طالبان از مرگ جلالالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، خبر داد
گروه طالبان افغانستان روز سهشنبه اعلام کرد که جلالالدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، در این کشور «به دنبال یک بیماری طولانی» درگذشته است.
این گروه اعلام کرد که جلالالدین حقانی، یکی از قدرتمندترین رهبران شبهنظامی در افغانستان، «پس از دست و پنجه نرم کردن با بیماری» درگذشته و در همین کشور به خاک سپرده شده است.
حقانی چندی پیش رهبری گروه را به پسرش سراجالدین سپرد که هماکنون دستیار رهبر گروه طالبان افغانستان است.
آغاز نشست مجلس خبرگان برای «پیگیری مطالبات» رهبر جمهوری اسلامی
پنجمین اجلاس دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری روز سهشنبه ۱۳ شهریور آغاز بهکار کرد. سخنگوی این مجلس گفته است، «محور اصلی» اجلاس این نهاد، «پیگیری مطالبات» رهبر جمهوری اسلامی «درباره وضع اقتصادی کشور و حل مشکلات معیشتی» است.
در آغاز این اجلاس، احمد جنتی، رئیس آن بدون نام بردن از فرد یا افرادی گفته برخی گفته «به دنبال آماده کردن شرایط برای دیدار مستقیم مسئولان ایرانی با طرف آمریکایی در سفر آتی به نیویورک هستند». اشاره او سفر مقامهای ایرانی برای شرکت در نشست همگانی ملل متحد است.
او -باز هم بدون نام بردن از فرد یا افراد خاصی- افزوده «برخی میخواهند ناکارآمدیها را گردن رهبر انقلاب بیاندازند» و «این خط نیز از غرب هدایت میشود».
صادق لاریجانی و علی لاریجانی، روسای قوههای قضائیه و مقننه از دیگر سخنرانان اصلی این اجلاس هستند.
پیش از این سخنگوی مجلس خبرگان گفته بود از حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، برای شرکت در این اجلاس دعوت شده اما او نپذیرفته است.
همسر نسرین ستوده «تهدید به بازداشت شدهاست»
رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر که خود در حال حاضر در زندان است، میگوید فردی با او تماس تلفنی گرفته و گفته اگر به وزارت اطلاعات نرود، بازداشت میشود.
آقای خندان ۱۲ شهریور ماه در صفحه فیسبوک خود نوشته است «شخصی امروز با موبایلام تماس گرفت و گفت که از وزارت اطلاعات تماس میگیرد. او گفت که باید فردا به آنجا بروم».
همسر خانم ستوده افزوده «از آنجا که هیچ شخص و نهاد دیگری غیر از مقام قضایی آن هم کتبا و با ذکر دلایل و اتهامات، حق ندارد افراد را تحت تعقیب قرار دهد؛ حدود قانونی را به ایشان یادآور شدم. متاسفانه در پاسخ به اعتراض من، گفت که: "پس دستگیر میشوی"».
نهادهای قضائی و امنیتی ایران هنوز واکنشی به این گفتهها نشان ندادهاند.
واکنشها پس از انتشار فیلم بریدهشدن گوش یک کودک کار در تهران
در پی انتشار کلیپ و گزارشها در مورد بریدهشدن گوش یک کودک کار در تهران «توسط ماموران شهرداری»، مقامهای دولتی ایران واکنش نشان دادهاند.
اسحاق جهانگیری، معاون رئیسجمهوری ایران، از وزیر اطلاعات، فرمانده نیروی انتظامی و شهردار تهران خواسته است «فورا و با جدیت مجرم را شناسایی» و به قوه قضائیه معرفی کنند.
آقای جهانگیری در نامهای نوشته «خبر بریدن گوش فرزند عزیزمان بسیار دردناک و نگرانکننده است».
شهرداری منطقه ۳ تهران، محلی که واقعه رخ داده، نیز به موضوع واکنش نشان داده است و معاون خدمات شهری آن گفته «از شهروندان درخواست میکنیم به نیروهای شهرداری برای یافتن این کودک کمک کنند تا ابعاد موضوع روشن شود و با متخلفان احتمالی علاوه بر برخورد اداری، برخورد قضایی صورت گیرد».
به گفته این مقام شهرداری کودکی که مورد این حمله قرار گرفته هنوز پیدا نشدهاست.
در ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده یک نوجوان زبالهگرد در منطقه ۳ تهران میگوید ماموران شهرداری گوش او را بریدهاند. او در این فیلم با گوشی که ظاهرا بخیه خورده و پانسمان شده میگوید «با تیغ» و «به خاطر (جمعآوری) آشغال» گوش او را بریدهاند.
مذاکرات دولت و شورشیان یمنی در ژنو برگزار میشود
فرستادگان شبهنظامیان حوثی، و دولت یمن، روز پنجشنبه در ژنو گرد میآیند تا دور تازهای از مذاکرات در مورد بحران آن کشور را انجام دهند.
