالفان تصویب لایحه سی‌اف‌تی نگران کم‌شدن پورسانت خود هستند چون باز قرار بود پای بابک زنجانی‌ها در اینجا به میان بیاید. برخی اعتراضات به خاطر کساد شدن بازار کاسبان تحریم است.»

محمود صادقی پیش‌بینی کرد که این لایحه در شورای نگهبان رای بیاورد چراکه به گفته او «اراده نظام بر رای‌آوری آن است».

***

خبرخوان روز دوشنبه شانزدهم مهر را می‌توانید در اینجا بخوانید.

XS
SM
MD
LG