ترامپ: آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج میشود
رئیسجمهوری ایالات متحده میگوید کشورش را از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد خارج میکند. این پیمان در سال ۱۹۸۷ بین آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی امضا شد و به نابودی موشکهای هستهای و متعارف کوتاهبرد و میانبرد انجامید.
دونالد ترامپ ۲۸ مهر ماه تصمیم خود را اعلام کردهاست؛ در همین زمان جان بولتون، مشاور امنیت ملی او نیز به مسکو رفته تا با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، مذاکره کند.
ترامپ در عین حال انتقاد مجدد ایالات متحده را تکرار کردهاست که روسیه این پیمان را نادیده گرفتهاست: «آنها سالهاست در حال نقض این پیمان هستند».
او میگوید «ما به روسیه اجازه نخواهیم داد دست به نقض یک توافق اتمی بزند، برود برای خودش سلاح تولید کند، در حالیکه ما اجازه نداریم چنین کاری بکنیم».
کرملین هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده، اما رسانههای دولتی روسیه به نقل از یک مقام وزارت خارجه آن کشور گفتهاند نیت واشینگتن برای خروج از این پیمان، به هدف آمریکا برای «ایجاد جهانی یکپارچه» باز میگردد.
پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد، در سال ۱۹۸۷، بین رونالد ریگان، رئیسجمهوری وقت ایالات متحده آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست شوروی، امضا و از ژوئن ۱۹۸۸ نیز اجرایی شد. هدف از این پیمان از میانبردن موشکهای هستهای کروز و سکوهای پرتاب آنها، با برد ۵۰۰ تا هزار، و هزار تا ۵۵۰۰ کیلومتر بود. این پیمان مربوط به موشکهای زمینی میشد.
۷ تن از رؤسا و معاونان آموزشی دانشگاه آزاد برکنار شدند
محمدمهدی طهرانچی، سرپرست «دانشگاه آزاد اسلامی» ۷ تن از رؤسا و معاونان آموزشی واحدهای مختلف این دانشگاه را به دلیل پذیرش بیش از طرفیت داوطلبان در رشتههای پزشکی برکنار کرد.
به گزارش ایسنا، سرپرست دانشگاه آزاد اقدام مدیران برکنارشده را «بی توجهی به دستورالعملهای سازمان مرکزی» و «غیرقانونی» خوانده است.
در هفتههای اخیر شمار زیادی از دانشجویان پذیرششده در رشتههای پزشکی دانشگاه آزاد خبر دادند که از طریق پیامک از آنها خواسته شده است انصراف دهند.
وبسایت «جماران» شمار این دانشجویان را حدود ۱۲ هزار تن ذکر کرده و این رویداد را «رسوایی بزرگ» خوانده است.
سرپرست دانشگاه آزاد هفته گذشته از بروز آنچه «ناهماهنگی و اختلال» در اعلام ظرفیت اعلامشده در رشتههای پزشکی عذرخواهی کرده بود.