محمود احمدی نژاد رييس جمهوری اسلامی روز شنبه دوازدهم اسفند در اولين سفر رسمی خود به عربستان سعودی احتمالا درباره افزایش تنش میان شیعه و سنی در منطقه مذاکره خواهد کرد.
با آنکه آقای احمدی نژاد پيشتر در ماه اوت سال ۲۰۰۵ نيز برای شرکت در سازمان کنفرانس اسلامی به عربستان سعودی سفر کرده بود، اما سفر روز شنبه، اولين سفر رسمی او به اين کشور خواهد بود.
در جريان اين سفر، قرار است آقای احمدی نژاد و ملک عبدالله پادشاه عربستان وديگر مقام های سعودی، در باره آخرين تحولات منطقه و جهان گفت وگوکنند.
يکی از مسايلی که می تواند منافع دو کشور جمهوری اسلامی ايران با اکثريت شيعه و عربستان با اکثريت اهل تسنن را تحت تاثير قرار دهد، شکاف فزاينده ميان شيعيان و سنی ها به ويژه در عراق و لبنان است.
از اين رو انتظار می رود ديدار رهبران دوکشور همچنين در راستای تلاش برای نشان دادن اتحاد دو مذهب صورت گيرد.
کنفرانسی در باره آينده عراق که در بغداد برگزار خواهد شد نيز از جمله موضوع هايی خواهد بود که مقام های عربستان و ايران، درباره آن گفت و گو خواهند کرد.
ايران به دامن زدن به تنش ها وخشونت های قومی در عراق و لبنان متهم است. تهران اين اتهام را رد می کند.
بندرالعيبان رييس کميته خارجی مجلس شورای عربستان سعودی به خبرگزاری فرانسه گفته است که ديدار آقای احمدی نژاد از عربستان، نشان از آن دارد که ايران به اين نتيجه رسيده که لازمه بيرون آمدن از بحران عراق و لبنان، گفت و گو با سعودی ها است.
او همچنين گفته است که ايران بايد سياست های خود را بازنگری کند و بايد بداند که نبود توافق لازم برای حل بحران های لبنان و عراق، و نيز اختلاف ها پيرامون برنامه هسته ای اين کشور، باعث انزوای هر چه بيشتر جمهوری اسلامی خواهد شد.
آقای العيبان همچنين گفته است ايران بايد درک کند که عراق و لبنان کشورهای عرب هستند و کشورهای ديگر عرب احساس می کنند که دخالت ايران در مسايل لبنان و عراق، بحران اين دوکشور را در مسير تبديل شدن به بحران جهانی قرار داده است.
به گفته وی، سفر آقای احمدی نژاد به عربستان سعودی نشان می دهد که جمهوری اسلامی، برای حل اختلاف های ايران وکشورهای غربی که بر سر برنامه هسته ای اين کشور ايجاد شده، از عربستان کمک می خواهد.