لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۵۹

خبرخوان یکشنبه ۲۱ مرداد

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در بیست و یکمین روز از مردادماه ۹۷ را لحظه به لحظه اینجا بخوانید.

۱۱:۰۰ ۲۱.۵.۱۳۹۷

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی: کالایی نداریم که بفروشیم

محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، به ایسنا گفت: «فروشندگان کالایی ندارند که بفروشند، فروش کالاهی ویترین هم که وجهه خوبی ندارد. این در حالی است که واردات هم ممنوع شده است و تولیدکنندگان به تعهد خود عمل نکرده و تولید را کم کرده‌اند.»

۱۱:۱۱ ۲۱.۵.۱۳۹۷

کاوشگر پارکر به سوی خورشید می‌رود

ناسا تا دقایقی دیگر کاوشگر خورشیدی پارکر را به سوی خورشید پرتاب می‌کند. این کاوشگر که مقاومت بیشتری نسبت به حرارت دارد، از همه کاوشگرهای پیشین به خورشید نزدیک‌تر خواهد شد و با کمک نیروی جاذبه سیاره ناهید پس از هفت سال در شش میلیون کیلومتری خورشید قرار خواهد گرفت؛ این کاوشگر اطلاعات تازه‌ای درباره تاج‌های خورشیدی مخابره خواهد کرد.

۱۲:۲۷ ۲۱.۵.۱۳۹۷

توفان شن در سیستان و بلوچستان ده‌ها نفر را به بیمارستان فرستاد

در پی تشدید توفان شن در استان سیستان و بلوچستان که پیشتر تمام ادارات را به تعطیلی کشانده بود، ده‌ها نفر روز یک‌شنبه، ۲۱ مردادماه، در این استان روانه بیمارستان‌ها شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از مدیرکل مدیریت بحران در استانداری سیستان و بلوچستان، از روز شنبه تاکنون و همزمان با افزایش سرعت توفان «۲۴۶ نفر» به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.

عبدالرحمن شهنوازی دلیل مراجعه این افراد به بیمارستان را «مشکلات تنفسی ناشی از توفان و گرد و خاک» عنوان کرد.

۱۳:۵۱ ۲۱.۵.۱۳۹۷

واکنش وزارت خارجه ایران به «گمانه‌زنی‌ها» در مورد موضوع تقسیم دریای خزر

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه تاکید کرد که «در کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر موضوع تقسیم این دریا، تعیین خطوط مبدا و تقسیم بستر و زیربستر آن مطرح نیست».

خبرگزاری رسمی ایرنا توضیح بهرام قاسمی در وزارت خارجه را تلاشی برای پاسخ به «اظهار نظرهای غیر کارشناسی و فضاسازی‌ها از نشست امروز سران کشورهای ساحلی دریای خزر» توصیف کرد.

سران ایران و چهار کشور پیرامون دریای خزر روز یک‌شنبه برای امضای کنوانسیونی در مورد این دریای غنی از منابع انرژی و خاویار در قزاقستان گرد هم آمده‌اند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور، نیز صبح ۲۱ مرداد توضیح داده بود که «حدود بستر و زیربستر در این موافقت‌نامه روشن نیست و تعیین آن به آینده واگذار می‌شود».

سخنگوی وزارت امور خارجه نیز، به گفته ایرنا، «گمانه‌زنی‌ها» درباره پرداختن این کنوانسیون به تحدید حدود و سهم کشورها از دریای خزر و تقسیم آن را رد و تصریح کرد: «موضوع تقسیم خزر میان کشورها و تعیین خط مبدا و تقسیم بستر و زیر بستر در این کنوانسیون مطرح نیست.»

۱۳:۵۵ ۲۱.۵.۱۳۹۷

«چندین قاچاقچی و اخلال‌گر اقتصادی» بازداشت شدند

خبرگزاری تسنیم روز یک‌شنبه به نقل از جانشین فرمانده پلیس ایران از بازداشت «چندین قاچاقچی و اخلال‌گر اقتصادی» خبر داد.

اسکندر مومنی در این باره گفت: «برخورد با قاچاقچیان عمده در دستور کار بود که چند قاچاقچی، باند و افرادی که اخلال در نظام اقتصادی می‌کردند دستگیر شدند و افرادی که نقش مؤثر در این اخلال داشتند تحویل دستگاه قضایی شدند.»

این مقام پلیس درباره هویت و اتهام این افراد جزئیاتی ارائه نکرده است.

۱۴:۳۰ ۲۱.۵.۱۳۹۷

دهها هزار نفر در رومانی در اعتراض به فساد تظاهرات کردند

دهها هزار نفر در رومانی روز شنبه برای دومین روز در اعتراض به فساد در شهرهای مختلف این کشور تظاهرات کردند. معترضان دولت را متهم می‌کنند با قوانین و مقررات جدید به دنبال حفظ منافع سیاستمداران فاسد است. روز شنبه حدود ۲۵ هزار نفر در بخارست پایتخت رومانی تظاهرات کردند.

خبرگزاری آلمان به نقل از مدیافاکس گزارش داده روز جمعه در پی به خشونت کشیده شدن اعتراض‌ها ۴۵۲ نفر و از جمله ۳۵ پلیس زخمی شدند.