با این حال رسانهها و خبرگزاریهای بینالمللی میگویند امید چندان زیادی به اینکه گام چشمگیری در این مذاکرات برداشته شود وجود ندارد.
دولت یمن از حمایت ائتلافی به رهبری عربستان برخوردار است و حوثیها از حمایت جمهوری اسلامی.
این نخستین بار از سال ۲۰۱۶ به این سو است که نمایندگان دولت عبد ربه منصور هادی و نمایندگان حوثیها گرد هم میآیند. واپسین دیدار دو طرف به مذاکرات سه ماهه در کویت باز میگردد که در سال ۲۰۱۶ انجام شد و در نهایت نیز نتیجهای نداشت.
در هر صورت آنطور که وزیر خارجه یمن به خبرگزاری فرانسه گفته احتمال اینکه در نشست ژنو دو طرف به صورت رو در رو دیدار کنند نیز بسیار کم است.
از سوی دیگر حامیان اصلی طرفهای درگیر در یمن نیز در نشست ژنو شرکت نمیکنند.
مذاکرات ژنو تحت هدایت و رهبری سازمان ملل برگزار میشود و مارتین گریفین فرستاده این نهاد در امور یمن نیز در آن حضور خواهد داشت.
رویترز: پالایشگاههای دولتی هند به خرید نفت از ایران ادامه میدهند
خبرگزاری رویترز دوشنبه ۱۲ شهریور به نقل از منابع مطلع گزارش داد، به دنبال قطع همکاری «شرکت کشتیرانی هند» با ایران به دلیل نگرانی از تحریمهای آمریکا، دولت هند به پالایشگاههای دولتی این کشور اجازه داده است تا با استفاده از نفتکشها و بیمههای ایرانی به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
رویترز میگوید، اقدام تازه دولت هند مشابه اقدامی است که چین انجام داده است و خریداران چینی اکنون کل نفت خام خریداری شده خود از ایران را از طریق شناورهای «شرکت ملی نفتکش ایران» انجام میدهند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ۱۸ اردیبهشت تصمیم خروج واشینگتن از توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام را اعلام کرد. دونالد ترامپ همچنین اعلام کرد که تحریمها علیه ایران را باز میگرداند. مرحله اول تحریمهای آمریکا ۱۳ مرداد اجرا شد و قرار است دور دوم تحریمها که عمدتاً صنعت نفت ایران را هدف میگیرد، از ۱۳ آبان به اجرا گذاشته شود، مقامهای آمریکایی میگویند که در تلاشند تا آن زمان، صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
به دنبال خروج آمریکا از برجام، مقامهای این کشور اعلام کردند «هر کس با ایران دادوستد کند، با ایالات متحده معاملهای نخواهد داشت.»
ترامپ: جان کری در فکر ریاستجمهوری است
رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت که جان کری، وزیر خارجه سابق ایالات متحده، خود را برای رقابت با وی در انتخابات ریاستجمهوری آماده میکند.
دونالد ترامپ در توئیتی نوشت: «میبینم که جان کری، پدر توافق هستهای لغو شده ایران، در فکر ریاستجمهوری است. من باید خیلی خوششانس باشم- هرچند در حال حاضر زمین بازی خیلی آماده به نظر میرسد- برای من!»
آقای ترامپ از مخالفان اصلی توافق هستهای با ایران موسوم به برجام است و روز ۱۸ اردیبهشت آمریکا را از این توافق بیرون کشید. وی بارها از برجام به عنوان «بدترین توافق» یاد کرد و آن را دستپخت جان کری دانست.
آقای کری از چهرههای شاخص حزب دمکرات است و در سال ۲۰۰۴ رقیب جرج بوش پسر در انتخابات ریاستجمهوری بود ولی شکست خورد. وی هنوز در مورد نامزدی در انتخابات سال ۲۰۲۰ واکنش نشان نداده است.
نتانیاهو: برجام ما را به جهان عرب نزدیک کرد
نخستوزیر اسرائیل میگوید که توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران موسوم به برجام، «از هر نظر توافق بدی بود، به جز یک مورد - این توافق ما را به صورت بیسابقهای به جهان عرب نزدیک کرد».
بنیامین نتانیاهو دوشنبه شب در توئیتی نوشت: «یکی از اهداف ما ادامه این روند است. عادیسازی تدریجی روابط با کشورهای مرکزی در جهان عرب بسیار مهم است».
نخستوزیر اسرائیل همراه با آمریکا و عربستان از مخالفان اصلی برجام به شمار میروند. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز ۱۸ اردیبهشت این کشور را از برجام خارج کرد.
اسرائیل و آمریکا با سیاست همراهی اروپا با برجام نیز مخالفت کرده و گفتهاند که ادامه همکاری آنها با تهران، پیام بدی به جمهوری اسلامی میفرستد.
صفحه خبرخوان روز دوشنبه ۱۲ شهریور را میتوانید اینجا بخوانید.