لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۵

انتقاد بوش از لايحه خروج نيروهای آمريکايی از عراق


جورج بوش رییس جمهوری آمریکا از رای اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا به لایحه خروج نیروهای آمریکایی از عراق، انتقاد کرد
جورج بوش رییس جمهوری آمریکا از رای اکثریت نمایندگان کنگره آمریکا به لایحه خروج نیروهای آمریکایی از عراق، انتقاد کرد

جورج بوش رييس جمهوری آمريکا روز جمعه ۲۳ ماه مارس، ساعتی پس از آنکه اکثريت کنگره آمريکا به لايحه فراخواندن نيروهای آمريکايی از عراق رای مثبت داد، اين کار را يک «نمايش سياسی» خواند.


لايحه پيشنهادی دموکرات ها، نيمه سال ۲۰۰۸ برای خروج کامل سربازان از عراق را پيشنهاد کرده است. دموکرات ها لايحه را، «الزام آور» نامیده اند.


ليبرال های کنگره از حزب دموکرات که گروه «از عراق بيرون» را تشکيل داده اند، در عين حال از لايحه پيشنهادی چندان راضی نيستند و می گويند لايحه آنقدر محکم نيست که به حضور هرچه سريع تر آمريکا در عراق پايان بدهد.


جورج بوش تهديد کرده است چنانچه لايحه با تعيين ناريخ مشخص خروج سربازان به تصويب برسد، با استفاده از اختيار قانونی آنرا وتو خواهد کرد

با اين حال رهبران حزب توانستند موافقت ساير نمايندگان را به همين لايحه جلب کنند. اين رهبران از پیش نیز ابراز اطمينان کرده بودند که مجلس نمايندگان در رای گيری روز جمعه لایحه را تصويب کند.


جورج بوش تهديد کرده بود چنانچه لايحه با تعيين تاريخ مشخص خروج سربازان به تصويب برسد، با استفاده از اختيار قانونی آنرا وتو خواهد کرد.


دموکرات ها که با توجه به مخالفت اکثريت آمريکايی ها با جنگ عراق، در سال گذشته ميلادی کنترل هردو مجلس را در دست گرفتند، با در نظر گرفتن اين که به رای دهندگان وعده خروج سربازان از عراق داده اند، اکنون در نظر دارند رييس جمهوری را زير فشار بگذارند تا به اين جنگ که وجاهت خودرا از دست داده است هر چه زودتر پايان بدهند.


موضع جمهوری خواهان


جمهوری خواهان کنگره نيز با توجه به ناخشنودی رای دهندگان زير فشار قرار دارند تا راهی برای خروج از عراق پيدا کنند ضمن اينکه با توجه به وابستگی حزبی به رييس جمهوری و دولت بوش نمی خواهند آشکارا به مخالفت با سياست های کاخ سفيد اقدام کنند.


دولت بوش از کنگره خواستار يک بودجه ۱۲۴ ميليارد دلاری اضافی برای تامين هزينه های جنگ عراق و افغانستان شده است.


کنگره موافقت خود را منوط به اين کرده است که رييس جمهوری با تاريخ خروج سربازان از عراق موافقت کند. دموکرات ها می گويند دولت عراق خود بايد مسئوليت تامين امنيت در کشور را بر عهده بگيرد و چنانچه در راستای اين امر به طور جدی اقدام نکند و ضابطه های تعيين شده در لايحه را مراعات ننمايد ديگر لزومی و توجيهی برای حضور سربازان آمريکايی درآن کشور نيست.


استنی هوير رهبر اکثريت دموکرات در مجلس نمايندگان می گويد: «ما ديگر نقش مهر تاييد برای سياست شکست خورده را بازی نخواهيم کرد، چون اين سياست به بهای آن همه خون و هزينه انجام می شود

در لايحه آمده است اغلب نيروهای رزمی آمريکا از مارس سال آينده اقدام به خارج شدن از عراق خارج بکنند و تا ۳۱ ماه اوت سال ۲۰۰۸ همه سربازان عراق را ترک کرده باشند.


در لايحه، بر پاسخگو بودن و مسئوليت دولت عراق در تامين امنيت آن کشور تاکيد شده است.


استنی هوير رهبر اکثريت دموکرات در مجلس نمايندگان می گويد: «ما ديگر نقش مهر تاييد برای سياست شکست خورده را بازی نخواهيم کرد، چون اين سياست به بهای آن همه خون و هزينه انجام می شود.»


در کميته سنا نيز لايحه ای مشابه روز ۵ شنبه به تصويب رسيد . با تصويب هردو پيشنهاد در کنگره، مصوبه برای امضای رييس جمهوری فرستاده می شود که اگر امضا نشود و با وتوی جورج بوش رو به رو گردد، کنگره بايد با دو سوم آرا، بار ديگر آن را از تصويب بگذراند و در چنان صورتی ديگر نيازی به امضای رييس جمهوری نيست و جنبه قانون پيدا می کند.


XS
SM
MD
LG