لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۵

خبرخوان دوشنبه ٢٢ مرداد

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در بیست و دومین روز از مردادماه ۹۷ را لحظه به لحظه اینجا بخوانید.

۰۸:۰۳ ۲۲.۵.۱۳۹۷

روسیه ممکن است از پرداخت حقوق به دلار دست بکشد

وزارت اقتصاد روسیه می‌گوید کشورش به کاهش سرمایه‌گذاری در اوراق قرضه دولت آمریکا ادامه داده و ممکن است از پرداخت حقوق کارمندان بین‌المللی به دلار دست بردارد.

آنتون سیلوانف، وزیر اقتصاد روسیه، می‌گوید سرمایه‌گذاری کشورش در «اقتصاد آمریکا و اوراق بهادار آمریکا به حداقل رسیده و این روند ادامه پیدا خواهد کرد».

او افزوده که پرداخت حقوق به دلار -در شرکت‌های بین‌المللی- نیز برای روسیه کار پرهزینه‌ای‌ست و مسکو ممکن است دست از این کار بکشد.

آمریکا مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه، به اتهام دخالت در انتخابات، بحران اوکراین و سوریه و مسائل دیگر اعمال کرده‌است.

بین ماه‌های مارس تا ماه مه سال جاری میلادی، دارایی‌های روسیه در خزانه‌داری ایالات متحده ۸۱ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و به ۱۵ میلیارد دلار رسید.

برخی از کارشناسان می‌گویند روسیه نقش عمده‌ای در ارواق بهادار آمریکا ندارد و به همین دلیل نیز این اقدام تاثیر چندانی بر اقتصاد ایالات متحده نمی‌گذارد.

۰۶:۱۲ ۲۲.۵.۱۳۹۷

استیضاح وزیر اقتصاد ایران «۲۸ مرداد اعلام وصول می‌شود»

​علی اصغر یوسف‌نژاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری تسنیم گفته قرار است طرح استیضاح مسعود کرباسیان، وزیر‌ اقتصاد، روز یکشنبه ۲۸ مرداد اعلام وصول شود.

۲۸ مرداد ماه نخستین روز نشست مجلس شورای اسلامی پس از بازگشت نمایندگان از حوزه‌های انتخابیه است.

آقای یوسف‌نژاد می‌گوید این طرح ۴۰ امضا دارد و «اگر تا روز یکشنبه هفته آینده تعداد امضا‌های استیضاح وزیر از ۱۰ نفر کمتر شود، طرح از دستور کار خارج و در غیر این صورت در صحن علنی اعلام وصول می‌شود».

پس از اعلام وصول، آقای کرباسی ۱۰ روز فرصت دارد در مجلس حاضر شود.

این گزارش چند روز پس از استیضاح وزیر کار دولت حسن روحانی منتشر می‌شود. مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه، ۱۷ مردادماه، با ۱۲۹ رای علی ربیعی را از این وزارت‌خانه کنار گذاشت.

۰۴:۵۹ ۲۲.۵.۱۳۹۷

واکنش پکن در پی ابراز نگرانی عمیق سازمان ملل از وضعیت میلیون‌ها مسلمان چین

پس از آن‌که هیئتی از سازمان ملل متحد در مورد وضعیت ایغورها در مناطق غربی چین «عمیقا» ابراز نگرانی کرد، دولت مرکزی در پکن گفت جلوی «یک فاجعه عظیم» را گرفته است.

کمیته مقابله با تبعیض نژادی ملل متحد، که دفتر آن در ژنو قرار دارد، در گزارشی که روز ۱۹ مرداد ماه منتشر شد، گفته بود دولت چین «منطقه خودگردان [شین‌جیانگ] ایغور را به چیزی تبدیل کرده شبیه یک اردوگاه بسیار بزرگ و مخفی»، چون آن‌طور که می‌گوید با «افراطی‌گری مذهبی» مقابله کند.

روزنامه دولتی گلوبال‌تایمز، در مقاله‌ای که ۲۱ مرداد ماه منتشر کرده، به گزارش کمیته ملل متحد واکنش نشان داده و می‌گوید دولت چین جلوی یک «فاجعه عظیم» را گرفته‌است.

به گزارش «رادیو آسیای آزاد» از آوریل سال ۲۰۱۷ به این سو، ایغورهایی که متهم به «داشتن دیدگاه‌های مذهبی افراطی» شده‌اند، در مکان‌های موسوم به «اردوگاه‌های بازآموزی» در بازداشت به‌سر می‌برند. دولت چین می‌گوید منطقه شین‌جیانگ با تهدیدهای امنیتی، به‌دلیل حضور گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرا و جدایی‌طلب روبه‌رو است و این گروه‌ها دست به توطئه زده، به تنش‌ها میان «ایغورها» و «هان‌ها» -از گروه‌های اصلی بومی در چین- می‌افزایند.

۰۳:۵۸ ۲۲.۵.۱۳۹۷

ده‌ها کشته و زخمی در انفجاری در ادلب سوریه

انفجاری در منطقه‌ای واقع در شمال سوریه دست‌کم ۳۹ کشته برجای گذاشته که ۲۱ تن از آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. دلیل انفجار هنوز مشخص نیست، اما برخی گزارش‌ها حاکی‌ست انفجار در محل نگهداری مهمات رخ داده‌است.

فعالان موسوم به «دفاع مدنی» که در مناطق تحت کنترل شورشیان حضور دارند به خبرگزاری‌ها گفته‌اند نخستین گروهی بودند که برای کمک به زخمی‌ها و آسیب‌دیدگان به محل وقوع انفجار رفته‌اند. به گفته آن‌ها این انفجار در روستای سرمدا، استان ادلب، در نزدیکی مرز ترکیه، رخ داده‌است.

۲۳:۰۸ ۲۱.۵.۱۳۹۷

مجازات «اهانت به سران کشورها» در لایحه جدید مطبوعات و خبرگزاری‌ها

هیات دولت ایران روز یکشنبه بخش‌های دیگری از لایحه مطبوعات و خبرگزاری‌ها را بررسی و تعدادی از مواد آن را تصویب کرد.

بر اساس یکی از بندهای این لایحه، «اهانت به سران کشورها و نمایندگان سیاسی کشورهای خارجی که در قلمرو خاک ایران وارد شده‌اند مشروط به رفتار متقابل آن کشورها» مشمول مجازات خواهد شد.

«ممنوعیت انتشار هرگونه مطلب خلاف واقع درباره اشخاص که به آبرو یا اعتبار آنها لطمه وارد کند، فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک در مورد اشخاص»، یکی دیگر از مواد مصوب در این جلسه بوده است.

از سوی دیگر، «انتشار مذاکرات جلسات علنی مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان، شوراهای عالی اعم از فرا قوه‌ای و غیر آنها» غیرقابل تعقیب خواهد بود.

لایحه یاد شده باید به مجلس شورای اسلامی فرستاده شود و پس از تصویب آن و تایید شورای نگهبان، تبدیل به قانون خواهد شد.

خبرهای مهم روز ۲۱ مرداد را در اینجا دنبال کنید.

XS
SM
MD
LG