لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۴

مشارکت ايران و کره شمالی در زمينه اقتصادی و صنعتی


جمهوری اسلامی روز پنج شنبه ۱۰ ماه مه اعلام کرد که آماده گسترش همکاری های خود با کره شمالی و مشارکت در زمينه فن آوری های گوناگون با اين کشور است.


پرويز داوودی معاون اول رييس جمهوری اسلامی روز پنج شنبه در ديدار با کيم جونگ دوم، معاون وزارت امور خارجه کره شمالی که در تهران به سر می برد گفت «تهران در توسعه مناسبات و همکاری ها با پيونگ يانگ محدوديتی ندارد.»


خبرگزاری دانشجويان ايران ايسنا همچنين از آقای داوودی نقل کرده که «ايران آماده ارايه دستاوردهای خود در عرصه های گوناگون به ويژه بخش های اقتصادی، امور زير بنايی و خدمات فنی-مهندسی به منظور پيشرفت و آبادانی کره شمالی است.»


کيم جونگ نيز گفته است که «کره شمالی خواستار استفاده تجربيات ايران به ويژه در زمينه سرمايه گذاری و فعاليت های عمرانی است».


کارشناسان می گويند که موشک دوربرد شهاب-۳ بر اساس موشک نودونگ-۱ کره شمالی ساخته شده است. تهران اصرار دارد که اين فن آوری به طور کامل ساخت ايران است

در اين ديدار از برنامه هسته ای ايران که تهران آن را صلح آميز و غرب آن را در راستای توليد سلاح هسته ای می داند، سخنی به ميان نيامده است.


واکنش ايران به آزمايش هسته ای کره شمالی


در ماه اکتبر سال ۲۰۰۶ ميلادی (بيش از ۶ ماه پيش)، کره شمالی اعلام کرد که آزمايش هسته ای خود را با موفقيت انجام داده است.


جمهوری اسلامی در واکنش به اين اتفاق گفت که کره شمالی بايد نگرانی جامعه جهانی را رفع کند و خواستار «جهانی فارغ از سلاح هسته ای» شد، اما از محکوم کردن کره شمالی خودداری کرد.

کارشناسان می گويند که موشک دوربرد شهاب-۳ بر اساس موشک نودونگ-۱ کره شمالی ساخته شده است. تهران اصرار دارد که اين فن آوری به طور کامل ساخت ايران است. دو کشور ايران و کره شمالی، پيش از اين و با هدف توسعه فناوری موشک های بالستيک، همکاری های بسيار نزديکی داشته اند.


کره شمالی، پس از چندين دوره مذاکره با پنج کشور آمريکا، چين، ژاپن، روسيه و کره جنوبی، سرانجام پذيرفت که به ازای دريافت کمک های اقتصادی، برنامه هسته ای خود را متوقف کند. اما ايران اکنون از سوی شورای امنيت سازمان ملل زير فشار قرار دارد که برنامه های هسته ای مربوط به غنی سازی اورانيوم خود را متوقف کند.


سپر دفاع موشکی برای مقابله با «خطر ايران و کره شمالی»


آمريکا در نظر دارد که در خاک دو کشور اروپايی جمهوری چک و لهستان، سامانه دفاع موشکی خود را مستقر کند تا بدين ترتيب در مقابل خطر موشک های بالستيک ايران و کره شمالی، که آنها را «دولت های ياغی» می نامد، حفاظت کند.


آمريکا می گويد پايگاه های اين کشور در مرکز اروپا، از آمريکای شمالی و بخش بزرگی از اروپا در مقابل خطر حمله موشکی احتمالی از سوی ايران يا هر کشور ديگری در خاورميانه، حفاظت خواهند کرد.


XS
SM
MD
LG