۱۵:۲۹ ۲۱.۵.۱۳۹۷

کنوانسیون رژیم حقوقی خزر امضا شد

رهبران پنج کشور ساحلی دریای خزر کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را روز یکشنبه در شهر آکتائو قزاقستان به امضا رساندند.

در این کنوانسیون هیچ اشاره‌ای به سهم کشورها از دریای خزر نشده و حل این مناقشه به آینده موکول شده است.

مطابق ماده ۸ این کنوانسیون «تعیین حدود بستر و زیربستر دریای خزر به بخش‌ها باید از طریق توافق بین کشورهای با سواحل مجاور و مقابل، با در نظر گرفتن اصول و موازین عموما شناخته شده حقوق بین‌الملل به منظور قادر ساختن آن دولت‌ها به اعمال حقوق حاکمه خود در بهره‌برداری از منابع زیربستر و سایر فعالیت‌های اقتصادی مشروع مرتبط با توسعه منابع بستر و زیربستر انجام شود.»

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر تردد کشتی‌های کشورهای غیرساحلی و رزمایش با کشورهای غیرساحلی را ممنوع کرده است.

ایران سال‌هاست که روی تقسیم مساوی دریای خزر تاکید دارد اما با این حال روسیه و برخی کشورها پیش از امضای کنوانسیون با همسایگان خود در خزر توافقنامه دوجانبه برای تقسیم این دریاچه انجام داده‌اند.

در صورت تقسیم دریای خزر سهم ایران ۲۰ درصد و طبق فرمول «خط منصّف» سهم ایران حدود ۱۳ درصد می‌شود.

۱۶:۵۷ ۲۱.۵.۱۳۹۷

طعنه علی لاریجانی به احمدی‌نژاد

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در واکنش تلویحی به سخنان محمود احمدی‌نژاد گفت که «عده‌ای برای مقاصد سیاسی نازل نقش اپوزیسیون می‌گیرند و گویی که از کره مریخ آمدند و هیچ سابقه‌ای ندارند».

وی تاکید کرد که «عده‌ای به جای همکاری در این شرایط سخت، برای مقاصد سیاسی نازل نقش اپوزیسیون می‌گیرند، این یک نگاه فرصت‌طلبانه است.»

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق ایران، در پیامی ویدئویی خواستار استعفای حسن روحانی شده و تاکید کرده که مردم دولت و دو قوه دیگر را قبول ندارند.

آقای لاریجانی همچنین گفت که یک «عنصر مزاحم در صحنه بین‌المللی ظهور کرده» و « کل دنیا در حال ایجاد آشفتگی امنیتی هستند و این موضوع تنها مختص به ایران نیست».

رئیس مجلس همچنین گفت که « همه پیش‌بینی‌ها برای کاهش سطح ماجراجویی آنها در حال انجام است».

۱۷:۳۵ ۲۱.۵.۱۳۹۷

سفر نخست‌وزیر عراق به تهران لغو شد

دفتر مطبوعاتی نخست‌وزیر عراق روز یکشنبه اعلام کرد که حیدرالعبادی سفرش به ایران را لغو کرده است.

لغو این سفر چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که نخست‌وزیر عراق گفته بود که بغداد با تحریم‌های آمریکا علیه ایران همراهی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، با این حال برنامه سفر آقای عبادی به ترکیه در روز سه‌شنبه هفته جاری به قوت خود باقی است. دفتر نخست‌وزیر عراق علت لغو سفر عبادی به تهران را «برنامه شلوغ کاری» وی عنوان کرده است.

برخی از منابع سیاسی عراق اعلام کرده‌اند که ایران در ابتدا با سفر نخست‌وزیر این کشور به تهران موافقت کرده بود ولی بعد نظرش را به خاطر موضع آقای عبادی در همراهی با تحریم‌های آمریکا تغییر داد.

۱۸:۴۸ ۲۱.۵.۱۳۹۷

تشکیل «سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل» در درون ایران

چند ماه پس از افشای اسناد منسوب به برنامه اتمی ایران توسط نخست‌وزیر اسرائیل، یک فرمانده سابق سپاه پاسداران می‌گوید، آمریکا و اسرائیل «سازمان اطلاعاتی درون ایران ایجاد کرده‌اند».

حسین علایی، فرمانده سابق ستاد مشترک سپاه پاسداران ایران، روز یکشنبه گفت که اسرائیل از ۱۵ سال پیش در ایران یک «شبکه گسترده اطلاعاتی در حوزه‌های هسته‌ای، موشکی، حوزه سیاسی و اقتصادی» ایجاد کرده است.

آقای علایی که پیش از این سمت‌هایی چون فرمانده نیروی دریایی و ستاد مشترک سپاه پاسداران را عهده‌دار بوده در مصاحبه با سایت خبرآنلاین افزود که سازمان مجاهدین خلق همیشه «سازمان‌های اطلاعاتی و عملیاتی» در ایران داشته است.

او این سازمان را متهم کرد که با اسرائیل و آمریکا همکاری اطلاعاتی دارد.

گزارش کامل را اینجا بخوانید.

بیشتر

XS
SM
MD
LG