لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۷

توافق ارمنستان و جمهوری آذربایجان درباره تداوم آتش‌بس قره‌باغ


جان کری و سرژ سرکیسیان
جان کری و سرژ سرکیسیان

گزارش‌ها حاکی است که روسای جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان روز دوشنبه ۱۶ ماه مه بر سر رعایت و تداوم آتش بس در منطقه مورد مناقشه قره باغ و همچنین از سر گیری مذاکرات صلح توافق کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در نخستین دیدار سرژ سرکیسیان، رئیس جمهوری ارمنستان و الهام علی اف، همتای آذربایجانی وی، پس از درگیری‌ها شدید ماه گذشته، دو طرف درخصوص از سرگیری مذاکرات صلح در ماه ژوئن به توافق رسیدند.

طبق این گزارش، اعضای «گروه مینسک» متشکل از روسیه، فرانسه و آمریکا برای جلوگیری از گسترش درگیری بین ارمنستان و آذربایجانی، از الهام علی اف و سرژ سرکیسیان برای مذاکرات رو در رو در وین دعوت کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، درگیری‌های ماه گذشته بین نیروهای ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره باغ یکی از شدیدترین درگیری‌ها بین دو کشوردر دو دهه اخیر بود که دست کم ۱۱۰ کشته برجای گذاشت.

پس از دیدار روسای جمهوری ارمنستان و جمهوری آذربایجان با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و هارلم دسیر، وزیر امور اروپایی فرانسه در روز دوشنبه یک بیانیه مشترک صادر شد.

در این بیانیه تصریح شده است: راه حلی نظامی برای این درگیری وجود ندارد.

در این بیانیه که توسط نمایندگان اعضای گروه مینسک در اختیار خبرنگاران قرار گرفت، آمده است: روسای جمهوری برتعهد و پایبندی خود به آتش بس و حل و فصل مناقشه از طریق مسالمت آمیز تاکید کردند.

این بیانیه اضافه کرده است: روسای جمهوری توافق کردند تا دور آتی مذاکرات در ماه ژوئن در محلی مورد توافق دوطرف با هدف گفت‌و‌گو برای دستیابی به یک را حل جامع برگزار شود.

طبق این بیانیه، دو کشور همچنین درباره تقویت ماموریت نظارت بر آتش بس توسط نیروهای سازمان امنیت و همکاری در اروپا (OSCE) توافق کردند.

به دنبال فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اختلاف آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه ناگورنو - قره باغ به جنگ کشیده شد.

در سال ۱۹۹۲ بیست درصد از اراضی آذربایجان از جمله قره باغ کوهستانی و هفت منطقه اطراف آن به تصرف نیروهای ارمنی درآمد.

این دو کشور در سال ۱۹۹۴ با یکدیگر توافق آتش بس امضاء کردند، اما درگیری‌های نظامی میان نیروهای طرفین هنوز هم سالانه ده‌ها کشته بر جای می‌گذارد.

XS
SM
MD
LG