پومپئو: خرید نفت ایران موضوع اصلی مذاکرات پیشرو با هند نیست
وزیر خارجه آمریکا که همراه وزیر دفاع کشورش برای دیدار با مقامهای دهلی نو، روز پنجشنبه وارد هند میشود، میگوید خرید نفت ایران و موشکهای روسیه، بخشی از مذاکرات و روابط با هند را تشکیل میدهد، اما موضوع اصلی گفتوگوهای پیشرو نیست.
پومپئو گفته مسائلی هستند که از نظر راهبردی اولویت دارند و مربوط به دههها روابط دو کشور خواهند شد: «اینها مسائلی هستند که من و وزیر دفاع، متیس، به آنها میپردازیم. نه اینکه آن موضوعات دیگر مهم نیست، اما آنها بخشی از ارکان روابط دو کشور نیستند».
خبرگزاری رویترز روز ۱۲ شهریور به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود که دولت هند به پالایشگاههای دولتی خود اجازه داده است با استفاده از نفتکشها و بیمههای ایرانی به خرید نفت از ایران ادامه دهند.
رسانههای هندی طی روزهای گذشته این موضوع را مطرح کرده بودند که در جریان دیدارهای موسوم به ۲+۲ میان وزیران خارجه و دفاع دو کشور، مطرح میشوند.
روند تائید نامزد دیوان عالی آمریکا «با جنجال» آغاز شد
نشست سنای ایالات متحده برای بررسی و تائید نامزدی برت کاونا، نامزد منتخب دونالد ترامپ برای عضویت در دیوان عالی، با جنجال، آغاز شد.
دمکراتها شدیدا به جمهوریخواهان اعتراض کردهاند که چرا مانع از انتشار اسناد مربوط به گذشته کاری کاونا در کاخ سفید شدهاند. یک معترض که در جلسه سنا فریاد سر داده نیز بازداشت شدهاست. از سوی دیگر یک سناتور جمهوریخواه معترضان را به بروز رفتارهای «اوباشگونه» متهم کردهاست.
دونالد ترامپ، برت کاونا، چهرهای محافظهکار را برای جایگزینی در کرسی خالی دیوان عالی کشور معرفی کردهاست.
دیوان عالی آمریکا، عالیترین نهاد قضائی آن کشور و مرجع تفسیر قانون اساسی ایالات متحده است. این نهاد از ۹ قاضی تشکیل میشود و با بازنشستگی قاضی آنتونی کندی، یکی از کرسیهای آن خالی مانده بود.
نشست و پرسش و پاسخهای سنا چهار روز طول خواهد کشید.
در اجلاس ایران، ترکیه و روسیه «احتمالا در مورد وضعیت ادلب تصمیمگیری میشود»
خبرگزاری فرانسه میگوید انتظار میرود در نشست پیشروی سران ایران، ترکیه و روسیه در مورد سوریه که قرار است در ایران برگزار شود، در مورد سرنوشت و وضعیت استان ادلب، واپسین منطقه عمده تحت کنترل شورشیان سوری، تصمیمگیری شود.
طی روزهای اخیر گزارشهایی در مورد آمادگی گسترده نیروهای دولتی سوریه و متحدانش برای حمله به شورشیان و بازپسگیری منطقه منتشر شده است.
کشورهای غربی در مورد وقوع یک فاجعه انسانی در صورت عملیات نظامی حکومت سوریه در این منطقه هشدار دادهاند.
سازمان ملل نیز در این مورد هشدار داده و میگوید این حمله ممکن است به «بدترین فاجعه» در جریان جنگ داخلی سوریه تبدیل شود.
نشست تازه سران سه کشور در این شرایط است که برگزار میشود؛ آنهم در حالیکه ایران و روسیه مهمترین حامیان بشار اسد هستند و ترکیه حامی شماری از شورشیان که برخی از آنها در ادلب حضور دارند.
خبرگزاری فرانسه میگوید ترکیه دستکم ۱۲ «پایگاه نظارتی» در ادلب دارد.
توفان استوایی در ژاپن دستکم ۹ کشته برجای گذاشت
توفند «جبی» با بادهایی که سرعت آنها از ۲۰۰ کیلومتر در ساعت فراتر رفته به ژاپن رسیدهاست. این توفان بیسابقه در ۲۵ سال گذشته تا کنون دستکم ۹ کشته برجای گذاشته و حمل و نقل هوایی را مختل کردهاست.
توفان جبی ظهر روز سهشنبه، نخست به کرانه غربی ژاپن رسید؛ با بادهایی که سرعت آنها به ۲۱۶ کیلومتر در ساعت میرسیدند.
از سال ۱۹۹۳ به این سو، نخستین بار است که توفانی در جزیرههای اصلی ژاپن عنوان «خیلی قوی» به خود میگیرد. در سال ۱۹۹۳ توفان تابستانی جان ۴۸ نفر را در ژاپن گرفت.
اسپانیا فروش بمب به عربستان سعودی را متوقف کرد
وزارت دفاع اسپانیا روز سه شنبه گفت این کشور ارسال بمب به عربستان سعودی را به خاطر نگرانی در مورد استفاده از این تسلیحات در جنگ یمن متوقف کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز عفو بین الملل و سایر گروههای مدافع حقوق بشر فروش تسلیحات از سوی کشورهای غربی به عربستان سعودی و متحدانش را که در جنگ یمن به کار گرفته می شود محکوم کرده اند.
طبق آمارهای سازمان ملل متحد تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر در این جنگ کشته شده و ۸.۴ میلیون نفر با خطر قحطی و گرسنگی روبرو هستند.
شبکه خبری اسپانیایی کادنا سر گزارش داد وزارت دفاع اسپانیا روند لغو قراردادی بین دولت سابق این کشور و عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ برای فروش ۴۰۰ بمب هدایت شونده لیزری را آغاز کرده است.
ترامپ ریاست نشست شورای امنیت درباره ایران را برعهده میگیرد
نماینده ایالات متحده روز سهشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور، قرار است ریاست یک نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران را بر عهده گیرد.
نیکی هیلی گفته که این نشست اواخر ماه سپتامبر برگزار میشود.
وی که کشورش ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، گفته که هدف از تشکیل این جلسه بررسی نحوه اعمال فشار بیشتر بر ایران به خاطر نقض قطعنامههای سازمان ملل است.
نماینده دائم آمریکا با متهم کردن ایران به «حمایت از تروریسم، آزمایشهای موشکی بالستیک و فروش سلاح به حوثیهای یمن»، این اقدامات را نقض قطعنامههای شورای امنیت و تهدیدی علیه منطقه خاورمیانه دانسته است که «جامعه بینالمللی باید درباره آنها صحبت کند».
خانم هیلی گفته است که اگر حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران،بخواهد میتواند در این نشست حضور یافته و سخنرانی کند.
لوگوی ۶۱ ساله کفش ملی تغییر کرد
مرجان حاجی رحیمی، خبرنگار، در صفحه توئیتر خود خبر داده که لوگوی ۶۱ ساله کفش ملی تغییر کرده است.
وی پرسیده است: «لوگوی ۶۱ ساله کفش ملی چه ایرادی داشت که اونو عوض کردید؟ نکنه فکر کردید با تغییر لوگو کیفیت کفشها نیز بهتر میشود؟»