لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۲۰

انتقاد دیپلمات ارشد کره شمالی از بولتون؛ بولتون: ما یک نشانه جدی لازم داریم


جان بولتون گفته کره شمالی باید یک نشانه واقعی بروز دهد
جان بولتون گفته کره شمالی باید یک نشانه واقعی بروز دهد

پس از مصاحبه جان بولتون با شبکه خبری بلومبرگ و تاکید او بر لزوم ارائه یک «نشانه واقعی» از سوی کره شمالی در مورد پاکسازی سلاح‌های اتمی، یکی از مذاکره‌کنندگان ارشد کره شمالی این اظهارات را محکوم کرده‌است.

مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنج‌شنبه گذشته در مصاحبه‌ای با شبکه بلومبرگ، گفت «به نظر من کره شمالی باید یک نشانه واقعی بروز دهد که ثابت کند تصمیم راهبردی گرفته تا سلاح‌های اتمی خود را از میان بردارد».

جان بولتون با اشاره به استقبال دونالد ترامپ از برگزاری دور سوم مذاکرات با کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، گفته است «رئیس‌جمهوری آمادگی کامل دارد که در مذاکرات سوم شرکت کند؛ در صورتی که بتواند به یک توافق واقعی برسد».

آقای ترامپ ۲۴ فروردین ماه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته بود «روابط شخصی» او و رهبر کره شمالی «بسیار خوب» است، و برگزاری نشست سوم با کیم جونگ‌اون «برای درک این موضوع که هر یک کجا ایستاده‌ایم» ایده خوبی‌ست.

مشاور ترامپ از اظهار نظر قطعی در مورد این‌که آیا پیشرفتی در مذاکرات با پیونگ‌یانگ صورت گرفته، خودداری کرده‌است.

چندی پس از این اظهارات یک مقام ارشد تیم مذاکره‌کننده کره شمالی از بولتون انتقاد کرده‌است.

چوی سان‌هوی، معاون اول وزیر خارجه کره شمالی و عضو هیئت مذاکره‌کننده، به خبرگزاری رسمی کشورش گفته است «ما هرگز توقع نداشتیم که (جان) بولتون اظهار نظر معنی‌داری بکند، اما حداقل بهتر است زمینه‌ها برای گفت‌وگوها بین مقام‌های ارشد در ارتباط با سومین دور از مذاکرات، را از بین نبرد».

خانم چوی افزوده است «سخنان او چندان افسون‌کننده نیست و تیره و تار به نظر می‌آید».

اظهارات این مقام کره شمالی پس از آن است که یک دیپلمات دیگر کره شمالی در مورد مایک پومپئو سخنانی را مطرح کرده بود که آن‌ها نیز با واکنش وزیر خارجه آمریکا روبه‌رو شدند.

مسئول امور آمریکا در وزارت خارجه کره شمالی روز پنجشنبه گفته بود دیگر حاضر به گفت‌وگو با آقای پومپئو نیست و «فرد بالغ‌تری دراین مذاکرات باید جای او را بگیرد».

وزیر خارجه آمریکا اما تاکید کرده او همچنان مسئول پیش‌برد مذکرات است و تغییری نیز در این روند صورت نگرفته‌است.

مایک پومپئو گفته فشارها بر کره شمالی تا زمانی که «تمامی تسلیحات کشتار و تخریب جمعی، برنامه‌ها و تاسیسات موشکی بالستیک» را کنار نگذارند، ادامه خواهد داشت.

رهبران آمریکا و کره شمالی تا کنون دو بار رو در رو مذاکره کرده‌اند. هدف از این مذاکرات پاکسازی شبه‌جزیره کره از سلاح‌های اتمی‌ست. نخستین دور در سنگاپور با دستیابی به توافقی کلی برای گام برداشتن در این مسیر، در سال گذشته صورت گرفت. دومین دور در هانوی، بدون دستیابی به توافقی مکتوب به پایان رسید.

مقام‌های ارشد آمریکا و کره شمالی هرچند تاکید کرده‌اند به مذاکرات و تلاش‌ها برای رسیدن به توافق ادامه می‌دهند، اما رسما یا تلویحا از وجود اختلافاتی در زمینه نحوه خلع سلاح اتمی و رفع تحریم‌ها سخن گفته‌اند.

ایالات متحده همچنان پی‌گیر سیاستی‌ست که رفع تحریم‌ها را موکول به برچیدن سلاح‌های اتمی و موشک‌های بالیستیک می‌کند و خواستار اقداماتی فراگیر و به گفته واشینگتن «جدی» در این مسیر است. کره شمالی نیز نارضایتی خود را از سبک نشدن تحریم‌ها و برخی سیاست‌های جاری واشینگتن، مانند ادامه وضعیت آتش‌بس در شبه‌جزیره -به‌جای دستیابی به یک پیمان صلح- پنهان نکرده‌است.

یون‌هاپ، رویترز، بلومبرگ، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG