لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۲

برهم صالح، رئیس‌جمهور جدید عراق شد

عملیات پلیس فرانسه علیه یک گروه شیعه «هوادار علی خامنه‌ای»

به گزارش خبرگزاری آلمان و منابع خبری فرانسوی، حدود ۲۰۰ نفر از مأموران پلیس فرانسه روز سه‌شنبه طی عملیاتی به بازرسی ۱۲ ساختمان یک گروه شیعی به نام «انجمن زهرای فرانسه» در شمال فرانسه اقدام کرده و چندین نفر را را نیز دستگیر کردند.

بنا بر گزارش‌ها، افراد بازداشت‌شده مظنون به حمل غیرقانونی سلاح‌های هستند. این گزارش‌ها می‌افزایند که در صفحه فیس‌بوک این گروه پرچم‌های یک گروه شیعه عراقی هوادار جمهوری اسلامی ایران و نقل قول‌هایی از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دیده می‌شود.

مقام‌های محلی بخش «گراند سینت» که این بازداشت‌ها در آن صورت گرفته می‌گویند که رهبران «انجمن زهرا» در فرانسه اعلام کرده‌اند که از «چندین سازمان تروریستی و جنبش‌هایی که با ارزش‌های جمهوری [فرانسه] مخالفت می‌کنند»، حمایت می‌کنند.

تعداد بازداشتی‌های روز سه‌شنبه این گروه در یک منبع سه نفر و در منبعی دیگر یازده نفر ذکر شده است.

زینب سکانوند اعدام شد

زینب سکانوند
زینب سکانوند

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، زینب سِکانوند که به اتهام قتل شوهرش در ۱۷ سالگی بازداشت شد، امروز صبح در زندان ارومیه اعدام شد.

عفو بین‌الملل می‌گوید خانم سکانوند در سال ۱۳۹۳ در حالی محاکمه شد که وکیل مدافع نداشت و پرونده مبتنی بر اعترافات وی است، اعترافاتی که بدون حضور وکیل مدافع اخذ شده‌است. فیلیپ لوتر، از مدیران بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل، در بیانیه‌ای گفته است که زینب سکانوند در جریان بازداشت توسط مردان بازجو شکنجه شده‌است.

عفو بین‌الملل پیشتر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده بود، خانم سکانوند مدعی شده که قبل از قتل همسرش، ماه‌ها از طرف او مورد آزار و اذیت فیزیکی و زبانی قرار گرفته بود و همسرش با طلاق هم موافقت نمی‌کرد.

اقدام به خودسوزی در مقابل شورای تهران ناکام ماند

به گزارش خبرگزاری‌ ایرنا، فردی که روز سه‌شنبه قصد داشت در مقابل ساختمان شورای اسلامی شهر تهران اقدام به خودسوزی کند با ورود عوامل شورا، شهرداری و برخی شهروندان ناکام ماند.

به نوشته ایلنا، این مرد حدوداً ۳۵ ساله، از اهالی چهارمحال و بختیاری، که کفن سفید بر تن داشت و با خود یک پیت ۲۰ لیتری بنزین همراه داشت در مقابل ساختمان شورای شهر، روی خود بنزین ریخته و در حال فریاد زدن بود اما قبل از آنکه فندک خود را روشن کند، با دخالت مردم و مأموران شهرداری تهران متوقف شد.

بنا بر این گزارش دلایل این فرد برای این اقدام هنوز مشخص و گزارش نشده‌است. این فرد به داخل ساختمان شهرداری هدایت شده و مسئولان این نهاد درحال پیگیری دربارهٔ علت این اقدام هستند. ساختمان شورا و شهرداری در کنار همدیگر در خیابان بهشت واقع شده‌است.

رد پای «ایرانی‌ها» در پرونده پول‌شویی در ترکیه

تلویزیون سی‌ان‌ان ترک روز سه‌شنبه از صدور حکم بازداشت ۴۱۷ نفر در پرونده پول‌شویی در کشور ترکیه خبر داد.

