لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۱۶

نوبخت: در مسائل اقتصادی با آمریکا محدودیتی نداریم


محمدباقرنوبخت، سخنگوی دولت حسن روحانی
محمدباقرنوبخت، سخنگوی دولت حسن روحانی

محمدباقر نوبخت،سخنگوی دولت روحانی،روز یکشنبه،در گفتگو با شبکه خبری العالم گفت: «در مسائل اقتصادی با آمریکا محدودیتی نداریم.»

وی افزود «روابط سیاسی ما با این کشور تعریف شده و نیازمند تغییرات بنیادین در سیاست آن‌هاست، اما در خصوص مسائل اقتصادی هیچ محدودیتی نداریم که البته اولویت آن بیشتر در زمینه سرمایه‌گذاری و واردات تکنولوژی روز است.»

این سخنان در حالی بیان می شود که محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران،در آبان ماه، با صدور بخشنامه‌ای به‌طور رسمی ممنوعیت واردات کالاهای مصرفی آمریکا را اعلام کرد.

باوجود لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای، آمریکا اعلام کرده است که تحریم‌های دیگر در ارتباط با «تروریسم» و حقوق بشر علیه ایران همچنان پابرجاست.

محمدباقر نوبخت همچنین از سیاست دولت در ارتباط با امضای قراردادها و تفاهم نامه‌ها با فرانسه و ایتالیا نیز دفاع کرده و افزوده «همانگونه که ایران با فرانسه برای خرید هواپیما از شرکت ایرباس توافق کرده است، توافق با شرکت بوئینگ در آینده نیز دور از دسترس نیست.»

آزادی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی‌های مسدود شده

سخنگوی دولت حسن روحانی از آزادی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی‌های مسدود شده ایران پس از آغاز اجرای برجام و رفع برخی تحریم‌ها خبر داده است.به گفته آقای نوبخت، دولت از این مبلغ فقط حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلاربه دولت اختصاص می‌باید.

به گزارش رسانه‌های ایران، آقای نوبخت تاکید کرده که این مبلغ پس از آغاز اجرای برجام در ۲۶ دی ماه، اکنون به‌طور کلی آزاد شده است.

او سپس توضیح داده که این دارایی‌ها به شکل ارز است و بخشی از آن متعلق به خود دولت، بخشی از ذخایر بانک مرکزی و قسمتی به صندوق توسعه ملی و یک بخش دیگر هم به بانک‌ها و شرکت‌های دولتی تعلق دارد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمدباقرنوبخت، سهم دولت را از این مبلغ « فقط شش تا هفت میلیارد دلار»اعلام کرده و گفته است که بیشترین اموال آزاد شده، متعلق به بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی است.

سخنگوی دولت همچنین گفته است که از این مبلغ، مقداری که مورد نیاز است به داخل منتقل شود و بقیه همانطوری که پول در آمدهای نفتی در حساب‌های دولت در خارج از کشور واریز می‌شود، در آن حساب‌ها نگه داری خواهد شد و از همانجا در مبادلات بانکی بکار می‌رود.

میزان پول آزاد شده ایران و اینکه این مبلغ به‌دست چه کسانی می‌رسد و صرف چه اموری خواهد شد، موضوع بحث‌های زیادی در آمریکا و در داخل ایران بوده است.

در داخل ایران نیز، اصولگرایان مخالف دولت، از پس از اجرای برجام با اشاره به سخنان آیت الله خامنه‌ای، دولت را متهم به استفاده از این منابع مالی برای واردات کالاهای مصرفی و گشودن راه «نفوذ» غرب در ایران می‌کنند.

این حملات پس از سفر اخیر حسن روحانی به ایتالیا و فرانسه و امضای قراردادها و تفاهم نامه‌های اقتصادی، از جمله خرید هوایپمای ایرباس، شدت گرفته است.

از جمله، به نوشته روزنامه «آرمان» مهدی کوچک زاده، نماینده مجلس مخالف دولت، روز یک شنبه در صحن مجلس طی اخطاری گفته است «در این شرایط که مردم دچار مشکل هستند، آیا ما باید چند میلیارد دلار پول برای خرید هواپیما بدهیم؟»،

چند روز پیش از آن هم محمدرضا نقدی، رئیس بیناد مستضعفین، تفاهم‌های اخیر حسن روحانی در پاریس و رم را «خنجری بر پیکر اقتصاد مقاومتی» توصیف کرده بود.

XS
SM
MD
LG