لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۲

حمید رسایی از رفع توقیف هفته‌نامه ۹ دی با حکم دادگاه خبر داد


/
/

حمید رسایی، مدیرمسئول هفته‌نامه ۹ دی خبر داد که این هفته نامه روز دوشنبه ۱۸ مرداد و دو ماه پس از توقیف موقت از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات، با حکم دادگاه رفع توقیف شده است.

این برای چهارمین بار است که این هفته نامه از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات توقیف شده و با حکم دادگاه انتشار خود را از سر می گیرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم،حمید رسایی مدیرمسئول هفته‌نامه ۹ دی در کانال تلگرامی خود نوشت که این هفته نامه روز دوشنبه پس از «چند جلسه بررسی قضایی» و اخذ دلایل توقیف از نماینده حقوقی وزارت ارشاد و همچنین بررسی «مستندات» ارائه شده از سوی نشریه رفع توقیف شد.

هیئت نظارت بر مطبوعات ایران در جلسه روز دوشنبه، ۱۰ خرداد ماه خود، هفته‌نامه ۹ دی را به اتهام «بی‌توجهی به مصوبات شورای عالی امنیت ملی»، « افترا به مقامات، نهادها، ارگان‌ها» و«پخش شایعات و مطالب خلاف واقع» توقیف و پرونده این نشریه را به دادگاه ارسال کرده بود.

این هیئت اشاره‌ای به نوشته‌هایی که منجر به توقیف این نشریه شده، نکرده بود.

بند ۸ ماده ۶ قانون مطبوعات مربوط به «افترا به مقامات، نهادها، ارگان‌ها و هر یک از افراد کشور و توهین به اشخاص حقیقی و حقوقی» و بند ۱۱ ماده ۶ نیز مربوط به«پخش شایعات و مطالب خلاف واقع و یا تحریف مطالب دیگران» است.

هفته‌نامه ۹ دی پیش از آن نیز ۱۲ مرداد ۹۴ ، ۲۷ بهمن ۹۳ و اسفند ۹۲ از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات ایران توقیف و پس از مدتی با حکم دادگاه منتشر شده بود.

حمید رسایی مدیر مسئول این نشریه، از روحانیون منتقد دولت حسن روحانی و نماینده تهران در مجلس نهم بود که در انتخابات مجلس دهم رد صلاحیت شد.

برخی از چهره‌های اصلاح طلب و همچنین برخی از نمایندگان اصولگرای مجالس گذشته، آقای رسایی را متهم به فساد اقتصادی در زمان ریاست بر اداره ارشاد قم کرده اند.

همچنین بنا به گفته محمد اشرفی اصفهانی رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری، آقای رسایی به پنج سال محرومیت از مسئولیت‌های دولتی محکوم شده‌ است هرچند خود او این مسئله را رد می‌کند.

انتشار هفته‌نامه ۹ دی در حالی است که طی سال‌های گذشته معمولاً نشریاتی که از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات لغو مجوز شده‌اند، برای همیشه از انتشار بازمانده‌اند.

درهمین حال انتشار نشریه یالثارات با وجود توقیف آن از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات، در روزهای گذشته موضوع بحث مقامات وزارت ارشاد و قوه قضائیه ایران بوده است.

علی مطهری نایب رئیس مجلس ایران نیز انتشار این نشریه با حکم قضایی را «سوال‌برانگیز» و «حاکی از حاکمیت دوگانه در این عرصه» دانسته و گفتهکه این اقدام «با عقل سلیم جور درنمی‌آید».

حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت ارشاد اعلام کرده بود که هیئت نظارت بر مطبوعات روز دوشنبه۱۱ مرداد ماهنشریه یالثارات را «متخلف» شناخت، پروانه‌اش را لغو کرد و پرونده آن را به دادسرا ارجاع داد.

با این حال عبدالحمید محتشم، مدیر مسئول نشریه یالثارات و دبیرکل گروه انصار حزب‌الله، اعلام کرده بود که هیئت نظارت بر مطبوعات در مورد شماره اخیر این نشریه «جلسه‌ای تشکیل نداده» و فقط پرونده قبلی مربوط به دی‌ماه سال گذشته را دوباره به دادگاه رسانه فرستاده است.

در همین حال عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران روز دوشنبه اعلام کرد که هیئت نظارت بر مطبوعات هفتهنامه یالثارات را در چهاردهم دی ماه سال گذشته توقیف کرده اما پرونده آن را در دوازدهم مرداد یعنی با چند ماه «تاخیر»به دادسرای فرهنگ و رسانه ارسال کرده است.

آقای جعفری دولت آبادی همچنین درباره رسیدگی به توهین نشریه یالثارات به هنرمندان گفت که «اگر کسانی مدعی اهانت یا نشر اکاذیب هستند می‌توانند به دادستانی شکایت کنند تا رسیدگی شود».

وی درعین حال ضمن انتقاد شدید از پوشش هنرمندان شرکت کننده در جشن حافظ خبر داد که گزارش نیروی انتظامی مبنی بر «نقض ارزش‌های دینی و اخلاقی» در برگزاری این جشن، برای رسیدگی به دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع شده است.

شماره پیشین هفته‌نامه یالثارات در مطلبی با عنوان «دیوث کیست» به جشن سینمایی حافظ پرداخته و با انتشار تصاویری از هنرمندان شرکت‌کننده در این جشن به همراه همسرانشان، آنها را مستحق این اهانت دانسته بود.

خانه سینما، انجمن بازیگران سینمای ایران، بسیاری از سینماگران و برخی از شخصیت‌های سیاسی از جمله احمد توکلی، از چهره‌های شاخص اصولگرا، به این مطلب اعتراض کردند.

XS
SM
MD
LG