این افراد متهم هستند که ۲.۵ میلیارد لیر ترکیه معادل نیم میلیارد دلار را به بانک‌های خارج از این کشور منتقل کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از سی‌ان‌ان، در این پرونده قید شده است که این پول تماما به حساب‌هایی در آمریکا منتقل شده که «به ایرانی‌ها در آمریکا» تعلق دارد.

تعداد حساب‌های بانکی بیش از ۲۸ هزار قید شده است.

مقامات دولتی و قضایی ترکیه هنوز به این گزارش واکنشی نداشته‌اند.

دلار ۱۳۱۰۰ تومان، سکه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان

در نخستین ساعات صبح سه‌شنبه بهای دلار آمریکا در بازار غیررسمی ایران در کانال ۱۵ هزار تومانی، ۱۵۶۵۰ تومان و ساعاتی بعد ۱۳۱۰۰ تومان ثبت شد.

در وب‌سایت‌هایی که نرخ غیررسمی ارزهای خارجی را منعکس می‌کنند، بهای هر یورو به پول ایران ۱۸۱۰۰ تومان ثبت شده است.

قیمت هر سکه بهار آزادی هم چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قید شده است.

جلسه «غیرعلنی» مجلس ایران درباره حادثه اهواز

خبرگزاری مهر از ایران گزارش می‌دهد که ساعتی قبل جلسه «غیرعلنی» مجلس شورای اسلامی با دستورجلسه بررسی حادثه مرگبار اهواز آغاز شد.

مهر می‌نویسد: «قرار است در این جلسه وزیر کشور، وزیر اطلاعات، فرماندهان ارتش و سپاه پاسداران به صورت جداگانه گزارش‌هایی در مورد حادثه تروریستی اهواز ارائه دهند.»

ریاست این جلسه را علی لاریجانی بر عهده دارد.

نمایندگان مجلس در حالی که شنونده گزارش‌های مقامات رسمی جمهوری اسلامی در این باره خواهند بود که چند تن از آنها در روزهای اخیر به شکل مدیریت رژه اهواز و اتفاقات پس از آن به‌شدت انتقاد کرده‌اند.

انتقاد پنتاگون از رفتار «ناایمن» نیروی دریایی چین

مقامات دفاعی آمریکا نیروی دریایی چین را متهم کردند که در هفته جاری یک ناوچه چینی در رفتاری «ناایمن» و خطرناک در دریای چین جنوبی به یک ناو آمریکایی بیش از حد نزدیک شده است.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نقل از مقامات پنتاگون گزارش داد که این ناوچه چینی «مانوری ناایمن و غیرحرفه‌ای» داشته و تا حدود «۲۰ متری» ناو آمریکایی نیز نزدیک شده است.

به گفته این مقامات، ناو آمریکایی «برای جلوگیری از برخورد و تصادف» مجبور به تغییر مسیر شده است.

چین این منطقه از دریای چین جنوبی را متعلق به خود می‌داند و آمریکا را متهم کرده است که حضور ناو آمریکایی لطمه‌ای به «تمامیت ارضی» این کشور بوده است.

این خبر در روز دوشنبه و یک روز پس از آن منتشر می‌شود که سفر جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، به چین لغو شد.

شمار نظامیان کشته‌شده روس در سوریه «به ۱۱۲ تن رسیده است»

رئیس کمیته دفاعی پارلمان روسیه می‌گوید از زمانی که کشورش مستقیما وارد جنگ داخلی سوریه شده تا کنون، ۱۱۲ تن از نیروهای نظامی خود را از دست داده‌است. تقریبا نیمی از قربانیان در دو واقعه هوایی کشته شده‌اند.

ویکتور بوندارف، رئیس کمیته امنیتی و دفاعی شورای فدراسیون روسیه، در اظهاراتی که خبرگزاری‌های روسیه به تازگی بازتاب داده‌اند، شمار پرسنل نظامی کشته‌شده کشورش در پیوند با جنگ داخلی سوریه، را ۱۱۲ نفر عنوان کرد.

