لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۵

سفر مقام‌های سئول به واشینگتن برای اعلام نتیجه مذاکرات با رهبر کره شمالی


در این تصویر که خبرگزاری دولتی کره جنوبی در اختیار رسانه‌ها گذاشته: مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی (راست)
در این تصویر که خبرگزاری دولتی کره جنوبی در اختیار رسانه‌ها گذاشته: مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری کره جنوبی و رهبر کره شمالی (راست)

دو مقام ارشد دولت کره جنوبی که اخیرا با رهبر کره شمالی دیدار کرده‌اند، برای اعلام نتیجه مذاکرات، راهی واشینگتن می‌شوند. هم‌زمان شماری از مقام‌های آمریکایی این احتمال را مطرح کرده‌اند که کره شمالی به‌دنبال خرید زمان برای پیش‌روی در برنامه نظامی است.

چانگ ای‌یانگ، رئیس دفتر امنیت ملی نهاد ریاست‌جمهوری، و سا هون، رئیس سازمان اطلاعاتی کره جنوبی، موسوم به «سرویس اطلاعات ملی»، روز دوشنبه گذشته به کره شمالی سفر کردند.

آن‌ها علاوه بر دیدار با مقام‌های ارشد کره شمالی، با رهبر آن کشور نیز دیدار و گفت‌وگو کردند. همان‌طور که از قبل نیز اعلام شده بود، این هیئت اکنون به ایالات متحده سفر می‌کند تا نتیجه مذاکرات را در اختیار مقام‌های واشینگتن بگذارد.

بنا بر گزارش‌ها، آقایان «چانگ» و «سا»، قرار است با مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا ژنرال مک‌مستر، و رکس تیلرسون، وزیر خارجه دیدار کنند. احتمال دارد این دو تن دیدارهایی نیز با دونالد ترامپ و مایک پنس، رئیس‌جمهوری و معاون او داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره جنوبی، رئیس دفتر امنیت ملی نهاد ریاست‌جمهوری کره جنوبی از رهبر کره شمالی، کیم جونگ‌اون، نقل کرده‌است که پیونگ‌یانگ «آماده است تا تمامی اقدامات تحریک‌آمیز خود، از جمله آزمایش موشک‌های بالیستیک، را در زمانی که گفت‌وگوهای احتمالی با آمریکا جریان دارد، متوقف کند».

با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از شماری از مقام‌های دولتی ایالات متحده می‌گوید، واشینگتن احتمال اینکه کره شمالی اساسا به‌دنبال خرید زمان باشد را محتمل می‌داند. این مقام‌ها به رویترز گفته‌اند حتی اگر کره شمالی تمامی آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی خود را معلق کند، باز هم ممکن است به پیش‌روی در زمینه‌های فنی، برای نمونه ساخت حامل موشک‌های اتمی، قطعات این موشک‌ها و یا سامانه‌های پرتاب‌گر ادامه دهد.

خبرگزاری ژاپنی «کیودو» نیز می‌گوید توکیو به‌دنبال ایجاد زمینه‌ای برای بازرسی‌های بین‌المللی از تاسیسات هسته‌ای کره شمالی‌ست، تا گفته‌ها و اظهارات رهبر آن کشور قابل راستی‌آزمایی باشد.

مقام‌های دولتی به این خبرگزاری گفته‌اند ژاپن می‌خواهد بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه بازدید از تاسیسات کره شمالی، به‌ویژه تاسیسات مشهور «یانگ‌بیان» را پیدا کنند.

بازرسان بین‌المللی از سال ۲۰۰۹ به این سو به‌طور مستقیم قادر به بازدید و بازرسی تاسیسات اتمی نبوده‌اند. کیودو تاکید کرده خواست ژاپن برای بازدید از تاسیسات، نشان‌دهنده نارضایتی توکیو از اعلام «تعلیق» فعالیت‌های هسته‌ای و نظامی کره شمالی توسط رهبر آن کشور است.

ژاپن موضع نسبتا تندی در قبال مذاکرات با کره شمالی دارد. این در حالی‌ست که دولت لیبرال کره جنوبی به رهبری مون جه‌این، که سال پیش بر سر کار آمده، موضع ملایم‌تری را در پیش گرفته تا روزنه‌ای برای مذاکرات با کره شمالی باز شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه در واکنش به وعده کره شمالی و اعلام آمادگی برای مذاکره با آمریکا گفته بود واشینگتن «آماده است با قاطعیت در هر دو جهت اقدام کند». او «احتمال پیشرفت» را بالا دانست ولی در عین حال گفت که هنوز باید محتاط بود.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری دولتی کره جنوبی، رویترز، کیودو|ت.ت|خ.ک|
XS
SM
MD
LG