دفتر دادستانی فدرال آلمان روز سه شنبه اعلام کرده که تحقیقاتی در خصوص احتمال جاسوسی دولت ترکیه علیه شهروندان این کشور در آلمان را شروع کرده است.
به گزارش رویترز، همزمان وزارت کشور آلمان نیز اعلام کرده است، جاسوسی کشورهای خارجی در خاک خود را تحمل نخواهد کرد.
روابط آلمان و ترکیه طی ماههای اخیر به دنبال لغو سخنرانی شماری از اعضای دولت ترکیه در آلمان در حمایت از همه پرسی قانونی اساسی، تیره شده است. پس از لغو این سخنرانی ها، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه، آلمان را به استفاده از تاکتیکهای دوران «نازی»ها متهم کرد.
در همین حال، رسانههای آلمان طی روزهای اخیر گزارش داده اند که دولت ترکیه از ترکهای مظنون به حمایت از فتح الله گولن در آلمان جاسوسی کرده است.
هنوز دولت ترکیه به اظهارات مقامهای دادستانی و وزارت کشور آلمان پاسخ نداده است.
روزنامه زوددویچه تسایتونگ و دو رسانه دیگر گزارش داده اند که سازمان جاسوسی ترکیه، میت، فهرستی از بیش از ۳۰۰ نفر و دهها نهاد و مدرسه مظنون به حمایت از فتح الله گولن در آلمان تهیه کرده است.
این رسانههای آلمان اضافه کرده اند، دولت ترکیه این فهرست را به همراه اسنادی به دولت آلمان ارائه کرده است.
این رسانه به نقل مقامهای آلمان می گویند، برخی از عکسهای ارائه شده به دولت آلمان توسط دوربین های مخفی گرفته شده اند.
یک مقام آلمانی نیز به رویترز گفته است، مدارک ارائه شده به دولت آلمان، نشان می دهد که این مدارک از طریق جاسوسی تهیه شده اند.
در همین زمینه، توماس دمزیا، وزیر کشور آلمان ، روز سه شنبه گفته است که از گزارش رسانه در خصوص این موضوع متعجب نشده است.
توماس دمزیا تصریح کرده است: چندبار به ترکیه گفته ایم که چنین (فعالیت هایی) غیرقابل قبول است. بدون در نظر گرفتن که این که شما در خصوص گولن چه فکر می کنید، قانون آلمان اینجا حاکم است و هیچ دولت خارجی حق ندارد از شهروندان آلمان جاسوسی کند.
دولت رجب طیب اردوغان، فتح الله گولن، روحانی ترک مقیم آمریکا را به هدایت کودتای نافرجام در ۱۵ ژوئیه (۲۶ تیرماه سال گذشته)، متهم میکند.
با این حال اتحادیه اروپا از منتقدان اقدامات پس از کودتا در ترکیه است و میگوید، حکومت رجب طیب اردوغان از وضعیت فوق العاده برای سرکوب مخالفان خود استفاده میکند و اتهامات وی علیه طرفداران فتح الله گولن فاقد مستندات و شواهد لازم است.