جواد ابطحی٬ نماینده اصولگرای مجلس٬ ارائه مجوز به انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران از سوی وزارت کشور با توجه به انتخابات سال ۹۶ را «سیاسی و تبلیغاتی» خواند و از دعوت علی ربیعی٬ وزیر کار٬ تعاون و رفاه اجتماعی به مجلس برای توضیح در این مورد خبر داد.
به گزارش روز شنبه (۲۵ دی) خبرگزاری تسنیم٬ آقای ابطحی٬ فعالیت این انجمن را «غیر قانونی» دانست و افزود که وزارت کار باید «پاسخگوی فعالیت» آن باشد.
وی گفت که با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات سال ۹۶ دادن مجوز فعالیت به انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی٬ «امری سیاسی و تبلیغاتی است.»
نماینده خمینیشهر در مجلس٬ انجمن صنفی روزنامهنگاران و خبرنگاران ایران را «یک انجمن قانونی» معرفی کرد و افزود که با وجود این انجمن٬ «دیگر نیازی به انجمنهای دیگر نیست.»
به گفته وی٬ «انجمن صنفی روزنامهنگاران و خبرنگاران ایران برآیند نظر تمام روزنامهنگاران است و تشکیل انجمنی متشکل از افرادی که با نظام زاویه دارند و در فتنه ۷۸ و ۸۸ فعال بودند، برای ما قابل قبول نیست.»
این عضو کمیسیون آموزش مجلس همچنین گفته که از علی ربیعی٬ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای «ثبت انجمن غیرقانونی صنفی روزنامهنگاران استان تهران سؤال خواهیم کرد و ربیعی را به منظور ارائه توضیحات به صحن علنی مجلس دعوت میکنیم.»
پیشتر نیز هفت تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح سؤالی از علی ربیعی٬ از وی خواسته بودند نسبت به تاسیس انجمن روزنامهنگاران استان تهران پاسخگو باشد.
۱۶ دیماه نیز جواد کریمی قدوسی٬ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تشکیل انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران را «غیرقانونی» و در راستای «فتنه» دانست و از قوه قضائیه خواست مانع فعالیت دوباره این تشکل صنفی شود.
آقای کریمی قدوسی افزوده بود که «با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات ۹۶، شاهد به هم پیوستن حلقههای پاره شده دوران فتنه هستیم، لذا فعال کردن انجمن منحله قطعاً در راستای فتنه است.»
این نماینده مجلس همچنین از قوه قضائیه خواست به عنوان مدعیالعموم با صدور حکمی از فعالیت این انجمن که آن را «غیرقانونی» نامید٬ جلوگیری کند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران در شرایطی آغاز به کار کرد که ساختمان انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در جریان وقایع سال ۸۸ پلمب و در دولت محمود احمدینژاد نیز از ادامه کار این انجمن جلوگیری شد.
یکی از وعدههای حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ از سرگیری فعالیت انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران بود که این وعده محقق نشد و انتقادهای روزنامهنگاران را به دنبال داشت.
در این ارتباط، برخی روزنامهنگاران در شبکههای مجازی نوشتند که دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی و همچنین علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تمایلی به بازگشایی انجمن ندارند.
اگرچه شماری از رسانهها و محافل نزدیک به محافظهکاران در کشور انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران را «منحله» میخوانند، هیچ دادگاهی تاکنون رای به انحلال این انجمن نداده است.