لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۵

طرح تازه برای برقراری امنيت در عراق


نوری المالکی نخست وزیر عراق از جزییات طرح جدید برای برقراری امنیت عراق سخنی نگفت
نوری المالکی نخست وزیر عراق از جزییات طرح جدید برای برقراری امنیت عراق سخنی نگفت

در راستای طرح واگذاری امنيت مناطق مرکزی بغداد به نيروهای ارتش عراق، واحدهايی از ارتش، از مناطق ديگر به بغداد منتقل می شوند.


اين مناطق شامل منطقه کردنشين شمال و شيعه نشين جنوب عراق است. در اين ميان نيروهای نظامی آمريکايی نيز، مسئوليت برقراری امنيت در حوالی بغداد را بر عهده خواهند داشت.


نوری المالکی نخست وزير عراق روز شنبه از تلاش های جديد برای پايان دادن به خشونت سخن گفت. آقای مالکی گفت نيروهای مسلح عراق عليه شبه نظاميان، صرفنظر از وابستگی های سياسی و مذهبی شان، وارد عمل خواهند شد.


او همچنين گفت که تنها در موارد ضروری از نيروهای آمريکايی درخواست کمک و پشتيبانی خواهد شد.


نيروهای مسلح عراق عليه شبه نظاميان، صرفنظر از وابستگی های سياسی و مذهبی شان، وارد عمل خواهند شد
نخست وزیر عراق

روز شنبه پس از اظهارات آقای مالکی، نيروهای عراقی، به مبادله آتش با شبه نظاميان در مرکز بغداد پرداختند.


بر پايه برنامه پيشين امنيتی، در چنين مواردی، نيروهای عراقی و آمريکايی به طور مشترک وارد عمل می شدند و پس از «پاک کردن منطقه»، کنترل به دست نيروهای عراقی سپرده می شد.


اما شبه نظاميان در لباس نيروهای پليس عراق، در موارد بسياری در اين «مناطق پاک»، به کشتن سنی ها دست زده اند.


فرقه گرایی در میان نیروهای عراقی


در ماه اکتبر سال ۲۰۰۶، گردان شماره ۸ پليس ملی، پس از حمله به يک کارگاه و به گروگان گرفتن ۲۶ کارگر سنی، منحل اعلام شد.


در مجموع در ميان نيروهای ارتش عراق فرقه گرايی کمتر از نيروهای پليس اين کشور مشاهده شده، اما بی سابقه نیست. نيروهای ارتش نيز در مواردی به نقض حقوق سنی ها از جمله در شهرهای فلوجه و رتبه در استان انبار متهم شده اند.


در همين حال گزارش ها از آمريکا حاکی است که راهبرد جديد دولت بوش در باره عراق، به اعزام بيست هزار نيروی نظامی جديد آمريکايی به اين کشور و نيز صرف يک مبلغ يک ميليارد دلاری ديگر برای برنامه ايجاد اشتغال برای عراقی ها نياز دارد.


در ميان نيروهای ارتش عراق فرقه گرايی کمتر از نيروهای پليس اين کشور مشاهده شده، اما بی سابقه نیست

روزنامه نيويورک تايمز روز يکشنبه خبر داد که نوری المالکی نخست وزير عراق، با اعزام سه تيپ نيروهای ارتش عراق به بغداد، تقريبا همزمان با اعزام نيروهای آمريکايی به عراق، موافقت کرده است. اين مقطع زمانی احتمالا يک ماه و نيم آينده خواهد بود.


نيروهای آمريکايی قرار است در قالب دو تا پنج تيپ و به منظور کاهش ميزان خشونت ها به عراق اعزام شوند.


وظيفه اين نيروها اين است که ضمن جلوگيری از تنش های سياسی ، زمينه ايجاد آشتی ملی را نيز در اين کشور فراهم کنند.


مخالفت احتمالی اکثریت دمکرات کنگره با اعزام نیروی بیشتر به عراق


برنامه اعزام نيروهای جديد نظامی آمريکايی به عراق در حالی دنبال می شود که کنگره جديد اين کشور که اکثريت آن را دمکرات ها تشکيل می دهند، افزايش نيروهای آمريکايی در عراق را راه حل مناسبی برای کاهش خشونت ها ارزيابی نمی کند.


آمريکا در حال حاضر در حدود ۱۴۰ هزار نيروی نظامی در عراق دارد ولی با فراگير شدن موج خشونت در اين کشور دولت جرج بوش اقدام به بازنگری در طرح های خود برای عراق کرده است. اعزام نيروی بيشتر در ادامه همین بازنگری صورت می گيرد.


با افزايش موافقت کرده است افزايش سربازان آمريکائی را با فرستادن سه تيپ عراقی به بغداد در ظرف يک ماه و نيم آينده دنبال کند.


نيويورک تايمز ميگويد آقای مالکی موافقت خود را رسما روز پنجشنبه در صحبتی که از طريق تلويزيون مدار بسته با پرزيدنت بوش داشت اعلام کرد.


XS
SM
MD
LG