تقریبا نیمی از این افراد در جریان دو واقعه هوایی کشته شده‌اند: سرنگون‌شدن ایلوشین-۲۰ در شامگاه ۲۶ شهریور و در جریان حمله هوایی اسرائیل به لاذقیه، و سقوط هواپیمای مسافربری نظامی آنتونوف ۲۶ در زمستان گذشته.

در جریان سرنگونی ایلوشین ۱۵ پرسنل نظامی کشته شدند و در سقوط آنتونوف که راهی سوریه بود ۳۹ تن جان خود را از دست دادند.

نخستین گزارش جاوید رحمان در مورد ایران

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران که در تیر ماه برای این مقام برگزیده شد، در نخستین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، از تهران خواسته‌است به ممنوعیت سفر گزارشگر ویژه پایان داده و به او اجازه ورود دهند.

گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران در گزارش نخست خود بر قصدش برای ایجاد مذاکراتی سازنده با مقام‌های جمهوری اسلامی، در جهت اجرای وظایفی که دارد، تاکید کرده‌است.

او با استقبال از وجود روحیه تعامل در پی دیدارش با نماینده جمهوری اسلامی، می‌گوید سفر احتمالی به ایران، برپایه ارتباطات و تماس‌های بدون مانع، اهمیت به‌سزایی دارد و به افزایش تعاملات بین گزارشگر ویژه و مقام‌های مسئول در امور حقوق بشر در جمهوری اسلامی، می‌انجامد.

جاوید رحمان در نخستین گزارش خود، با مروری بر گزارش‌های پیشین از سوی سازمان ملل و نهادهای ناظر، بار دیگر شماری از نگرانی‌های موجود در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران را برشمرده‌است: از جمله این موارد نقض حق حیات (اعدام‌ها)، به‌طور مشخص اعدام متهمان نوجوان، شکنجه، حق آزادی تجمع، آزادی بیان و عقیده، حقوق زنان، تبارها و باورمندان به دین‌ها و آیین‌های مختلف، به شمار می‌روند.

او در عین حال خواستار توجه و مذاکره در مورد مسائل دیگری که موجب نگرانی ناظران حقوق بشر است، شده؛ از جمله نقض حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، وضعیت مدافعان حقوق بشر، وضعیت زندانیان دوتابعیتی و یا اتهام‌های مربوط به اعدام‌های دست‌جمعی در دهه ۱۳۶۰.

سخنگوی وزارت بهداشت: ۴۲ فوتی و مرگ مغزی به دلیل مسمومیت‌ الکلی

سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز دوشنبه ۹ مهرماه از مرگ حداقل ۴۲ نفر در اثر مصرف مشروبات مسموم طی سه هفته اخیر در پنج استان ایران خبر داده است.

به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی گفته است: «از ۱۶ شهریور تا هشتم مهر ماه ۴۶۰ نفر به دلیل مسمومیت با الکل به مراکز درمانی البرز، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خراسان و هرمزگان مراجعه کردند. از این تعداد۴۲ نفر فوتی و یا مرگ مغزی داشته‌ایم که ۹۳ درصد فوتی‌ها مرد بوده‌اند. جوان‌ترین فوتی یک خانم ۱۹ ساله و مسن ترینش یک آقای ۵۷ ساله بوده است.»

برخی از گزارش ها حاکی است، با توجه به سقوط ارزش پول ملی ایران در مقابل ارزهای دیگر به ویژه دلار، بهای تمام شده مشروبات الکلی قاچاق در داخل کشور به شدت افزایش یافته و مصرف‌کنندگان به تهیه نوشیدنی‌های الکلی دست‌ساز و خانگی و حتی مصرف الکل طبی روی آورده‌اند که در مورد سلامت این محصولات اطمینانی وجود ندارد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG