لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۸

تغيير در متن قطعنامه تحريم ايران


ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت روسیه خواهان حذف ممنوعیت سفر کارشناسان ایرانی از قطعنامه است
ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد گفت روسیه خواهان حذف ممنوعیت سفر کارشناسان ایرانی از قطعنامه است

نمايندگان سه کشور اروپايی روز چهارشنبه در نيويورک در تلاش جلب موافقت نهايی روسيه، متن پيشنهادی قطعنامه تحريم ايران را بار ديگر تغيير دادند.


با اين حال روسيه هنوز بر تغيير چند موضوع ديگر اصرار دارد.


با آنکه کشورهای عضو دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد هنوز به توافق نهايی نرسيده اند، اما امری جونز پری، سفير بريتانيا در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه گفت روز جمعه متن پيشنهادی قطعنامه به رای گذاشته خواهد شد.


روز چهار شنبه ويتالی چورکين سفير روسيه در سازمان ملل متحد گفت مساله ممنوعيت سفر کارشناسان ايرانی از متن قطعنامه حذف شده است. با اين حال الهاندرو ولف سفير موقت آمريکا در سازمان ملل متحد گفت در اين زمينه توافقی به دست نيامده است.


آقای ولف افزود: «دولت بوش نياز به مطالعه دقيق اين موضوع دارد». ممنوعيت سفر، از اولويت های اصلی آمريکا محسوب می شود.


متن نهایی قطعنامه شورای امنیت چهارشنبه حاضر نشد


نمايندگان کشورهای گروه ۱+۵، در نظر داشتند چهارشنبه شب به وقت نيويورک، متن قطعنامه تحريم ايران را در اختيار اعضای شورای امنيت قرار دهند.


توماس ماتوسک سفير آلمان بعد از ظهر چهار شنبه در پی ديدار با سفيران چين، روسيه، آمريکا، فرانسه و بريتانيا در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک، به خبر گزاری فرانسه گفت در متن پيشنهادی قطعنامه اصلاحاتی چند انجام شده تا نظر مسکو در اين باره تامين گردد.


او افزود در باره منع سفر مقام های ايرانی که از نکات مورد انتقاد روسيه بود، راه سازش برگزيده شد.
ژان مارک دو لا سابليه سفير فرانسه نيز گفت دير وقت چهارشنبه همه اعضای شورا متن پيشنهادی را بررسی خواهند کرد.


در باره منع سفر مقام های ايرانی که از نکات مورد انتقاد روسيه بود، راه سازش برگزيده شد
سفير آلمان در سازمان ملل متحد

روسيه روز چهارشنبه بار ديگر با منع سفر ديپلمات ها و کارشناسان ايرانی که در پيش نويس قطعنامه شورای امنيت ذکر شده، مخالفت کرد.


سفير روسيه با پافشاری از نمايندگان ۵ کشور ديگر گروه خواسته بود در باره ممنوعيت سفر مقام های ايرانی به خارج بازنگری کنند.


اين پيشنهاد از قرار معلوم تا اندازه ای پذيرفته شده تا توافق مسکو با تحريم بين المللی ايران کسب شود.


در متن پيشنهادی که از سوی بريتانيا، فرانسه وآلمان تهيه شد تا کنون چندين مورد اصلاح و تعديل انجام شده است.


سرگئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه، روز چهارشنبه در يک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو، با اشاره به منع سفر کارشناسان ايرانی که در ارتباط با برنامه هسته ای و برنامه موشکی ايران فعاليت می کنند گفت ذکر اين موضوع در قطع نامه، بر خلاف توافقی است که پيشتر در اين زمينه حاصل شده بود.


اروپايی ها انتظار دارند شورا ی امنيت، تا روز جمعه قطعنامه تحريم ايران از سوی جامعه بين المللی را به تصويب برساند.


در قطعنامه پيشنهادی صادرات مواد و فن اوری موشکی و هسته ای برای غنی سازی اورانيوم، نيروگاه های آب سنگين و بازآمايی، و قطعات و فن اوری سامانه موشکی دور برد به ايران از سوی همه کشورهای جهان ممنوع می شود.


نيروگاه هسته ای بوشهر، مشمول تحريم ها نمی شود


نيروگاه آب سبک بوشهر که روسيه انجام و تکميل آنرا تعهد کرده است، مشمول تحريم نخواهد بود.


در متن اصلاح نشده، سفر مسئولان ۱۱ سازمان هسته ا ی و موشکی ايران و ۱۲ مسئول برنامه هسته ا ی ايران نيز به خارج از کشور ممنوع اعلام شده بود که با پافشاری مسکو اين ممنوعيت برداشته شد.


روسيه با مسدود کردن دارايی های ايران نيز موافقت کرده اما پيشنهاد کرده است يک کميته از سوی شورای امنيت هرماهه فهرست مورد های مسدود شونده را اعلام دارد.


بر پايه متن جديد، در صورت همکاری کامل ايران با همه پيش شرط های قطعنامه های قبلی شورای امنيت و همه درخواست های آژانس بين المللی انرژی اتمی، تحريم ها لغو خواهند شد.



XS
SM
MD
LG