در آستانه نوروز ۱۴۰۲ و شش ماه پس از آغاز اعتراضات «زن زندگی آزادی»، شمار چشمگیری از ایرانیان در شبکههای اجتماعی تصاویری از سفرههای هفتسین خود را به یاد کشتهشدگان این اعتراضات منتشر کردهاند.
در بسیاری از این سفرهها، عکس مهسا امینی، جانباختگان اعتراضات و بازداشتشدگانی که اعدام شدهاند، دیده میشود.
بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری، در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» حدود ۵۰۰ معترض ازجمله دهها کودک کشته شدند. حدود ۳۰ هزار معترض بازداشت و چهار نفر از بازداشتشدگان هم در محاکمههای «فوری و غیرعادلانه» اعدام شدند.
در برخی از سفرهها نیز شعار محوری اعتراضات یعنی «زن زندگی آزادی» نمود بیشتری دارد.
یک شهروند ایرانی نیز نام شمار بسیاری از جانباختگان اعتراضات را بر روی میز شیشهای که سفره هفتسین را روی آن پهن کرده، نوشته است.
برخی از خانوادههای کشتهشدگان و دادخواهان از جمله خانواده کیان پیرفلک عکسهایی از خود در کنار هفتسین منتشر کردهاند.
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، نیز با عکسی از محمد حسینی، معترض اعدامشده، و یک سبد سبزه بر مزار فرزندش حضور یافته است.
برخی هنرمندان نیز با کشیدن طرحهایی از جانباختگان و بازداشتشدگان اعتراضات یاد کردند.
هنرمندان دیگری نیز در طرحهای خود به ادامه اعتراضات در سال ۱۴۰۲ و پیروزی اشاره کردهاند.
در شماری از طرحها نیز از گیسوان زنان بهعنوان یکی از نمادهای هفتسین بهویژه سبزه استفاده شده است.
در روزهای پایانی سال برخی کاربران شبکههای اجتماعی هم با انتشار پیامهایی اعلام کردند که به یاد جانباختگان اعتراضات و قربانیان جمهوری اسلامی «امسال نوروز نداریم».
در واکنش به تحریم برگزاری نوروز، برخی کاربران اعلام کردند که این آیین باستانی در ادامه حرکتهای اعتراضی علیه جمهوری اسلامی حتماً باید برگزار شود.
در ماههای گذشته بسیاری از ایرانیان در داخل و خارج از کشور از مناسبتهای مختلف مانند یلدا، چهارشنبهسوری، پنجشنبه آخر سال برای بزرگداشت یاد و خاطره معترضان جانباخته و قربانیان جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته استفاده کردهاند.